Eventyr i Arktis

Månedens strømmetips: Februar

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Eventyr i ArktisEventyr i Arktis

Dette er en strålende tegnefilm om den tøffe jenten Sasha, som legger ut på ekspedisjon mot Nordpolen for å redde bestefaren og familiens ære. Filmen begeistrer med en særegen, flott animasjonsstil og en gripende historie om sterke mennesker. Dette er en inspirerende film som egner seg utmerket for skolebarn.
Dansk/fransk tegnefilm, 2016
Aldersgrense seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Lærer FroskLærer Frosk

Hva skal man gjør når man har en lærer som blir forvandlet til en frosk? Denne nederlandske familiefilmen er full av humor og fantasi, og oppfordrer voksne til å ta barnas virkelighet på alvor, samtidig som den utfordrer barna til å kjempe for det de tror på.
Nederlandsk eventyr, 2016
Aldersgrense seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

SmallfootSmallfoot

Yetiene lever lykkelig i en snø- og iskledd landsby høyt oppe i fjellene, men da unge Migo en dag ser et lite menneske, eller en «smallfoot» som de kaller dem, snus tilværelsen på hodet. Dette er en lettbeint komedie med humor, fart og spenning, men det som overrasker er den dype tematikken som tas opp. Historien har et tydelig budskap om å stille spørsmål ved det man tror man vet, tenkte selv og søke kunnskap for å finne svar. Filmen lykkes på en flott måte med å blande lettbeint underholdning og et spennende tema, og passer utmerket for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Tillatt for alle
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Lego Batman-filmenLego Batman-filmen

Lego Batman-filmen er en befriende useriøs og absurd komedie, der Lego-universet gir anledning til å fortelle en historie som tar fullstendig av. Underholdningsverdien er altså høy, men samtidig er det nok å reflektere over. Batman har nemlig en dyp sårhet i seg, og det er bare ved å åpne seg opp mot verden at han kan redde Gotham.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Aldersgrense seks år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Rango

Dette er en annerledes og underholdende animasjonsfilm. Budskapet er mangfoldig, historien er en frisk miks av elementer fra store klassikerne i filmhistorien og den egner seg for både unge og gamle. Det vil si, filmen er litt skummel til tider, så den egner seg ikke for de yngste barna.
Amerikansk komedie, 2011
Aldersgrense seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

The Blind SideThe Blind Side

Denne Oscar-belønnede filmen forteller den sanne historien om Michael Oher, en vanskeligstilt og storvokst tenåring som får en ny sjanse når en rik sørstatsfamilie tilbyr ham et hjem. Dette er et hjertevarmende drama som fremmer nestekjærlighet, ydmykhet og verdien av å tilhøre en familie.
Amerikansk drama, 2010
Aldersgrense syv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store

De UrørligeDe urørlige

Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned og skal ansette en ny pleieassistent. Driss søker jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Et usannsynlig vennskap oppstår i denne oppløftende komedien om vennskap, tillit og menneskelige muligheter. Filmen er kritikerrost og har gått sin seiersgang over hele verden.
Fransk drama, 2011
Aldersgrense syv år, passer best for ungdom og voksne
Tilgjengelig på TV 2 Sumo og Netflix, samt som leiefilm på Viaplay Store

A Monster Calls

Conor O’Malley er en ung gutt som burde hatt en bekymringsløs og lykkelig barndom. Men han er ikke så heldig. Moren er alvorlig kreftsyk, og behandlingen har ingen effekt. De voksne holder Conor litt utenfor, men han forstår alvoret. Samtidig plages Conor på skolen, noe som gjør hverdagen enda vanskeligere. En dag våkner Conor av at treet på kirkegården utenfor har blitt et digert monster. Herfra skildres et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Filmen lar unge og voksne reflektere over sterke og grunnleggende spørsmål knyttet til blant annet liv og død, sannhet, skyldfølelse, mellommenneskelige forhold og sinne.
Spansk/amerikansk drama, 2016
Aldersgrense tolv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store, og som leiefilm på Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

The Other Guys

Denne filmen starter som en svært lovende actionkomedie, men dupper dessverre litt i siste tredjedel. Likevel er konseptet så morsomt og samspillet mellom Mark Wahlberg og Will Ferrell så godt at denne filmen scorer høyt.
Amerikansk actionkomedie, 2010
Aldersgrense elleve år
Tilgjengelig på Netflix, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og som kjøpefilm på Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Kong: Skull IslandKong: Skull Island

For ungdom som vil slappe av med en real popcornfilm er dette en skikkelig actionfest. Spesialeffektene er imponerende, med et detaljnivå i ypperste klasse. Det spares ikke på noe i de vanvittige kampscenene der enorme fantasiskapninger, en gruppe vitenskapsmenn og erfarne soldater braker sammen. Ikke forvent noe meningsfullt budskap, men av og til er det kjekt med litt ren underholdning.
Amerikansk action, 2017
Aldersgrense tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Bli medlem av Barnevakten