Fitness Boxing

Treningsspill for spillkonsollen Nintendo Switch.

Foto: Skjermdump fra reklamefilm om spillet.

Kom deg i form på nyåret, tren boksing hjemme i din egen stue. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 7 år av PEGI.

Fitness Boxing er et spill dedikert trening og sunnere livsstil. Spillet utnytter Nintendo Switch sine bevegelseskontroller og tilbyr krevende treningsrutiner med fokus på hjerte og styrke via boksing.

Fitness Boxing er inspirert av treningspill som Wii Fit når det gjelder designet, men har mer realisme og mangfold. Det er også lagt inn treningsmusikk i form av instrumentalmusikk av kjente sangere som Lady Gaga, Maroon 5 og flere.

Spillet starter med en introduksjon til spillets kontroll- og styremetoder. De lærer deg om stillingene som skal brukes, slag og hvordan treningen går frem. Etter dette kan man legge inn mål for BMI og spillet vil da følge opp hvordan treningen går og om du gjør fremskritt.

Det lages så en daglig treningsrutine for deg basert på hva du ønsker og hva som passer best for å oppnå dine mål. Om du vil ta en daglig økt eller trene fritt, er helt opp til deg.

Boksingen er hovedtreningen og går ut på å utøve slag i ulik rekkefølge og hastighet. Du får opplæring i alle teknikkene, spillet  lar deg teste slagene før du trener for fullt. Disse øktene består av alt fra rolige kombinasjonsslag til intense økter med flere slag og mindre pauser.

Du vil definitivt bli sliten av hva spillet har å tilby og du kan justere intensiteten opp eller ned. (Artikkelen fortsetter under bildene.)

Spillet presenterer seks ulike trenere slik at du kan trene med den du liker best. Det er fire jenter og to gutter, alle kan du endre hår, hud og øyenfarge på. Mens du trener, vil du også kunne låse opp flere kosmetiske utvalg til karakterene som en liten ekstra bonus.

Du kan også trene sammen med en venn eller et familiemedlem, dere kan da enten utføre den samme treningen eller dere konkurrerer mot hverandre.

Egnethet:

Spillet har fått anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI. Det er et enkelt treningsspill, så det har ingen form for vold, stygt språkbruk eller lignende, bortsett fra selve boksingen.

PEGI skriver i sin begrunnelse: «This game has received a PEGI 7 because it features non-realistic violence in a child-friendly setting or context and non-realistic looking violence towards characters which although human are not very detailed. Not suitable for persons below 7 years of age.»

Karakterene snakker engelsk og er tekstet på engelsk. Det er lett å komme i gang og man trenger ikke store engelskkunnskaper for å komme igang. Spillet viser hva som skal gjøres, så det er lett å starte å trene.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt aldersgrense.

7+ år: Spillet er laget for å kunne brukes av alle fra alderen syv år og oppover. Det er mer et treningsprogram enn et spill, så du har ingen mål eller utfordringer enn de du lager selv.

Man kan justere vanskelighetsgraden og intensiteten av treningen. 

Spillet er ikke det beste innen trening – for en som trener seriøst, finnes det bedre alternativer der ute. Men spillet gjør det jobben sin med å holde deg aktiv mens du har det moro, og er bra for dem som måtte ønske å komme seg i form. Spillet er billigere enn et årlig medlemskap på treningssenter og tilbyr et godt alternativ for dem som bare ønsker å bevege seg mer og starte en sunnere livsstil.

Pris:

Fitness Boxing koster omkring 600 kroner, pluss eventuell frakt hvis du handler i nettbutikk. Barnevakten sjekket prisen 8. januar 2019.