Lego DC Super-Villains

Lei av å alltid være den snille? Spill heller som superskurkene i nye Lego DC Super-Villains og bevis til verden hvem som er de beste skurkene.

Aldersanbefalingen (7 år) er fra PEGI.

Lego-serien har holdt på lenge nå og har vist gang på gang at de kan lage spill av alt, blant annet Indiana Jones, Harry Potter og Star Wars. De har og laget spill sentrert rundt DC-universet før, som er kjent for Batman, Wonder Woman og Superman, men dette er første gangen vi får et spill med skurkene som tema.

Her skal man ta kontroll over kjente skurker som Jokeren, Lex Luthor, Harley Quinn og kanskje mer ukjente skurker som Mirror Master og Captain Clock.

Spillet starter med at du får lage din helt egen superskurk og bestemme både utseende og evner. Disse kan du endre underveis gjennom historien samtidig som du vil låse opp flere måter å oppgradere karakteren din på. Karakteren din er viktig for historien, og det er moro å se den spøke sammen med kjente DC-karakterer gjennom spillet.

 Lego DC Super-Villains

Sjanger: Action-eventyrspill
Plattformer PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows
Utviklere Traveller's Tales, TT Games Publishing
Utgiver: Warner Bros. Interactive Entertainment

Spillet er nærmest identisk med tidligere Lego-spill. Så har du erfaring fra spillene, får du mye det samme igjen her.

Man løper rundt på forskjellige baner med muligheten til å slå, hoppe og bygge. Banene går da ut på å ødelegge alt rundt deg og bygge nye ting som lar deg gå videre. Her har karakterene unike evner basert på kreftene de har i tegneseriene og filmene som gjør de ulike fra hverandre. Noen oppdrag krever is-krefter, og andre at man kan fly. Man får alltid de karakterene man trenger til å fullføre et oppdrag med datamaskinen som kontrollerer de som er med deg, eller du kan spille med en venn og samarbeide.

Selv om man spiller som de onde i dette spillet, så er veldig tøysete og skurkene er ofte vist som ufarlige. Spillet går ut på å stoppe de nye skurkene da de ekte heltene er borte, så man gjør ikke noe vondt og slemt gjennom spillet. Etterhvert som man kommer lengre i spillet vil du også kunne låse opp superheltene som du kan bruke på tidligere baner hvis du liker dem bedre enn skurkene.

(Artikkelen fortsetter etter bildene.)

Egnethet:

Lego DC Super-Villains er gitt PEGI 7 år. Spillet består av mye slåssing, men er fri for all form for blod og vold. Når du har slått en fiende nok ganger, så vil de falle fra hverandre som en vanlig legofigur. Skjer det samme med din karakter, så skjer det samme og du kommer tilbake med en gang. Ingen av figurene dør og det er lagt opp til å være mer tøysete.

Spillet er på engelsk både muntlig og tekst. Språket er ikke så vanskelig, og man vil forstå hva man skal gjøre og hvor man skal, som om spilleren ikke er flink i engelsk.

Karakterene prater ellers veldig mye og det krever nok en bedre forståelse innen engelsk for å få med seg deler av historien og flere av spøkene som blir fortalt.

Vanskelighetsgrad:


0-6 år: Under anbefalt aldersgrense.

7-12 år: Lego-spillene har aldri vært noe vanskelige eller krevende, og Lego DC Super-Villains er intet unntak. Det gir god gjennomgang av hvordan spillet fungerer, og skulle du sitte fast, har du tilbud om å få veiledning og tips underveis. Man kan heller ikke tape og man får uendelig sjanser til å klare banene. Spillet er enkelt og moro, og passer veldig fint til yngre barn.

13-17 år: Også i denne alderen kan spillet være gøy. Om man har spilt et annet spill fra Lego-serien, så er det lite nytt de byr på her. Dialogen er morsom. Også for dem som ikke har vært fan av tidligere filmer og serier som spillet er basert på, kan man likevel få glede av spillingen.18 år+: Her blir nok spillet for monotont og repetitivt til at det kan fullt anbefales. Spillet gir ingen utfordringer på noe tidspunkt. Veiledningen som tidligere var til hjelp, er nå kun plagsom da tipsene sjelden trengs. Det blir rett og slett veldig kjedelig, med kun dialogen og vitsene fra karakterene som eneste grunnen til å spille.

Slik vurderer Barnevakten spill

Bli medlem av Barnevakten