Min Kino

iOS, anbefales fra to til ti år

Min Kino

Nordisk film tilbyr en kino i lommeformat for barn, der man for en rimelig månedspris får tilgang til en rekke flotte barnefilmer.

For foreldre som ønsker å tilby barna sine et alternativ til NRK Super og andre tv-sendinger for barn, eller som kanskje ønsker å ha tv’en for seg selv en ettermiddag, er det nå kommet en app til iPad og iPhone som passer perfekt til formålet.

Nordisk Film lanserte nylig ”Min Kino”, en app som tilbyr en rekke episoder fra kjente barneserier som ”Jungeldyret Hugo”, ”Sauen Shaun”, ”Pippi”, ”Smurfene”, ”Tintin” og mye mer. Filmene varierer i lengde – fra ca. fem minutter og opp mot en halvtime, og utvalget utvides jevnlig. For barn vil denne appen være en liten skattekiste, der de kan oppsøke favoritter de kjenner fra før, og samtidig oppdage nye og morsomme serier.

Det er lett å navigere seg gjennom menyen, og når filmene spilles av er det bare å tappe på skjermen for å få opp kontrollinjen – der du kan trykke pause, justere lyd og velge skjermkvalitet. Et tips til foreldre kan være å hjelpe barna med å stille inn passende skjermkvalitet. Dersom du er tilkoblet et godt wifi-nettverk kan du velge den høyeste kvaliteten, men dersom du er tilknyttet et 3G-mobilnett bør du velge en lavere innstilling for å få en jevn avspilling – men da med noe dårligere billedkvalitet. Vær oppmerksom på at dersom du er tilkoblet et mobilnett må utgifter til mobiltrafikken påberegnes. Av den grunn kan det være lurt bare å bruke appen når nettbrettet eller telefonen er tilkoblet et wifi-nett (f.eks. et trådløst hjemmenettverk).

Når du laster ned appen får du gratis tilgang til fem filmer, slik at du kan danne deg et godt inntrykk av appen før du eventuelt tegner medlemskap. Full tilgang til alt innhold koster 49 kroner måneden, og belastes gjennom en iTunes-konto. Det vil av den grunn være nødvendig at foreldre tegner abonnementet gjennom sin Apple-ID. Avgiften trekkes automatisk hver måned, men du kan når som helst avslutte abonnementet ved å gå til App Store i din iPad eller iPhone (nøyaktig fremgangsmåte beskrives på infosiden inne i appen).

Min Kino

Format: iOS (iPhone, iPad)
Kategori: Underholdning
Utvikler: Nordisk Film

Egnethet:

”Min Kino” er et flott tilbud til barn i alderen to til ti år. I løpet av den siste tiden har en rekke nye streamingtjenester etablert seg, og selv om tjenester som Netflix og Viaplay har mye godt innhold til barn, så finnes det også mye barn ikke bør få tilgang til. Nå finnes det riktignok foreldrekontroller i de fleste tjenestene, men man må likevel være litt oppmerksom på hva barna ser på. ”Min Kino” er derimot et tilbud som er hundre prosent trygt for barn å utforske fritt på egenhånd. Det er faktisk så mye spennende innhold at det kan være vanskelig å få barna til å legge appen fra seg. Dersom vi skal trekke frem noe negativt må det være at vi savner muligheten til å sette tidsbegrensing på hvor mye barna kan se hver dag.

Sett under ett er ”Min Kino” et godt, brukervennlig og trygt tilbud til barn som gjør det mulig å se morsomme filmer når og hvor man vil på nettbrett eller telefon, og tjenesten vil nok bare bli bedre etter hvert som filmbiblioteket utvides.

 

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser