Epic!

iOS (Apple)/android (Google), Barnevakten anbefaler appen fra seks år.

Få tilgang til over 25 000 engelskbøker som passer til flere alderstrinn. Epic! byr på gratis tilgang for lærere og elever, men krever betalt abonnementstjenester for hjemmebruk. Barnevakten anbefaler denne appen fra seks år.

Epic! er en leseapp med engelskbøker som kan lastes ned til mobiltelefoner og nettbrett.

Enkelt forklart, er Epic! en tjeneste som minner om Netflix, men bare for bøker og korte videoer. Her er utvalget fordelt på ulike sjangre, nivå og interessefelt. Man finner bøker som tar for seg:

  • Eventyr
  • Kunst og håndverk
  • Fantasi
  • Humor
  • Mysterier
  • Kjæledyr
  • Vitenskap og forskning
  • Grøssere
  • Sport

Når man åpner opp appen for første gang, så velger man om man er forelder eller lærer. En foreldrebruker gir tilgang til en måneds gratisutgave av appen (deretter 85 kroner for hver måned). Lærere kan registrere seg selv og elever gratis.

Man må oppgi e-postadresse for å logge inn og bruke appen.

I hovedbildet etter innlogging finner man korte videoer på engelsk og bøker innen mange ulike kategorier. Det er også en egen liste for bøker som allerede er påbegynt, slik at man enkelt kan fortsette å lese fra der man stoppet opp sist.

Sidevisningen tilpasses automatisk mobil- og nettbrettskjermer. Det er mulig å lagre bøker til offline-bruk dersom man skal lese uten tilgang til internett og det er mulig å opprette quiz for hver enkelt bok. Dersom boken faller i smak, kan man gi den et hjerteikon, noe som gjør at appen kan finne lignende bøker og foreslå dem for deg.

Epic!

Format: iOS (Apple)/android (Google)
Kategori: Utdanning/bøker
Utvikler: Epic! Creations Inc

Som lærer kan man også legge til elevbrukere. Da får man en kode som gjør at hver elev kan logge inn med en bruker på sin mobil eller nettbrett. Som lærer kan man også se hva hver elev har lest, legge inn bokforslag og mer. Ved å oppgi alder på en elev i profilvinduet, vil bøker for det alderstrinnet dukke opp som forslag.

Hver barnebruker viser også statistikk om antall bøker lest, antall timer lest og sidetall sveipet gjennom. Man kan også bytte på profilbilde for å gi brukeren litt mer egenart.

Epic! er en flott app som gjenskaper et virtuelt bibliotek med engelske bøker. Siden dette er på mobilen, så er det enkelt å alltid ha med seg bøkene slik at man kan lese de på skolen, hjemme, på hytta osv. Appen leverer vakre bildebøker, tyngre noveller og faktabøker også med lydstøtte (blir lest opp på engelsk).

Det finnes tusenvis av titler å velge fra og biblioteket i appen økes stadig.

Merk at gratisutgaven av appen for elever kun kan brukes i skoletiden på dagtid.

Egnethet

Epic! har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS), og fra tre år fra PEGI i Play Store (Android).

Det finnes ingen reklame eller muligheter for kjøp i app.

Foreldreutgaven av appen krever abonnementstjeneste (85 kroner i måneden), lærerutgaven er gratis.

Med denne appen kan barn lese tusenvis av engelske bøker fordelt på nivå fra lettlest til tyngre noveller og faktabøker.

Dette kan være en positiv skjermaktivitet som også byr på læring og appen er enkel i bruk både for barn og for lærere!

Testet på iOS

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten