Discord – chatteappen foreldre bør vite om!

WEBINAR: Discord er blitt en superpopulær chatteapp for barn som gamer. Bør ditt barn bruke Discord? Vi forklarer appen og viser foreldreinnstillinger som gjør denne tryggere. Webinaret varer en time. Påmelding.

Webinar  for  foreldre, lærere og andre. Oppdater deg på Discord og still spørsmål om det du lurer på.

Torsdag 20. mai klokken 21:00 – 22:00. Meld deg på her!

Hva handler webinaret om?

Discord er blitt en superpopulær chatteapp når barn spiller dataspill og kan by på samarbeid og kommunikasjon. Men appen kan også utsette barn for trakassering, kontakt med fremmede og negativ bildedeling.

Derfor har vi satt opp et webinar for å gi foreldre oversikt om hva Discord er og hvilke dilemmaer som er knyttet til barns bruk av appen. I tillegg vil vi gå gjennom innstillingene steg for steg slik at du kan gjøre appen tryggere for barna.

Vi går gjennom:

  • Hva er Discord? Vi forklarer hva appen dreier seg om.
  • Bør jeg vente med å gi barnet Discord?
  • Smarte innstillinger som gjør appen tryggere.
  • Problematisk innhold.
  • Spørsmål og svar.

Påmelding:

Webinaret varer en times tid.

Pris:

  • Medlemmer i Barnevakten: Gratis
  • Ikke-medlemmer: 49 kr

Kris Munthe er rådgiver på apper og spill i Barnevakten og en ivrig gamer. Han vil ta for seg det positive med Discord, samt en rekke dilemmaer knyttet til barns bruk av appen. Kris vil også vise deg tryggere innstillinger trinn for trinn. Han vil også gi deg nyttig informasjon om aldersgrenser og annet du bør kjenne til om Discord.

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom. Du kan logge deg inn i nettleseren eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du slike webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin. Er du ikke medlem, koster webinaret 49 kroner.


Tips og råd om nettvett hver uke, samt tilgang til webinarer om nettvett: Bli medlem av Barnevakten. Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.