Super Smash Bros. Ultimate

70 Nintendo-figurer fra ulike spill slåss mot hverandre.

Foto: Skjermdump fra reklamefilm fra Nintendo

Endelig på Switch-konsoll: Delta i den største sammenslåing av kjente karakter fra ulike spill noen gang og vis hva du er god for med for eksempel Mario, Zelda, Pokemon, Metroid.

Super Smash Bros. Ultimate er anbefalt for alderen 12 år og oppover av PEGI.

Super Smash er en slåssespill-serie som har eksistert siden Nintendo 64 og har hatt en oppfølger på hver nye Nintendo-konsoll siden. Spillet er en samling av mange kjente Nintendo-karakter som Mario, Zelda, Pokemon, Metroid og mange mange flere.

Nå er spillet endelig på Switch-konsoll og det feires med å bringe tilbake kjente karakterer samt at man har lagt til mange kjente serier som Splatoon og Castlevania.

Super Smash Bros. Ultimate ser fantastisk ut og viser hva Switchen klarer. Med karakterer varierende fra realistisk til tegneserie i design i samme spill, er det imponerende hvor bra de ser ut ved siden av hverandre. Alle passer inn samtidig som de beholder sin unike stil fra sine egne spill.

Foto: Skjermdump fra Nintendo reklame
Figurer fra ulike spill kan slåss mot hverandre.

 

Musikken er en samling av de største og meste kjente sangene fra Nintendo gjennom historien. Her finner man både originalmusikk og nye oppdaterte remixer av kjære melodier.

 Mange slåssespill handler om å ødelegge helsen til karakterer, men i dette spillet handler det om å kaste karakterer av banen. Man kjemper på en arena med opptil åtte spillere, man hopper rundt på banen mens man slåss samtidig som man forsøker å unngå å falle av selv. Man slår på motstanderne for å øke sannsynligheten for at de kastes av banen. Du vinner enten ved å være den siste igjen på banen eller den med mest poeng når kampen er over.

Super Smash Bros. Ultimate

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Slåssespill
Utvikler: Bandai Namco Studios og Sora Ltd.
Utgiver: Nintendo
Pris: Omkring 600 kr (desember 2018)

Spillet har utallige moduser en kan more seg med. Du får ulike utfordringer som gir deg samleobjekter og bonuser og en unik historiemodus per karakter. Disse er i hovedsak enspiller-moduser hvor du spiller mot datamaskinen.

De viktigste modusene i et spill som dette, er de som lar deg konkurrere med andre og ha det gøy mens man ser hvem som har blitt sterkest. Her kan man velge mellom å spille med venner og familie på samme maskin, eller spille med folk fra hele verden. Begge disse måtene å konkurrere på lar deg spesifisere regler slik at du kan spille på den måten som passer deg og dine venner best.

Til sammen har spillet 70 karakter å velge mellom som kan slåss på over 100 baner. Du har 800 sanger å velge mellom. Super Smash er en festival av spillserier som går sammen for å kjempe og feire spillhistorien til Nintendo. Utvikleren åpner stadig opp dørene for flere unike karakter, så skulle du i dette spillet ikke finne noe som passer for deg, så er det mulig at din favorittkarakter dukker opp i fremtiden.
Egnethet:

Super Smash Bros. Ultimate er gitt PEGI 12 år.

Hovedfokuset handler om å slåss og kjempe med hverandre. Her blir det brukt både never, sverd, bomber og laservåpen. Det er ingen form for blod eller skader på karakterene i spillet. Man blir slått ut ved å falle av banen, og karakterene som tapte, klapper fint for vinneren av kampen i etterpå, så her er man trygge og stiller med god sportsånd attpåtil.

Det er ingen form for banning, dop eller seksuelle temaer i spillet. De fleste Nintendo-spill er barnevennelige, men det eksisterer en karakter her som skiller seg litt ut. Bayonetta er fra spillet ved samme navn og er en karakter med fokus på å være sexy. Hun er tonet veldig ned fra sitt eget spill slik at hun skal passe inn, men hun er fremdeles mye mer tøff og dristig enn man normalt forventer fra et Nintendo-spill.

Spillet kan fåes på mange ulike språk, men ikke norsk eller andre nordiske språk. Det starter på engelsk og har menyer som er enkle å navigere med, det er generelt lite tekst og dialog i spillet. Enkelte steder kan man miste informasjon ved å ikke kunne mye engelsk, men det meste lærer man og lett ved kun det visuelle og ved å spille spillet.

Vanskelighetsgrad:

0-11 år: Under anbefalt aldersgrense

12+ år: Super Smash er det ultimate partyspillet og passer for alle fra 12 til 100 år. Kontrollene er lette å forstå og gøy og mestre. Her er det noe for alle og med fokus på flerspiller-moduser med venner og famille, samt spillere fra hele verden over nettet, så ligger vanskelighetsgraden kun på hvor god du eller dine medspillere er.

Å trene seg via hundrevis av spennende kamper med andre, er mye av gleden ved dette spillet, i tillegg til muligheten for å se Mario og Pikachu kjempe på et slott fra Zelda.

Når du kommer til historiemoduset og de andre ulike utfordringsmodusene, så vil du møte på kamper som kan være virkelig krevende. Disse er i de aller fleste tilfeller valgfrie og er der for dem som ønsker vanskeligere kamper.

Reklamefilm for Super Smash Bros. Ultimate: