Hidden Figures

Månedens strømmetips: Januar

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Thorbjørn Egners klassiker formidles på en flott måte med sang, humor og litt spenning til en ny generasjon i denne vellagede animasjonsfilmen. Med en fin og karakteristisk stil skildres et flott eventyrunivers som balanserer fint mellom drama, musikal og komedie. Det er veldig kjekt å se pepperkakebakesangen og alle de andre klassiske sangene som har gledet så mange. Og Mikkel Rev fremstilles med en akkurat passe blanding mellom slem og snill.
Norsk barnefilm, 2016
Anbefales for alle
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play og Viaplay Store.
Les Barnevakten anmeldelse

Biler 3Biler 3

Lynet McQueen har begynt å dra på årene, men han er fortsatt stjernen i racingsirkuset. Men når nykommeren Jacksom Storm dukker opp fra det store intet og slår Lynet på målstreken, da endrer alt seg. I denne filmen er Lynet og vennene hans tilbake på racerbanen i en fartsfylt film med et godt budskap.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017 

Anbefales for alle
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Knerten

Det kan lønne seg å ha en venn som Knerten. Det synes i alle fall Lillebror, som får seg en kul kamerat og møter en søt prinsesse i denne morsomme, rørende og spennende norske barnefilmen som er en fin hyllest til fantasien og har et flott budskap om å ha en positiv innstilling.
Norsk barnefilm, 2009
Anbefales fra seks år, passer hele familien
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

AntboyAntboy

Pelle er en helt alminnelig gutt som bor og går på skole i Middellund, men så blir han bitt av en genmanipulert maur og blir superhelten Antboy. Dette er en klassisk superheltfilm, men det at den er dansk og rettet mot barn gjør den litt annerledes. Dette er gøy og sjarmerende underholdning for barna, med et godt budskap attåt; det er egentlig greit å være en liten maur i en stor tue. Og kampscenene er selvsagt laget slik at de passer et ungt publikum.
Dansk actioneventyr, 2013
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Dragetreneren

Vikingene på Berkøy må stadig kjempe mot horder av drager, men tenåringsgutten Hikken er ikke som de andre. Han vil ikke drepe drager. Dette er en fartsfylt og godt laget animasjonsfilm, som inneholder alle de elementer vi forventer i et skikkelig actioneventyr – spennende slåsskamper, en flott eventyrverden, mye humor og litt romantikk.
Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store (på de tre sistnevnte er også Dragetreneren 2 tilgjengelig)
Les Barnevaktens anmeldelse

Trollmannen fra OzTrollmannen fra Oz

Dorothy er langt hjemmefra når hun kommer inn i eventyrlandet Oz, men ved hjelp av gode venner finner hun kanskje det hun leter etter. Dette er en av filmhistoriens virkelig store klassikere, og er like underholdende i dag som da den ble lansert i 1939. Skal man trekke frem én film som kan knytte generasjoner sammen, så må det være denne.
Amerikansk eventyr, 1939
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store

Modig

Prinsesse Merida er en egenrådig og sta jente. Moren hennes, dronning Ellinor, gjør sitt beste for å lære henne gode manerer og alt det andre en fin prinsesse skal kunne. Men Merida vil aller helst ri ut i skogen og skyte med pil og bue. Denne filmen gir ikke bare topp underholdning, den formidler også et helhetlig og gjennomtenkt budskap. I tillegg kan vi fryde oss over et stort og herlig persongalleri som gir filmen farge og humor gjennom sine personligheter, særegenheter og friske påfunn.
Amerikansk animasjonsfilm, 2012
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Hidden FiguresHidden Figures

Virkelighetsbasert og kritikerrost drama om de afroamerikanske kvinnene som på 1960-tallet var ingeniører, matematikere og assistenter hos amerikanske NASA. De bidro i stor grad til USAs suksess i romkappløpet, men ble diskriminert og undervurdert på grunn av hudfargen.
Amerikansk drama, 2016
Tillatt for alle, anbefales fra ni år

Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1Harry Potter-serien

Alle filmene om Harry Potter er nå tilgjengelig på TV 2 Sumo, så om man ønsker et trollmann-maraton er det bare å benke seg foran tv-skjermen. Alle filmene er av høy kvalitet, og byr på spenning og moro av beste merke. Vær oppmerksom på at de siste filmene er mye mer dramatiske enn de første, men alle filmene har tolv års aldersgrense.
Amerikansk/britisk actioneventyr, 2001-2011
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse av Harry Potter og Dødstalismanene – Del 2

La La LandLa La Land

Mia er en aspirerende skuespillerinne som sliter med å få roller. Sebastian er en talentfull pianist med lidenskap for jazz, fanget i meningsløse småjobber. Sammen gjør de hverandre sterke, og vi følger dem i oppturer og nedturer – samtidig som kjærligheten settes på prøve. Denne romantiske musikalen vant flere priser og byr på flotte dansenummer og super underholdning. Aldersgrensen er tillatt for alle, og filmen kan trygt ses av de yngste, men temaet passer best for ungdom og voksne.
Amerikansk musikal, 2016
Tillatt for alle
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse