Gode familiefilmer på Paramount+

Strømmetjenesten Paramount+ har et variert utvalg av filmer for barn, unge og hele familien. Vi hjelper deg med gode tips til filmkvelden.


Oppdatert 30. juni 2022: Merk at Paramount+ jevnlig bytter innhold og at vi ikke kan garantere at listen alltid er oppdatert med de siste endringene.

Paramount+ er en forholdsvis ny strømmetjeneste og har ikke det største utvalget av familiefilmer ennå. Filmtipsene i denne artikkelen er hentet fra Barnevaktens store database med filmanmeldelser. Det finnes også flere filmer og serier på Paramount+ som vi ikke har vurdert – og som derfor ikke er med i denne listen, men som kan være fine for barn, ungdom eller hele familien.

For de yngste/hele familien

Madagaskar 3: Full rulle i Europa

Amerikansk animasjonsfilm, 2012
Barnevaktens vurdering: Anbefales for hele familien

Den tredje filmen i Madagaskar-serien er en flott familiefilm, full av sprø innfall, fargerike karakterer og fartsfylt underholdning. Historien er ikke spesielt original, men dette betyr lite når de mange karakterene er så fargerike og herlig sprø at det er umulig ikke å la seg underholde. Av og til får vi noen korte alvorlige scener innimellom all moroa, og disse passer fint inn i helheten. Kort sagt er dette lettbeint familieunderholdning – hovedsakelig rettet mot barn, men også med morsomme referanser til voksne.
Les Barnevaktens anmeldelse
Den andre filmen i Madagaskar-serien er også tilgjengelig på Paramount+.

Fra seks år

Hugo Cabret

Amerikansk drama, 2011 
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år 

Filmmagi fra Martin Scorsese. Gjør deg klar for en fantasifull, spennende, morsom og rørende film som egner seg utmerket for hele familien. Hovedhistorien presenterer et mysterium som er originalt og rørende, samtidig som fortellingen krydres med fart, spenning og humor. Det finnes også flere lag av mening formidlet ved hjelp av rik symbolbruk, samt noen morsomme historiske referanser. Hovedbudskapet handler blant annet om å finne sitt formål i livet. Hugo elsker å reparere mekaniske ting, men det han egentlig vil reparere er sin egen sorg og ensomhet. Når han får sjansen til å reparere et annet menneskes sorg, åpner det seg en mulighet for at han selv også kan få det bedre – om enn på en litt annen måte enn han hadde tenkt seg.
Les Barnevakten anmeldelse

Grease

Grease

Amerikansk musikal, 1978
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

I sommerferien møter en snill pike en tøff kjekkas med talent på dansegulvet. Spørsmålet er om forelskelsen blir noe av når skolen starter. Denne klassiske musikalen fra 1978 er en hyllest til 1950-tallet, og samtidig en tidløs film som passer for flere generasjoner.

Familien Bigfoot

Familien Bigfoot

Belgisk animasjonsfilm, 2020
Barnevaktens vurdering: Passer fra seks år

Bigfoot og sønnen Adam er tilbake i en underholdende og morsom film. Historien er helsprø, og spesielt dette at Bigfoot og Adam har evnen til å snakke med dyr skaper mange veldig morsomme scener. Barn får også et fint budskap om at en person kan gjøre en forskjell dersom man engasjerer seg. Vi får også et veldig tydelig miljøbudskap, der verdien av å bevare naturen fremheves. Vi tror dette er en film mange barn vil kose seg med. Men utover en sprø friskhet i historien, er ikke dette en film som skiller seg veldig ut sammenlignet med andre filmer i sjangeren.
Les Barnevaktens anmeldelse

Dragetreneren

Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Filmene om Hikken og dragen Tannlaus er flotte familiefilmer som byr på mye humor, fart og spenning – iblandet gode budskap. Hikken møter Tannlaus med en åpen og vennlig holdning, han ønsker å løse konflikter med fredelige midler og verdien av familie, samarbeid og vennskap fremheves. Dragetreneren er svært godt laget og vil kunne appellere til både barn, ungdom og voksne.
Les Barnevaktens anmeldelse

Kung Fu Panda

Amerikansk animasjonsfilm, 2008
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Morsom, hjertevarmende og fartsfylt historie om dragekrigeren Po, en godlynt drømmer som elsker nudler og kung fu, men som ved en feiltagelse blir utpekt til Dragekrigeren og må bli kung fu-mester for å stoppe en ond trussel. Filmen har et fint budskap om at det finnes ingen nøkkel for å oppnå storhet – man må bare være seg selv, med alt av feil og mangler. I tillegg er lagarbeid og verdien av hardt arbeid og ikke å gi opp sentrale tema. Dette er en film som passer utmerket for hele familien.

Oppfølgeren Kung Fu Panda 2 er også på Paramount+.
Les Barnevaktens anmeldelse av Kung Fu Panda 2 her

Fra ni år

David Copperfield personlige historie

David Copperfield

Britisk dramakomedie, 2020
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Denne britiske nyinnspillingen av den klassiske romanen til Charles Dickens er en storslått produksjon med en rekke kjente skuespillere som spiller de mange særegne karakterene. Filmatiseringen er svært god, og vi tas med til en fargerik og sjarmerende verden der selv de dystre periodene i Davids liv er skildret med varm og treffende humor.
Les Barnevaktens anmeldelse

Rango

Amerikansk komedie, 2011
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Dette er en annerledes og underholdende animasjonsfilm, med en gruppe karakterer som er sære, frastøtende og sjarmerende til samme tid. Historien er en frisk miks av elementer fra store klassikere i filmhistorien og den egner seg for både unge og voksne. Budskapet er mangfoldig og passer fint for et ungt publikum. Her handler det om viktigheten av å ha tilgang på vann, og hovedpersonen drives fremover av en jakt på identitet og en klar forståelse av hvem han er. Filmen er litt skummel til tider, så selv om filmen kan ses fra aldersgrensen på seks år, gir vi en generell anbefaling fra ni år.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra tolv år

Forrest Gump

Amerikansk drama, 1994
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Gjennom tre turbulente tiår rir Forrest på en bølge av begivenheter som fører ham fra å bli stemplet som en evneveik person til å bli en berømt fotball stjerne, fra Vietnam-helt til rekekonge, fra æresbevisninger i Det Hvite Hus og inn i armene til hans store kjærlighet, Jenny. Forrest blir selve symbolet på en æra. Hans store hjerte forstår mer enn hans begrensede IQ. Seks Oscar-statuetter ble det på denne filmen som har rørt manges hjerter.

Mean Girls

Mean Girls

Amerikansk komedie, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 13 år

Når tenåringsjenten Cady flytter hjem til USA etter å ha bodd i Afrika i mange år, oppdager hun at high school kan være mye mer krevende enn den villeste villmark. Denne klassiske tenåringskomedien er svært morsom og treffer ungdoms hverdag midt på spikeren med bitende satire og aktuell tematikk. Ved hjelp av komikk og overdrivelser klarer filmen på en flott måte å vise ungdommers identitetssøken, usikkerhet og sosiale utforsking. Filmen viser den destruktive kraften til blant annet sosiale klikker, baksnakking og utestengelse, og samtidig hvordan man kan ordne opp og lære av sine feil. Merk at filmen har mye ufint språk, seksuelle referanser og viser alkoholforbruk og noe slåssing. På den annen side er alt dette skildret med komediens overdrevne virkemidler, så filmen fremstår som passende for ungdom, som er målgruppen for denne filmen. Filmen er imidlertid gitt aldersgrense seks år, og anses ikke som skadelig for barn fra skolealder.

Super 8

Amerikansk actioneventyr, 2011
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 12 år

Joe og vennene hans blir vitner til et vanvittig togkrasj som markerer starten på en rekke mystiske hendelser, og de avdekker etter hvert en skremmende hemmelighet. Dette er en spennende og underholdende film som passer fint for ungdom. Filmen har ikke en god nok historie til å bli en ekte klassiker, men de unge skuespillerne gjør en flott jobb, effektene er svært gode og actionscenene spektakulære. Budskapet handler mest om at selv om man opplever tragiske ting i livet, så må man legge fortiden bak seg og leve videre. Filmen handler også om vennskap, kjærlighet og tilgivelse.
Les Barnevaktens anmeldelse

Ghost in the Shell

Ghost in the Shell

Amerikansk actoneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

Ghost in the Shell er filmatiseringen av det verdenskjente anime- og mangafenomenet med samme navn. Filmversjonen er er en visuelt spektakulær produksjon, men mangler litt i sine skildringer av karakterene og det futuristiske miljøet. Likevel, dette en velprodusert film som byr på mye action og underholdning, og den stiller også noen spennende filosofiske spørsmål. Filmen beskriver en verden der menneskene søker bedre versjoner av seg selv ved å iføre seg høyteknologiske kroppsdeler. Dermed blir spørsmål om individ, menneskelighet og sjel sentrale tema.
Les Barnevaktens anmeldelse

Transformers-serien

Amerikanske actionfilmer, 2007-2017
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

I Transformers-filmene må Autobotene og våre helter redde jorden fra de onde Decepticons. På Paramount+ er alle de fem filmene i serien tilgjengelige.
Les Barnevaktens anmeldelser av tre av Transformers-filmene