Rive-Rolf krasjer internett

Månedens strømmetips: Juni

Flotte filmer for barn, unge og hele familien for dem som vil samle seg til filmkveld en sommeraften.

Hokus Pokus Albert ÅbergHokus Pokus Albert Åberg

Dette er en flott film om Albert Åberg som anbefales på det varmeste for de yngste. Filmspråket er enkelt og håndgripelig, og filmen har den sjeldne egenskap at barn kan søke den dybde som passer dem ut fra alder og modenhetsgrad.
Norsk animasjonsfilm 
Anbefales for alle 
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

AnnieAnnie

Hele familien kan kose seg med flotte sangnummer og et sjarmerende filmunivers i denne moderniseringen av den kjente musikalen. Filmen har så mange scener med god stemning at her er det bare å sette seg godt til rette og bli smittet av gleden. Vi savner imidlertid litt reell motgang for Annie, slik at historien fikk mer tyngde og vår sympati ble dypere.
Amerikansk musikal
Anbefales for alle
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store, og som kjøpefilm på iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

The Sound of MusicThe Sound of Music

Den unge kvinnen Maria mislykkes i forsøket på å bli nonne i Østerrike på 1930-tallet. Hun forlater klosteret for å bli guvernante hos Von Trapp-familien, der hun må passe på de uregjerlige barna. Denne klassikeren er en flott film for hele familien, med god stemning og mange flotte sanger.
Amerikansk familiefilm, 1965
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig på Viaplay

Rive-Rolf krasjer internettRive-Rolf krasjer Internett

Bli med Rive-Rolf og Vanilje på et spennende, hjertevarmt og morsomt eventyr som presenterer dilemmaene med nettbruk på en smart og engasjerende måte. Med humor og innsikt lar denne filmen både barn og foreldre kjenne på sitt forhold til nettbruk på en måte som stimulerer til samtale og understreker viktigheten av å være åpen og ha tillit til hverandre. Disney er mestere på å levere underholdende familiefilmer med gode og gjennomtenkte budskap, og denne filmen er et nytt og meget godt bidrag til dette.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

To på rømmen

Da kongerikets mest ettersøkte – og sjarmerende – banditt Flynn Rider gjemmer seg i et mystisk tårn, treffer han Rapunsel, en vakker og tøff tenåring med magiske evner i sitt mer enn 20 meter lange gylne hår. Sammen legger den usannsynlige duoen ut på en reise full av overraskende helter, romantikk, latter og spenning. Denne moderne historien om Rapunzel er vakkert laget og er en flott familiefilm.
Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store, og som kjøpefilm på Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

LøvetannbarnLøvetannbarn

Løvetannbarn er strålende filmkunst, der man med humor og stor hjertevarme skildrer livene til en gruppe barnehjemsbarn. Vi blir kjent med en gruppe barn som har mistet all trygghet i tilværelsen, gjennom ulike typer for omsorgssvikt. Måten man skaper medfølelse for og innsikt i dype psykologiske og relasjonelle problemer er intet mindre enn mesterlig. Animasjonen er særpreget, der figurene og omgivelsene speiler karakterenes indre – både de følelsesmessige sårene og den barnlige gleden, naiviteten og optimismen. Dette er en film vi anbefaler på det varmeste å se sammen med barna – og snakke sammen om etterpå. På grunn av den alvorlige tematikken egner filmen seg for barn fra ni år.
Fransk/sveitsisk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play.
Les Barnevaktens anmeldelse

Everest

En gruppe fjellklatrere på Mount Everest havner i store problemer i denne dramatiske filmen som er basert på en sann historie. Her tas det opp sterke tema som gir unge mye konstruktivt å reflektere over. Vissheten om at dette dramaet virkelig utspilte seg for knappe 20 år siden gjør inntrykk. Filmen er nydelig fotografert. Naturen er ubeskrivelig vakker når det er stille, mektig og fryktinngytende når uværet herjer. Denne kontrasten er en øyeåpner. Når solen skinner føles det som om ingenting galt kan skje, men når det brått snur står liv på spill. Denne filmen vil nok få mange til å sjekke fjellvettreglene en ekstra gang før man går på tur i fjellet. Vi får et tydelig innblikk i hva som kan skje dersom kulden får overtaket, forfrysningene setter inn og psyken svekkes.
Amerikansk drama
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Super 8

Joe og vennene hans blir vitner til et vanvittig togkrasj som markerer starten på en rekke mystiske hendelser, og de avdekker etter hvert en skremmende hemmelighet. Dette er en spennende og underholdende film som passer fint for ungdom fra 13 år. Filmen er svært godt produsert, med spektakulære actionscener, flotte effekter og de unge karakterene er entusiastiske og sjarmerende.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales fra tolv år
TIlgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevakten anmeldelse

Jerry MaguireJerry Maguire

Jerry er sportsagenten som tar seg av de virkelig store idrettsstjernene. Men etterhvert synes han at bransjen begynner å bli litt vel kynisk. Derfor skriver han et notat hvor han avlaster sin samvittighet. Dette koster ham jobben. Men Jerry er ikke av typen som gir seg. Med bare den selvopptatte fotballspillen Rod Tidwell og sin gamle regnskapsfører og sekretær Dorothy på laget starter han sitt eget firma. Denne amerikanske klassikeren er kjent for sine legendariske scener, og blander humor, drama, romantikk og et godt budskap på en strålende måte.
Amerikansk dramakomedie, 1996
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Viaplay, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og som kjøpefilm på Google Play Store

Kråkeungen

Hvorfor er Jojo og pappa slik de er? Det er det store spørsmålet i denne filmen som utgjør et strålende utgangspunkt for samtale og større innsikt i oss selv og andre. Fra første sekund skinner savnet og desperasjonen fra lerretet. Det er noe fundamentalt galt med følelseslivet til Jojo og pappa. Siden de er ute av stand til å takle det sammen, skaper det fortvilte og ensomme handlinger fra dem begge. Men vi får ikke vite hva som ligger bak den vanskelige hverdagen. Dette er et strålende grep fra filmskaperne. Som seere følger vi Jojo sine opp og nedturer, og vi må selv resonnere og leite etter forklaringer. Dette er en sterk og viktig film som skaper forståelse, toleranse og engasjement ovenfor mennesker og samfunnsproblemer.
Nederlandsk drama, 2013
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse