Drømmeparken

Amerikansk animasjonsfilm, 2019, anbefales fra seks år

Drømmeparken

Passe underholdende animasjonsfilm med et alvorlig tema passer fint for barn fra seks år.

«Drømmeparken» stuper uredd ned i en tematikk om sykdom og vanskelige følelser, og ender opp med et spennende budskap presentert i en litt over middels god underholdningspakke.

Handling

Den unge jenten June er en vågal og kreativ jente som elsker å bygge og fikse på ting. Sammen med moren dikter hun opp en spennende fantasiverden kalt Drømmeparken, som er en spektakulær fornøyelsespark med utrolige attraksjoner og en gøyal gjeng med dyr som verter.

Men så blir moren syk, og June får et stort mørke inn i livet sitt. Hun blir redd, mister livsgleden og pakker vekk de flotte modellene av Drømmeparken.

Så skjer noe utrolig. Plutselig havner June midt i Drømmeparken, men alt er ikke som det skal. Parken er nesten ødelagt, og om ingen tar ansvar, så vil mørket ta over for alltid.

Drømmeparken

Regi: David Feiss, Claire Kilner, Robert Iscove
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 25min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

«Drømmeparken» er en ambisiøs animasjonsfilm som tar opp et alvorlig og vanskelig tema. Vi blir kjent med en liten jente som er livsglad og sprudlende helt til moren blir syk, men da blir hun overveldet av frykt for å miste moren. Dette slukker gnisten i henne, og hun blir forsiktig og engstelig. Men hun glemmer aldri morens ord om å passe på at «flammen inne i deg brenner».

Om Drømmeparken faktisk blir virkelig, det er ikke så viktig, men eventyret i parken blir et bilde på den indre kampen i June for å håndtere de vanskelige følelsene. Dette er presentert på en tydelig måte, slik at det er mulig for barn å forstå at historien handler om flere ting på en gang – den ytre handlingen dreier seg om å redde Drømmeparken, den indre om å redde June.

Filmen skal med andre ord ha ros for å presentere et spennende budskap som legger opp til at man kan ha nyttige og gode samtaler med barna i etterkant. Dessverre har filmen også en del svakheter som trekker ned helhetsinntrykket. Eventyret i selve Drømmeparken er forutsigbart og mye mindre engasjerende enn i tilsvarende animasjonsfilmer, og det samme gjelder persongalleriet. Det er June som bærer filmen, og det er innledningen og slutten som har mest dybde.

Utover det er nivået på animasjonen noe lavere enn det vi er vant med fra Hollywood-filmer, men på den annen side er det nok av fart og humor til å underholde målgruppen.

Egnethet

«Drømmeparken» har seks års aldersgrense på grunn av noen litt dramatiske scener. For barn fra seks år er dette en fin film med et spennende budskap om vanskelige følelser, presentert i et ikke fullt så vellykket eventyr.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte kortvarige mørke scener med kraftige effekter gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Drømmeparken»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser