Creative Outlier Air

Trådløse "in-ear" hodetelefoner.

Creative leverer solid lyd og lang batteritid. Med disse trådløse øreproppene kan barna lytte til musikk der de er uten å bekymre seg for irriterende kabelrot. Anbefales fra elleve år.

Lydteknologi har endret seg kraftig de siste årene. Nøkkelordet i dag er «trådløst». Headsett og ørepropper er geniale innretninger for å nyte musikk i fred og ro, men en langtlevende plage har vært irriterende kabelrot.

Når ikke øreproppene er i bruk, dytter man dem som regel ned i en lomme eller en sekk. Der knyter og knoter ledninger seg til noen minutter med logisk hjernetrim når man må knyte dem opp i etterkant. Ikke minst, så snart man er på farten, så er slike ledninger til støtt og stadighet i veien. Særlig om man er på sykkel- eller joggetur.

Med kabelfri ørepropper er dette problemet lengst forbi. Teknologien her har også utviklet seg med lengre batteritid og større lydkvalitet. Dette er en innretning som kan innebære mye hyggelig musikkstrømming for barn og unge.

Trådløse ørepropper gjør det mulig for barn og unge å bevege seg fritt uten å bekymre seg for å komme borti ledninger. Og mobilen kan ligge trygt i en sekk på ryggen i stedet for i lomma. Men disse passer også til andre anledninger der det er ønskelig å nyte musikk i fred og ro. For eksempel på bussen, biblioteker og andre offentlige rom. Med ørepropper kan barna lytte til musikk uten å støye for omgivelsene.

Creative Outlier Air

Format: Trådløse "in-ear" hodetelefoner
Kategori: Lyd
Utvikler: Creative

Creative pakker mye teknologi i sine Outlier Air. Øreproppene dyttes rett inn i ørekanalen og sitter godt på plass der. En opplevelse som er litt ubehagelig i starten for de som er helt nye til denne type teknologi. Tradisjonelle ørepropper sitter noe mer løst. Men man blir vant med det.

I pakken følger det med to propper, en USB C-ladekabel og et ladeetui for å oppbevare og lade proppene når de ikke er i bruk. Outlier Air kobles til mobiltelefon og nettbrett via bluetooth, og disse fungerer både til enheter fra Apple (iOS) og Google (Android). I tillegg til andre maskiner man har i huset som bruker blåtann.

Det er også god batteritid her, mer enn det en del andre produsenter tilbyr. Battertid er viktig slik at barna slipper å bekymre seg hele tiden for å gå tom for strøm. Det er ikke alltid like lett å tenke på lading før man skal ut på reisefot.

For å koble påstanden med tall, så er det 10 timer batteritid på øreproppene. Og ladeetuiet skal ha nok jus til å lade proppene to ganger hver. Altså, man kan få opptil 30 timer med musikk. Så snart øreproppene ikke er i bruk, og legges i etuiet, lades disse automatisk.

Ellers er det en mini-mikrofon på begge øreproppene. Dette gjør det mulig å ta imot anrop i tillegg til at man kan bruke taleassistanse fra Siri og Google Assistant for eksempel.

Outlier Air har en IPX5-merking. Det betyr at den tåler svette og regn. Så barna behøver ikke å få helt angst når regnskyer uventet dukker opp. Man skal allikevel være obs på sterk spyling rett mot enheten, og denne skal ikke senkes ned i vann.

Så, til det som teller, hvordan opplever man Outlier Air i bruk? Disse veier nesten ingenting (10 gram hver), og har en fin passform til øret. Men akkurat hvor godt disse passer varierer jo noe fra person til person. Outlier Air har en universal utforming som i bunn og grunn kan passe fra eldre barn/ungdom og oppover. Men det kommer også litt an på størrelsen på øret.

Funksjoner for å styre musikk kan gjøres ved å trykke på siden av øreproppene. Ett trykk stopper/starter musikk, to trykk bytter sang og ved å holde på enheten kan man senke eller dempe volum. Avhengig av hvilken ørepropp man trykker på, bytter/hopper man over sang og øker/senker volum.

Det er enkelt å koble disse opp til mobiltelefoner og andre enheter. Ved å plukke ut øreproppene fra etuiet, går disse automatisk inn i paringsmodus. Så går man til innstillingene på mobilen og velger for å koble til. Så er det bare å lytte til musikk så mye man vil.

Øreproppene har også imponerende lydkvalitet. Men det er ikke uventet når det er Creative som står bak dette produktet. Creative har laget høyttalere og musikkanlegg i årrekker og vet godt hva de gjør. Outlier Air bruker Bluetooth 5.0 og har støtte for aptX og AAC.

Lyden er klar og tydelig, samtidig som det også er god bass her. Det skal blant annet være et spesialt materiale i bruk her, grafén, som dekker høyttalermembranen. Visstnok er dette med på å gi en bedre lytteopplevelse. Ellers høres alt fra vokal til instrumenter godt og klart ut. Fra orkestermusikk til basstunge poplåter, dette høres rett og slett fantastisk ut. Øreproppene får også utnyttelse av stereofunksjon.

Med sin relativt lave pris på drøye tusenlappen får man mye teknologi her for pengene. Creative Outlier Air har god lyd, mengder med batteritid og er enkelt å bruke. Med tanke på at barn i ny og ne kan miste eiendeler, er dette et av de mindre kostbare kjøpene som allikevel gir suveren lyd for pengene.

Egnethet

Creative Outlier Air er enkelt å koble opp og bruke. Barna kan behøve litt hjelp i starten, men det meste er forklart i medfølgende manual. Oppskriftene er enkle å følge for å koble til og skru på øreproppene. Utover dette virker knapper og diverse funksjoner intuitivt. Alt kontrolleres fra mobilen eller fra øreproppene direkte.

Prislappen på øreproppene er ikke av det dyreste, men heller ikke det billigste. Barna bør være modne nok til å ta vare på denne type utstyr på egenhånd. I og med at det ikke er noen direkte kabel mellom de to øreproppene, er disse desto enklere å miste.

Ellers er det supert at disse er vanntette (ikke for svømmeturer naturligvis). Det at disse tåler regn og svette betyr at barn og unge kan være i fysisk aktivitet samtidig som de bruker disse.

Lær barna å være obs på trafikk og farer i omgivelsene når barna bruker disse i og med at disse utkonkurrerer andre lyder i nærheten.

Snakk også med barna om det å ikke eksponere seg selv for høyt volum over lengre tid, noe som kan gå utover hørselen.

Reklamefilm: