Apollo’s Moon Shot AR

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI i Google Play og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple)

ANMELDELSE: Utforsk månelandingen på et nivå som aldri før. Send opp en virtuell Apollo 11 fra hagen, gå gjennom en portal og utforsk landingsstedet eller forsøk å navigere fartøyet trygt til overflaten. Alt dette "skjer" i omgivelsene som du befinner deg i.

Bare ved hjelp av mobiltelefonen kan man utforske den historiske månelandingen på et nivå som aldri før. Apollo’s Moon Shot AR er en spektakulær og spennende app på alle måter. Takket være AR-teknologi «skjer» alt i appen foran deg.

På mobilskjermen ser man nemlig de fysiske omgivelsene, samt datagrafikk lagt oppå det igjen – noe som gir helt unike muligheter for å utforske og lære mer om Apollo 11 og den historiske månelandingen.

Apollo’s Moon Shot AR

Format: iOS / Android
Kategori: Læring
Utvikler: SN Digital LLC

Appen er gratis å laste ned. Hele konseptet er utviklet av den amerikanske TV-kanalen  The Smithsonian Channel. I appen finner man en hel del tekst, bilder og video som presenterer besetningen, forberedelsene, teknisk utstyr og alt annet som måtte til for å gjennomføre månelandingen.

Det er også en del quizzer for de som vil teste egen kunnskap, men det aller mest spennende er AR-teknologien som gjør det mulig å utforske landingsfartøyet og mer fra nært hold.

Her finnes det en rekke spill og opplevelser som nesten bokstavelig talt tar brukeren med inn i en annen verden. Dette er rett og slett en svært engasjerende og levende måte å oppleve historie på, rett fra eget stuegulv eller hage.

I den første AR-opplevelsen skal man plassere ut jorda og månen på stuegulvet. Altså, ikke fysisk så klart, men på skjermen ser man stuegulvet og dataanimerte utgaver av jorda, månen og Apollo 11.

Her er oppdraget å føre raketten ut av jordens bane og så inn i månens. Det er jammen ikke lett, så her må man kalkulere, prøve og mestre.

Hele opplevelsen er artig i seg selv å kunne gå nærmere eller lengre unna både planeten vår og romraketten. På det vis kan man utforske disse fantastiske underverkene fra all slags perspektiver og fra nært hold.

Et neste modus gjør det mulig å sende opp en romrakett fra egen hage (eller naboens). Her er det bare å virtuelt plassere romraketten på gresset, så trykke på «oppskytning». Deretter kan man nyte fartøyets reise opp og ut i det uendelige.

I tillegg kan man plassere månelanderen på stuegulvet og utforske alle vinkler fra innsiden. Det er også mulig å utforske romdrakten til Neil Armstrong og når man går nærme så ser man alle detaljer på plass. Det er rett og slett ikke hverdagskost å ha en romdrakt «stående» på barnerommet.

Sist, men ikke minst, kan man også plassere ut en portal i hagen. Her ser man en vei inn til landingsplassen på månen. Ved å bevege seg fysisk kan man gå inn i denne verdenen og se landingsfartøyet, flagg og verdensrommet fra månens overflate. Ganske så fantastisk egentlig.

Apollo’s Moon Shot AR er en helt superb app som tar det beste fra mobilteknologi og gir spilleren muligheten til å utforske månelandingen og verdensrommet fra et unikt perspektiv.

Det er så klart mye bra fakta, videoinnhold og bilder. All tekst er riktignok på engelsk, men selve AR-funksjonen kan barn og unge få glede av selv uten å kunne lese tekst.

Alle foto: SN Digital LLC

Egnethet

Apollo’s Moon Shot AR er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen er gratis å laste ned og inneholder ikke reklame eller kjøpemuligheter.

All tekst og tale er riktignok på engelsk.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamefilm

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser