Dragons: Dawn of New Riders

Dette spillet gir deg muligheten til både å trene drager og spille drage. Dra ut på eventyr for å finne minnene dine og redde dragene fra skumle banditter.

Dragons – Dawn of New Riders har fått anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI. Det vil si, vi finner ikke spillet i PEGIs database mens vi skriver denne anmeldelsen, så inntil videre støtter vi oss til sekundærkilder når det gjelder aldersgrensen.

Spillet er basert på filmene og TV-serien Dragetreneren som den heter på norsk. Historien tar plass etter TV-serien og film nummer to.

Musikken og områdene er tatt fra filmene og er vakkert utført. Designet på karakterene er litt endret da spillet har en søtere stil hvor karakterene er mindre og med færre detaljer. En annen ting å legge merke til, er at karakterene ikke uttaler ord eller setninger, de lager kun lyder nå og da.

I spillet tar du kontroll over en ny karakter kalt Skribbler. Han blir funnet bevisstløs av Hikke og har mistet hukommelsen. Du har også en dragepartner kalt Lapp (Patch) som er en ny type drage som kan sprute is og gi støt, blant annet. Sammen reiser dere rundt for å finne ut hvor både du og dragen kom fra, på reisen må dere slåss mot onde bander som fanger og kontrollerer drager.

Du møter kjente karakterer fra filmene som Hikke, Astrid og Gugge. De gir deg assistanse, lager mat og ordner rustninger som gjør deg bedre.

Dragons: Dawn of New Riders

Utvikler: Climax Group
Utgiver: Outright Games
Sjanger: Action, eventyr.
Plattform: Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch and PC

Selve spillet ser ut til å ha hentet inspirasjon fra de eldre 2D Zelda-spillene samt de spillene man finner på Nintendos håndholdte konsoller. Dragons Dawn of New Riders ses ovenifra og kontrolleres på samme måte som i de nevnte spillene.

Man vandrer rundt og slåss mot fiender samtidig som man løser små gåter for å komme videre. Man kan velge mellom å spille som Skribbler eller som dragen Lapp. Skribbler slåss med sverd og andre våpen, mens Lapp skyter ulike elementer.

I spillet vandrer du på en øy til du finner noen ruiner. Her er det flere gåter og utfordringer som leder til en sjef du må slå, her får du også informasjon om historien. Når du reiser fra en øy til en annen, rir du på en flygende drage slik som i filmene, men området man flyr i og hva man kan gjøre, er begrenset.

Egnethet:

Spillet er gitt PEGI 7 år. I spillet kjemper man mot mennesker med bruk av sverd, øks, ild og mer. Det kommer ikke noe blod når man slåss mot fienden og de fordufter når de er bekjempet. Hvis fienden slår deg helt ut, kan du starte på nytt like ved.

 Spillet er på engelsk med relativt korte tekstopplysninger. Siden karakterene ikke snakker, kreves det at du kan lese engelske tekster. Men det er ikke veldig viktig å lese disse tekstene for å lære alt i spillet, men du mister mye av historien hvis du ikke leser.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under spillets anbefalte aldersgrense.

7-12 år: Spillet er søtt og gir en passende utfordring for barn som er nye innen action- og eventyrspill. Spillet byr på enkel hjernetrim da de fleste gåtene er lette å løse og man får godt med hint. Slåssdelen kan være utfordrende til tider, spesielt når du slåss mot flere fiender. Men det er ingen straff for å tape og spillet gir deg muligheten til å styrke karakteren din hvis du ønsker. For fans av filmene er det veldig gøy å bevege seg i denne verdenen og ha møte med kjente karakterer.

13+ år: For eldre spillere gir spillet få utfordringer. De fleste gåtene vil kanskje oppfattes som noe som drar ut tiden og som stanser deg fra å utforske verdenen. Kampteknikkene er veldig enkle, man løper inn, tar ett slag, løper ut, og så repeterer man. Likevel kan spillet være engasjerende hvis du er stor fan av filmene og ønsker å tilbringe mer tid i dette universet.

Reklamefilm: