Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen

Svensk animasjonsfilm, 2017, anbefales for de yngste

Gordon & Paddy - Nøttemysteriet i skogen

Koselig og lærerik tegnefilm for de yngste, basert på bøkene om Detektiv Gordon.

Mye sjarme og bittelitt spenning er hovedingrediensene i denne filmen som passer fint for de yngste barna.

Handling

Når ekornet Valdemar kommer til politimester Gordon og klager sin nød over at noen har stjålet nøttene hans, da vet ikke den aldrende politimesteren sin arme råd. Ryktet går nemlig om at det er den lure reven som står bak, og alle vet jo at den kan være veldig farlig for smådyr.

Heldigvis dukker den vesle musen Paddy opp, og hun viser seg å være den perfekte assistent. Så flink er hun faktisk, at Gordon bestemmer seg for å lære henne opp til å bli den nye politimesteren når han skal pensjonere seg.

Sammen gjør de en flott jobb for å løse mysteriet, og underveis lærer alle dyrene i skogen noe veldig viktig.

Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen

Regi: Linda Hambäck
Sjanger: Barnefilm, animasjon
Språk: Norsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: Sverige
Spilletid: 1t 5min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

Denne filmen er basert på bøkene om Detektiv Gordon av Ulf Nilsson, som også har skrevet bøkene om Lillesøster Kanin. Historien er todelt, der smådyrenes frykt for reven er det som knytter alt sammen. Her ligger også filmen viktigste budskap – det er mye flott å reflektere over i forhold til forutinntatthet og hvorvidt frykt er basert på reell fare eller en forestilling. Ja, reven kan være farlig, men er den egentlig så skummel som alle tror?

Samtidig har historien mye fint om rett og galt. Gordon lever etter en enkel regel: «Det er tillatt å være snill, og forbudt å være slem.» Men han legger til at det ikke alltid er fullt så lett som det. Og selv om noen av dyrene gjør noe slemt eller krangler, så ber de alltid om unnskyldning og blir venner igjen etterpå.

Filmen er med andre ord godt tilpasset de yngste barna, som får oppleve en søt historie om to venner, et lite mysterium, en smule spenning og mye flott tematikk. Animasjonen har sitt eget fine særpreg, og de norske stemmene er veldig flotte.

Egnethet

Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen har de yngste barna som målgruppe, og er derfor tillatt for alle. Det er et par litt skumle ting, som for eksempel noen øyne som vises når reven gjemmer seg under en trestamme, og det er også dramatiske lyder og musikk av og til. Dette er ikke særlig skummelt, men noen av de aller yngste barna vil kanskje sette pris på å ha en voksen i nærheten. Filmen passer best for barn opp til ni års alder, etter dette vil nok mange barn heller se andre typer filmer.

Filmtrailer:

Les mer om «Gordon & Paddy – Nøttemysteriet i skogen»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser