Dr. Panda Restaurant 3

iOS (Apple)/Android (Google), anbefales fra tre år.

Vær den perfekte kokken. Lag flotte matretter som imponerer gjestene og hakk, kok og stek din vei til berømmelse. Anbefales fra tre år.

Dr. Panda Restaurant 3 er en app som blander barns rollelek med matlaging i et digitalt format.

Her skal barn ta imot gjester, bestillingene deres og så lage maten så tilpasset som mulig etter gjestenes ønsker. Det finnes over 25 ingredienser å velge fra. Man kan lage matretter som pizza, hamburgere, pasta, smoothie og mer.

Appen starter med et overblikk over restaurantområdet.

Gjestene kommer så på tur til døren og banker på. Så snart de setter seg er det bare å finne frem menyen. Her kan barna i stor grad selv foreslå matretter på menyen, og gjestene nikker så anerkjennende til det de har lyst på.

Pizzadeig må bakes ut og hamburgerbrød deles opp dersom dette blir valgt. Alt annet av grønnsaker må kuttes opp og kan så stekes på ulik vis. Det samme gjelder kjøttretter og smoothie som må inn i blenderen og blandes.

Inne på kjøkkenet har man alt tenkelig av kniver fra små grønnsakskniver til større redskaper for å håndtere kjøtt. Det finnes også høvler av ulike slag og ethvert redskap deler opp grønnsaken eller kjøttet på forskjellig måte.

Ingrediensene kan så frityrstekes, stekes i ovn, på grill, i panne og mer. Utvalget er avhengig av hvilke tilleggspakker man kjøper og laster ned til appen naturligvis.

Dr. Panda Restaurant 3

Format: iOS/Android
Kategori: Rollelek
Utvikler: Dr. Panda Ltd

Dr. Panda Restaurant 3 er en flott app som tar barnas rollelek inn på nettbrett og mobiltelefoner.

Det er ingen overhengende retningslinjer eller tvingende grenser, så barna kan i praksis være så kreative eller lekende som de selv vil når de forbereder matrettene til gjestene. De tredimensjonale gjestene er søte og kommer i ulike dyreformer som blant annet elefanter og kuer.

Gjestene rister forsiktig på hodet eller roper i ekstase for å gi pekepinn på hva slags mat de ønsker seg.

Detaljene i bildene er også verdt å trekke frem. Grønnsaker stekes og må snus for ikke å bli brent. Pasta flyter til toppen av vannet når det blir kokt og pizzaen endrer tydelig farge etter å ha bli stekt i ovnen. Til slutt kan man også dandere maten med sauser, krydder og pynt.

Man tjener også penger når gjestene betaler. Dette kan man bruke på å plassere ut pynt på disken og jo mer man spiller, jo flere matretter og typer pynt får man tilgang til.

Egnethet

Dr. Panda Restaurant 3 har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Play Store (Android) – altså den laveste aldersanbefalingen.

Dette er en fin app som kombinerer rollelek med matlaging. Barn må også tolke gjestenes reaksjoner og forsøke å tilpasse bestillingene deretter.

Ikke minst, er dette en fin måte å bli introdusert for ulike kjøkkenredskaper som er totalt fri for søl. Så dette kan bidra til å gi barn matglede og lære om prosessen fra råvarer til ferdig matrett.

Appen er i utgangspunktet gratis å laste ned, men tilbyr da kun et lite utvalg av mat og drikke. Barn kan bli fristet til å bruke ekte penger for å få tilgang til flere matretter.

At appen er gratis gir foreldre og barn muligheten til å teste ut funksjonene før man eventuelt bruker penger på å kjøpe mer innhold. Sluttsummen for alt av innhold er ikke større enn 59 kroner.

Merk at det også er kjøpeikon og lenker til flere apper fra samme utvikler. Disse er beskyttet med en veldig enkel mur med inntasting av fødselsår.

Appen passer barn fra tre år. Det er ingen tekst, kun bilder og symboler som ledsager barn i prosessen. Appen er intuitiv og man ledes gjennom prosessen fra bestilling til servering med ulike ikoner og animasjoner her og der.

Testet på iOS

Foto: Skjermdump fra YouTube

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser