Pokémon: Let’s Go, Pikachu (og Eevee)!

Nintendo Switch, anbefales fra syv år.

Dra tilbake til den vakre Kanto-regionen og slåss mot trenere og monstre. Dette Pokémon-rollespillet er en blanding av Pokémon Yellow og Pokémon Go (det populære mobilspillet). Anbefales fra syv år.

Pokémon: let`s go, Pikachu! og let`s go, Eevee! er det siste spillet i denne populære serien der man skal fange og samle ulike fantasiskapninger. Dette spillet er ikke en direkte nyutgivelse, men en oppgradert kombinasjon av Pokémon Yellow (1998) og det populære mobilspillet Pokémon Go.

I spillet møter man en gutt på et sted som kalles Kanto. Han drømmer om å bli den beste pokémon-treneren som finnes.

Etterhvert møter han på Pikachu eller Eevee (avhengig av hvilken utgave av spillet man kjøper). De to får raskt en relasjon og etter hvert drar gutten ut på en reise for å konkurrere med andre trenere og fange andre fantasiskapninger.

Målet er å bli den aller beste i landet. I spillet utvikler man også et forhold til sin pokémon. Man kan stryke de og kose med de. I tillegg til at man er helt avhengig av sin pokémon i kamp. Pikachu har for eksempel tre unike evner til hjelp.

Man kan spille og kaste pokémon-baller med bevegelseskontroller. Det følger til og med en egen, fysisk poké-ball som kan brukes i spillet. Spillet inneholder også mulighet for at to personer kan spille samtidig og kjempe mot fiender sammen. Så en mer autentisk pokémon-opplevelse skal man lete langt etter.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu (og Eevee)!

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Eventyr/rollespill
Utvikler: The Pokémon Company
Utgiver: Nintendo

Denne oppgraderte utgaven av det opprinnelige spillet er et velkomment innslag.

Det er et stort fokus på relasjonen med egne pokémon. Man kan gi mat, leke med og kle Pikachu. Så på denne måten får man en relasjon med egen pokémon. Man kan også la pokémons som man har fanget få følge etter deg i spillverdenen. Så her kan man bygge opp litt av et lag med pokémons.

Man må også tenke på hvordan man bruker disse i kamp. Selve kampsystemet er turbasert, det vil si at man velger hva slags angrep egen pokémon skal utføre og så er det motstanderens tur til å reagere. Så her må man tenke strategisk.

En annen endring er at man før hadde tilfeldige kamper med pokémons. Nå kan man fritt vandre omkring på kartet og velge selv hvilke fantasiskapninger man ønsker å prøve å fange.

Ellers så har også spillet en nydelig grafikk med mange fargerike bilder. Musikken og spillfigurene er også sjarmerende, så dette er et kvalitetsspill for barn.

Spillet har for øvrig en nokså lav terskel for mestring. Det finnes mer enn nok av pokéballs og dersom man samarbeider med en venn, så minskes motstanden ytterligere. Bevegelseskontrollene er dessverre litt varierende i hvor godt de treffer. Noen ganger går ikke alltid ballen dit man sikter og kaster.

Man kan også overføre pokémons mellom Nintendo Switch-konsollen og mobilutgaven av spillet Pokémon Go.

Egnethet

Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/Eevee er gitt PEGI 7 år:

Dette på grunn av innslag av vold. Men spillet har en tydelig blanding av fiksjon og eventyrsetting. All vold er i milde former med fantasiskapninger.

Spillet inneholder altså ikke blod eller gørr. Tegneseriefigurer biter og bruker klør mot hverandre, de bruker også overnaturlige krefter.

Når monstrene blir overvunnet, forsvinner de fra skjermen.

Selv om moralen i spillet går ut på å kjempe mot andre trenere og skapninger til man vinner, så handler spillet også om å nå egne mål og potensial.

Trailer: