Mission to Mars AR

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Reis til Mars uten å måtte forlate hjemmets fire vegger. Se en rakett ta av fra egen hage, styr en rover på stuegulvet eller forsøk å lande trygt på planetens overflate.

Mission to Mars AR er en fenomenal og spennende app som setter «Den røde planeten» på kartet. Ved hjelp av såkalt AR-teknologi, der man ser de ekte omgivelsene kombinert med datagrafikk på mobilskjermen, kan barn og unge «reise» til Mars.

Appen er gratis å laste ned og fri for reklame. Alt man behøver er en kompatibel enhet med mobilkamera og gode lysforhold for at teknologien skal virke.

Mission to Mars AR

Format: iOS/Android
Kategori: Læring
Utvikler: SN Digital LLC

Det er ingen tvil om at Mars er en av de store temaene innen romfart og med et håp om at en menneskelig besetning skal vandre på planetens overflate en dag. Også i skolesammenheng er den fjerde planeten fra solen et emne som hyppig dukker opp.

Så klart går det an å lære mye fra bøker og film. Men det å se planetens overflate og elementer fra romfart utfolde seg rett foran øynene dine, er litt av en opplevelse i seg selv. Ikke minst når man selv får være med på å trykke på knapper og trekke i spaker.

Mission to Mars AR er derfor en spennende app som gir liv og røre til et tema mange barn og voksne vil oppleve som både relevant og interessant.

Appen er delt inn i flere småoppdrag og mindre komponenter. Noen av disse består av tekst og video mens andre byr på AR-effekten der man på skjermen ser dataanimerte objekter plassert på stuegulvet.

For å få AR-effekten til å fungere må man ha gode lysforhold. Er man innendørs gjelder det å trekke gardiner til siden og skru på alle lys man måtte ha. Man må ikke ha en flombelyst fotballbane for å få appen til å fungere altså. Men nøkkelen er å spe på med lys. Kamerakvaliteten på enheten har også noe å si.

Deretter er det bare å åpne appen, peke med kameraet og så kan man plassere ut AR-objekter på stuegulvet, i hagen eller hvor enn det måtte være. Objektene kan også skaleres, altså forstørres eller forminskes. Og man kan se motivene fra nært hold eller lengre unna ved å bevege seg nærmere og til siden av motivet.

Det er flere oppdrag å begi seg ut på. Man kan plassere en rakettoppskytningsplattform i hagen og se fartøyet fly til værs. Det er også mulig å kjøre en rover, altså kjøretøy som finnes på overflaten til Mars. Denne kan man styre som om den var en radiostyrt bil og man kan gå nærmere og se alle detaljer og funksjoner på nært hold.

Dersom man føler seg kallet og verdig til oppgaven kan man også forsøke å lande et romfartøy på planetens overflate. Og man kan gå gjennom en portal og se hvordan en bosetning på Mars faktisk kunne ha sett ut.

Opplevelsen er bedre i praksis enn slik det høres ut i skreven form. AR-effekten er stilig og gir en interaktivitet ved at man kan se fantastiske oppfinnelser på eget stuegulv. Her kan man vandre rundt og utforske detaljene fra alle sider. Og dette er gøy!

Mission to Mars AR er derfor en suveren app som virkelig anbefales. Her får man spennende opplevelser uten å betale en eneste krone. På grunn av engelske instruksjoner og tekst kan appen virke noe komplisert for yngre hender.

Barn og unge vil uansett få utbytte av det visuelle. Men kanskje er dette en app som er kjekkest i lag med en forelder eller lærer på skolen som kan spe på med mer bakgrunnsinformasjon.

Egnethet

Mission to Mars AR  har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er gratis å laste ned og har ingen reklame eller kjøpemuligheter. Riktignok er alle instruksjoner, fakta og tale på engelsk. Barn og unge kan allikevel få glede av de visuelle effektene i appen selv om de ikke forstår språket, men for å få enda større læringsutbytte kreves gode engelskferdigheter.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/android.

Foto: SN Digital LLC

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten