Tella (matematikk for barn)

Tella er et pedagogisk matematikkspill for de yngste barna, som kan passe både i hjemmet, i barnehagen og i 1.-4.trinn. Barna trenes i enkle matteoppgaver og lærer enkle begreper.

Tella er et intuitivt spill, med ulike vanskelighetsgrader. Det er en stemme som instruerer oppgavene, og lydene forteller om barnet har svart riktig eller galt. Hvis barnet ikke får med seg oppgaven, kan det trykke på fuglen og få instruksen på nytt.

Inne i hvert nivå er det flere vanskelighetsgrader. Barnet starter med å knuse et egg slik at oppgaven kommer frem. For å kunne knuse egg nummer to, må det første være ferdiggjort. Man ser at et nivå (level) er ferdig ved at det kun står igjen et halvt egg, da kan man gjøre oppgavene så mange ganger man vil senere.

Tella (matematikk for barn)

Format: IOS/Android
Kategori: Spill
Utvikler: Spillet er utviklet av Høgskolen i Bergen i samarbeid med Statped.

Det er mulig å oppnå tre stjerner under hvert egg, men får man feil i oppgavene, får man ikke fullt opp med stjerner. Uavhengig av antall stjerner får man gå videre i spillet, men man må ha fullt opp for å få spille bonusspillet som man finner i det fargerike egget. 

Inne i spillet vil man møte ulike matematikkoppgaver, som handler om blant annet størrelser, tall, mengde, tallinje, pluss og minus. Det er oppgaver som øker i vanskelighetsgrad. Barnet blir utfordret til å tenke mens det foregår andre ting på skjermen, barnet får blant annet øve på å skrive tall eller flytte ting i riktig størrelse. Stemmen er tydelig og man kan velge mellom norsk bokmål, nynorsk, spansk og engelsk. 

Spillte kan brukes både privat og i pedagogisk sammenheng i barnehage eller skole, og er en fin måte for barnet å øve på matematikk. I tillegg kan man velge mellom elevbruker og lærerbruker. Hvis man velger lærerbruker, har man tilgang til hele spillet uten å måtte «vinne» seg fremover, noe som er positivt slik at pedagoger eller foreldre har mulighet til å sjekke ut innholdet før barna får appen.

Noe som er positivt med appen, er at den ikke går på tid, så barnet kan bruke den tiden det trenger på oppgaven. 

Etter at du har lastet ned spillet, er spillet ikke avhengig av tilgang til internett. Spillet kan altså brukes uten at det blir utgifter til databruk og uten at barnet kommer seg på internett via andre programmer.

Størrelsen på programmet er en snau gigabyte.

Egnethet

Spillutvikleren skriver at appen er beregnet på barn fra 5-8 år, men godt kan passe for både yngre og eldre barn. 

Barna vil lære seg enkle matematikkoppgaver, og matematiske begreper. Bruker man appen sammen med barnet, kan det også være en kilde til språkutvikling. 

Spillet har ingen reklame, og er derfor en trygg app å bruke for barnet. 

Bli medlem av Barnevakten