Legofilmen 2

Amerikansk animasjonsfilm, 2018, anbefales fra seks år

Legofilmen 2

Legoheltene er tilbake i en ny helsprø komedie som har et fint budskap om fellesskap og verdien av å ha et åpent hjerte.

Legofilmen 2 er masete, absurd og har et stort tempo, og leverer et varmt og godt budskap til barn og unge. Voksne kan også ha stor glede av filmen, som har et utall vitser som bare er morsomme (og forståelige) for de som har levd noen år.

Handling

Emmet, Lucy, Batman og de andre legoheltene i Brikkeby har ikke hatt det lett etter den første filmen sluttet. Et angrep fra monstre fra planeten Duplo har lagt byen i grus, og den oppstår i en mye dystrere form, nå med navnet Apocalypseborg. Og som om ikke det er nok, så bortføres blant annet Lucy og Batman til en sær galakse der en enda merkeligere dronning regjerer.

Emmet må dermed ut på redningstokt, og når han møter den tøffe Rex Farevest starter et snodig og heseblesende eventyr for å redde verden fra Armammageddon.

Legofilmen 2

Regi: Mike Mitchell, Trisha Gum
Sjanger: Animasjon, komedie
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 46min.
Produksjonsår: 2018

Vurdering

Legofilmene skiller seg litt ut fra mengden av animasjonsfilmer. De foregår i et heftig tempo og er fulle av absurd humor og satire. På sitt verste fremstår de nærmest som reklamefilmer for lego, men på sitt beste brukes humoren til å formidle flotte budskap (les vår anmeldelse av Lego Batman-filmen).

Legofilmen 2 inneholder begge disse egenskapene. I starten, når Duplofigurene introduseres, kan man med et skeptisk blikk tenke at dette bare er flere produkter man vil reklamere for. Men så går filmen sin gang, og etter hvert innser man at Duplofigurene representerer en mye dypere mening. Vi skal ikke avsløre noe, så vi nøyer oss med å si at filmen handler om å legge vekk fokuset på seg selv, åpne hjertet sitt og sette pris på menneskene rundt oss. Flere av karakterene er skeptiske og kyniske i starten, men innser etter hvert at med en slik innstilling er det vanskelig å redde verden. Dybden i budskapet kommer overraskende, og treffer midt i blinken.

Samtidig er dette en film som kan oppleves litt støyende. Formen er helsprø, og i stort tempo pepres vi med vittige replikker og absurde hendelser. Når det fungerer er det svært underholdende, for eksempel noen fornøyelige musikalnumre. Andre ganger blir det litt for mye av det gode, og scenene blir litt masete. Det refereres også heftig til all mulig populærkultur, deriblant en lang rekke filmer. Dette er veldig morsomt for voksne, men vil være fullstendig uforståelig for barn. Dette er litt typisk for filmen, den pøser på med så mye greier at man må bare koble ut noe av det – men det går ikke på bekostning av underholdningsverdien som helhet.

Alle stemmer og sanger er for øvrig oversatt til norsk på en utmerket måte.

Egnethet

Filmen har seks års aldersgrense på grunn av en del action og slåssing. Dette er ikke særlig skummelt – det meste som skjer er komisk, og lego- og duplofigurene er bare sjarmerende å se på. Filmen har vitser rettet mot flere aldersgrupper, og oppleves derfor like underholdende for barn, ungdom og voksne. Men det som virkelig gjør filmen verdt å se er budskapet, som er hjertevarmende og passer perfekt inn i historien som helhet.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Kraftige lyd- og bildeeffekter gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Legofilmen 2»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser