SPILLUKA: Skap engasjement og læring med Minecraft i klasserommet

WEBINAR: Onsdag 20. oktober kl 14:15 – 15:15. Minecraft-bølgen fortsetter. Hvordan kan du som lærer bruke spillet for å oppnå læring og mestring i klasserommet? Barnevakten og Statped viser hvordan. Webinaret varer en time. Påmelding.

Minecraft nevnes på topplisten blant barn mellom 9 og 18 år. Klassikeren er mer populær enn noen gang, og mange brenner for de kreative mulighetene som finnes i spillet. Lærere kan bruke spillet til å engasjere elevene. Vi viser hvordan.

Barnevakten og Statped forklarer hva som er positivt med Minecraft og hvilke verktøy som kan hjelpe både elever som strever faglig, og elevgruppa som helhet. Få mer innsikt i hva spillet handler om og hvordan du som lærer kan bruke Minecraft tverrfaglig for å skape motiverende undervisning.

Vi formidler også konkrete undervisningsopplegg og tips som du kan ta rett i bruk i undervisningen.

Webinar for lærere og andre som jobber med barn

  • Hva er Minecraft og hvordan bruke spillet tverrfaglig?
  • Hva er unikt med «education edition» som er tilgjengelig på mange skoler?
  • Hvordan kan spill motivere barn til å lære?
  • Hvilke verktøy finnes i Minecraft for å hjelpe elever som strever faglig?
  • Still spørsmål og få svar.

Påmelding

Webinaret varer en times tid.

Pris:

  • Gratis

Foto: Privat

Miriam Modalsli jobber som rådgiver ved Statped og har tidligere jobbet som lærer i grunnskolen. Hun heier på bruk av dataspill i skolen og er pådriver for at flere skal omfavne de positive mulighetene som finnes. Blant annet har hun skrevet flere kronikker og deltatt i avisintervjuer der hun snakker om dataspill. Møt henne og Barnevaktens rådgiver på spill og apper, Kris Munthe.

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom og på vår Facebook-side.

Du kan logge deg inn i nettleseren på Zoom eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du slike webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin. Er du ikke medlem, koster webinaret 49 kroner.


Tips og råd om nettvett hver uke, samt tilgang til webinarer om nettvett: Bli medlem av Barnevakten. Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.