Flotte app’er for de yngste

14.03.2011

Er du på jakt etter passende app’er for barn og unge – til iPod, iPhone eller iPad?  Barnevakten gir deg tips.

På iTunes sin App Store begynner antallet tilgjengelige app’er å nærme seg 200 000, og en rekke av app’ene er gode, morsomme og lærerike for barn og unge. I denne artikkelen presenterer vi en liste over noen app’er som vi har fått anbefalt fra ulike kilder. Listen er under stadig utvikling, så tips oss gjerne om gode app’er for barn og unge – på post@barnevakten.no.

 

Musikk:

 Mixeroo (iPhone,  iPad)
En veldig enkel app som kan brukes av barn helt ned i toårsalderen. Man kan velge blant noen få sanger, og ved å flytte fire, store fargede knapper opp og ned lager man sin egen miks av sangene. Dette er en fin, pedagogisk app som lærer barn litt om musikk – både i forhold til at musikk spilles av flere mennesker i samspill, arrangement og produksjon.
Pris: 11 kroner
Vurdering: 4+

 MiniPiano (iPod Touch, iPhone, iPad)
Med denne app’en blir skjermen til tangenter som barna kan leke seg med. Man lærer ikke toner eller å spille sanger, men app’en tilbyr likevel en fin innføring i pianospilling for de yngste.
Pris: Gratis
Vurdering: 4+

 Moozart (iPad)
En super app for å lære barn grunnleggende prinsipper for musikk. En enkel og effektiv layout tillater barn å lytte til musikk og redigere musikk – både forandre sanger og legge til egne elementer. Man kan også komponere sine egne mesterverk. Barn kan dra og sleppe dyreikoner og musikkinstrumenter hvor som helst i notefeltet, og avhengig av plasseringen vil tonen være høy eller lav. Under notene finnes det kontrollknapper for avspilling. Spillet kommer med en rekke barnesanger og er en flott ressurs for å stimulere kreativitet og komposisjon av musikk.
Pris: 11 kroner
Vurdering: 4+

Bøker:

 Ord (iPod Touch, iPhone, iPad)
Denne morsomme interaktive pekeboken med lyd bidrar til å utvikle barnets språk og hukommelse. Barna hører et ord, og skal peke på det riktige ordet.
Pris: 11 kroner
Vurdering: 4+

 Askeladden som kappåt med trollet (iPod Touch, iPhone, iPad)
Det klassiske eventyret om Askeladden, fritt etter Asbjørnsen og Moe, med fargerike illustrasjoner av Eilin Bergum. Barneboken kan leses både med eller uten fortellerstemme.
Pris: 29 kroner
Vurdering: 4+

 Scruffy Kitty (iPhone, iPad)
En artig billedbok for barn som ennå ikke har lært å lese. Det er lett å bla fra side til side, man kan plassere virtuelle klistremerker på sidene og ulike objekter blir til animasjoner når man tapper på dem. Språket er på engelsk, men med hjelp fra en voksen er dette en super app for de yngste.
Pris: 29 kroner
Vurdering: 4+

Morsomme dyr:

 Dyrene på gården (iPod Touch, iPhone, iPad)
En lærerik app for de yngste. Trykk på dyret for å høre hvilken lyd det lager, eller trykk på navnet til dyret for å høre en stemme si navnet til dyret. Inneholder foreløpig 11 dyr, men skal utvides.
Pris: 6 kroner
Vurdering: 4+

Tegning:

 Elias tegn og mal (iPod Touch, iPhone, iPad)
Elias tegn og mal er en tegneapp for de minste. Barna kan tegne og fargelegge Elias, Duppe, Sjarke, Arthur, Kruse, Tråle, Polardronninga, Senior, Junior, Pedro og Bella Gonzales i Lunvik.
Pris: 6 kroner
Vurdering: 4+

Trafikk:

 Trygg Trafikk (iPod Touch, iPhone, iPad)
Denne appen lærer barna om trafikksikkerhet på en underholdende måte. Appen inneholder 4 spill og egner seg for barn fra 3-4 år og oppover.
Pris: Gratis
Vurdering: 4+

Spill:

 Angry Birds (iPod Touch, iPhone, iPad)
Superpopulære Angry Birds er morsomt, utfordrende og passer for både store og små. Ta hevn på grisene som stjal eggene til fuglene ved å bombardere dem med ulike fugler i en lang rekke brett.
Pris: 6 kroner
Vurdering: 4+

 Tozzle Lite (iPod Touch, iPhone, iPad)
Inneholder enkle puslespill som de yngste fint kan klare. Når puslespillet er fullført kan barnet trykke på figurene for å høre hvilke lyder de lager.
Pris: Gratis
Vurdering: 4+

 Hangman (Norsk) (iPod Touch, iPhone, iPad)
Spill Hangman på norsk, enten alene med tilfeldig valgte ord, eller mot venner med ord du selv legger inn.
Pris: 11 kroner
Vurdering: 4+

 TweezzleLite (iPod Touch, iPhone, iPad)
Målet med spillet er å flytte på fuglene og fjerne dem ved å gruppere minst 3 stykker på en linje. Etter hvert som fuglene fjernes vil et fint bilde i bakgrunnen bli synlig.
Pris: Gratis
Vurdering: 4+

Relatert artikkel på barnevakten.no:

Barn, unge og en verden av app’er

 

Del |

Tips en venn
 
 
Kavlifondet