Your Name

Månedens strømmetips: Mai

Filmkveld med familien? Her finner du tips til flotte filmer for barn, unge og hele familien.

Hårete Hevn (Furry Vengeance)

Dan Sanders får virkelig oppleve dyrenes vrede når han blir leder for et prosjekt som skal erstatte et flott naturreservat med et stort boligfelt. Dette er en artig komedie med et tydelig naturvennlig budskap – her handler det om å vise barn og unge at menneskenes utbygging av flotte naturområder ikke kan fortsette. Filmen er laget for en ung målgruppe, og passer utmerket for barn opp til tolv år, men hele familien kan gjerne kose seg med denne filmen sammen.
Amerikansk komedie, 2010
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Madagaskar 3

Den tredje filmen i Madagaskar-serien er ikke spesielt original. Men dette betyr lite når de mange karakterene er så fargerike og herlig sprø at det er umulig ikke å la seg underholde. Det tar ingen ende på fartsfylte og morsomme scener, alle fulle av pussige og spektakulære innfall. Av og til får vi noen korte alvorlige scener innimellom all moroa, og disse passer fint inn i helheten. Kort sagt er dette lettbeint familieunderholdning på sitt aller beste – hovedsakelig rettet mot barn, men også med morsomme referanser til voksne.
Amerikansk animasjonsfilm, 2012
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig på Viaplay og Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play

Les Barnevaktens anmeldelse

Paddington 2Paddington 2

Vi kan ikke annet enn å la oss imponere av denne oppfølgeren til filmsuksessen Paddington fra 2014. Paddington 2 går sin forgjenger en høy gang. Her får vi servert en historie som oppleves frisk og gjennomarbeidet, og blandingen mellom humor og spenning sitter som et skudd. Dette er et ekte filmeventyr – virkelighetsfjernt og overdrevet, men samtidig usedvanlig underholdende, morsomt og med et budskap som vi kan ta oss med tilbake til den virkelige verden.
Britisk komedie, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play, iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

De Utrolige 2De Utrolige 2

Familien Parr, også kjent som «De Utrolige», kjemper for å gjøre superhelter lovlige igjen i denne fartsfylte, morsomme og spennende animasjonsfilmen som anbefales varmt for hele familien. Filmen har et artig budskap om skjermbruk som tar utgangspunkt i at skurken kontrollerer andre via skjermer, og det er lett å se klare sammenligninger med vår egen skjermbruk. Kjønnsroller er et annet tema som får mye plass, og her illustreres dette på en veldig morsom måte.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Your NameYour Name

Japan har i flere tiår utmerket seg med forseggjorte tegnefilmer som har gjort stor suksess over hele verden. «Your Name» er et friskt pust i filmtilbudet, og den anbefales for både unge og voksne. Historien handler om bånd mellom mennesker – det som ligger dypest i sjelen vår og styrer livene våre. Historien oppleves frisk og original. Her er det ikke lett å forutse i hvilken retning historien vil utvikle seg, og det fører til at man blir engasjert i å finne svarene på de mange spørsmålene man stiller seg i løpet av filmen.
Japansk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som leiefilm på Viaplay Store og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

Operasjon MørkemannOperasjon Mørkemann

Dette er en vellaget norsk film for barn på mellomtrinnet, som får et mysterium som de kan klare å løse i løpet av filmen, men som samtidig byr på noen overraskelser. Filmen har noen svakheter, men dette går ikke utover underholdningsverdien for målgruppen. I tillegg lærer man litt om historie og sosiale skiller i løpet av filmen, og vi liker at skuespillerne dukker opp i løpet av rulleteksten og utfordrer seerne med noen spørsmål. Dette er et flott og artig grep for å skape videre refleksjon rundt filmen.
Norsk spenningsfilm
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Isle of DogsIsle of Dogs

Dette er en forseggjort animasjonsfilm laget av regissør Wes Anderson, som er kjent for sin særegne stil. For dem som liker den underfundige humoren og originale stilen er dette en flott filmstund, men om det ikke faller i smak kan det hele oppleves litt sært. Temaet er veldig spennende, og dreier seg om kampen for rettferdighet i et korrupt og undertrykkende samfunn. Merk at filmen har har ni års aldersgrense på grunn av noen skumle scener og bilder av hunder som er blitt mishandlet.
Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Passer fra ni år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Star Wars: The Last JediStar Wars: The Last Jedi

Den åttende episoden i sagaen om Star Wars er et solid og spennende actioneventyr som byr på alt fra jedimytologi til heftige stjernekamper, samtidig som vi blir bedre kjent med en ny generasjon helter og tyranner. I tillegg har filmen et spennende budskap om dragningen mellom det gode og det onde i mennesket, og hva det innebærer å være en ekte helt.
Amerikansk actioneventyr, 2017
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Netflix og som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Wonder WomanWonder Woman

Denne filmen gjør akkurat det god science fiction skal gjøre; fortelle oss noe om den virkelige verden gjennom et underholdende fantasiunivers. Dette er en sterk antikrigsfilm, og vi får et spennende innblikk i menneskets natur og ikke minst den kvinnelige hovedpersonen med en blanding av sårbarhet og styrke man aldri kunne gjort med en mannlig helt. Dette er en av de beste superheltfilmene de siste årene, og den viser at kvinnelige helter er det for få av.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Beasts of the Southern Wild

Den seks år gamle jenten Hushpuppy bor sammen med den drikkfeldige faren sin på en avsidesliggende og lutfattig øy utenfor kysten av Louisiana. Hushpuppy bruker elementer fra fabler og eventyr for å forklare verden rundt seg, men selv om hun tydelig mangler den virkelighetsforståelsen barn flest har, så er det tydelig at hun har stor innsikt i realitetene. Filmen handler i bunn og grunn om Hushpuppy sin vekst fra å være et barn som er avhengig av andre, til å bli et individ som tar kontroll, legger fra seg barndommens frykt og lærer å overleve på egenhånd. Filmen byr på nok materiale til å snakke, analysere og la seg bevege i ukevis. Og man får fremfor alt medfølelse og forståelse for hvor rikt livet i selv de fattigste kår kan være.
Amerikansk drama, 2012
Anbefales fra 13 år
Tilgjengelig som leiefilm på Viaplay Store. 
Les Barnevaktens anmeldelse

 

Bli medlem av Barnevakten