Dark Souls: Remastered til Nintendo Switch

Dark Souls er på Nintendo-konsoll for første gang og med mulighet for å spilles hvor som helst på Nintendo Switch. Spillet passer fra 16 år, ifølge PEGI.

«Dark Souls: Remastered» på Nintendo Switch ble utgitt en del senere enn på PS4, PC og Xbox One. Switch-versjonen er kun en enkel oppgradering av spillets første utgivelse og har ikke fått den samme grafiske oppdateringen som de andre Remastered-versjonene, og lider litt også når det kommer til lydkvaliteten. Dette ble gjort for å få plass til spillet på Switchen. 

Dette er heldigvis ikke spesielt ødeleggende for denne versjonen da Dark Souls alltid har vært unik i sin grafiske stil, og det holder godt til den dag idag.

Spillet jobber ellers mye raskere og glattere enn før, slik som de andre Remastered-versjonene. Switch-versjonen beholder alle andre nye tillegg. Du kan for eksempel legge inn passord for hvem du vil spille med via nettet, for å spille sammen med venner.

Handlingen finner sted i en fantasiversjon av middelalderen, hvor riddere og ville monstre finnes overalt og verdenen er plaget av en forbannelse som gjør at mennesker ikke kan dø. Dette fører til udødelige som vandrer rundt og etter hvert mister besinnelsen. Det eneste som holder forbannelsen i sjakk, er biter med menneskehet man kan finne, og få av, ved å ta livet av andre.

Det er et actionfylt rollespill hvor man må slåss seg gjennom et kongerike for å overvinne forbannelsen og få verden tilbake slik den var. Med et arsenal av ulike våpen, buer og flere typer magi kan man lage sin egen karakter som spesialiserer seg på det man ønsker. Om du vil kaste flammer eller lyn, slåss med magi eller med sverd eller løpe rundt med en kjempestor hammer, er helt opp til hver deg.

Man får sjeler av å beseire monstre, og disse blir brukt til både å levle opp og kjøpe ting. Men pass på. Mister du livet i kamp, kan du miste alle sjelene dine hvis du ikke klarer å vandre tilbake til der du døde og plukke dem opp igjen.

En stor del av spillet er muligheten til å hjelpe og få hjelp av andre spillere over nettet ved å tilkalle tilfeldige spillere. Disse kan da hjelpe deg med vanskelige monstre og baner, og man vil også få ulike priser ekstra for å hjelpe andre basert på ulike grupper man kan bli del av gjennom spillet. Det er også fullt mulig å tilkalle andre spillere for en duell og invadere dem for å stjele sjeler og menneskehet.

Noe nytt for spillet på Switch er illusjonen av en pauseknapp, noe spillet aldri har hatt. Det er mulig å legge spillet ned, eller sette maskinen i sovemodus mens du spiller. Spillet vil da likevel gå under denne perioden. Det kan føre til at du returnerer til at du har blitt angrepet uten å forsvare deg, eller at spillet tror du skrudde av uten å logge av, noe som kan skade saven din. Alltid forlat spillet ordentlig gjennom menyen for å passe på at du ikke taper progresjon.

Egnethet

«Dark Souls: Remastered» er gitt PEGI 16 år. Man løper rundt og slåss mot monstre og andre spillere med sverd og bue. Når man slår andre og blir slått selv, kommer det mye blod. Når man dør, fordufter man for så å komme tilbake til live igjen.

Spillets sjanger faller innenfor mørk fantasi og har mange horrorelementer ved seg. Designene av både karakterer og monstre er ofte forvrengte og skumle. Mange er ekle og groteske og hovedfiendene er zombieskapninger som råtner og er dekket av sår.

Spillet er på engelsk med ganske avansert språk til tider. Alt er forståelig så lenge man er kjent med språket, men de nøyaktige detaljene kan være litt vanskelig å forstå.

Vanskelighetsgrad

0-15 år: Under anbefalt alder.

16+: Spillet har blitt markedsført som supervanskelig, noe som har blitt et av spillets største salgsargument og hva det er blitt kjent for. Spillet er vanskelig, men aldri urettferdig. Dark Souls er vanskelig på en måte som tvinger deg til å bevege deg forsiktig og bli kjent med omgivelsene. Man kan ikke bare løpe inn i en situasjon og håpe at man kan kjempe seg til seier. Her må alt planlegges nøye. Hvordan fiender og baner er, må læres.

Når man er kjent med omgivelsene, kan man bevege seg raskere og friere, og man får mer mot til å ta flere sjanser. Det er viktig å huske at man kan tape penger og erfaring inni spillet av å dø. De fleste burde kunne klare å fullføre spillet uten problem, så lenge man er konsentrert.

Slik anmelder Barnevakten spill