Creative Pebble V2

PC-høyttalere.

Gode, rimelige PC-høyttalere gir fantastisk lyd til film, musikk og spill, og tar dessuten lite plass på skrivebordet. Høyttalerne er også enkelt å koble opp. Creative Pebble V2 anbefales derfor av Barnevakten.

Høyttalere kommer i mange former. Noen massive og dundrende full av lyd, andre mer beskjedne og små. Pris og kvalitet varierer også, samt merke og modell. Det er litt av en jungel å velge fra. Og hvor mye maskineri trenger egentlig barna når de skal spille av lyd fra datamaskinen sin?

Eksterne høyttalere er først og fremst til bruk på datamaskiner som ikke har noen lydutgang fra før. Bærbare har som oftest dette innebygget, men kvalitet og volum på disse, er begrenset. For å fullt ut kunne høre på musikk, film og spill av ordentlig kaliber – er eksterne høyttalere det beste å gå for.

Et stort pluss med Creative Pebble V2, er størrelsen og hvor lettvint disse er å koble opp. Disse kan enkelt legges bort når man ikke har behov for dem for så å hentes frem senere. Prisen er også en faktor da disse ikke koster vanvittig mye. Fint for barns bruk der det meste kan bli slitt som følge av stadig flytting av «dingser» her og der.

Creative Pebble V2

Format: Datatilbehør
Kategori: Høyttalere
Utvikler: Creative

Creative Pebble V2 er formet som to halvkuler og peker lyden rett mot lytteren når han eller hun er i sittende stilling. De lades ved hjelp av USB-kontakt, slik at disse enkelt kan kobles til PC-en direkte, og man kan være mer sparsommelig med stikkontakter.

Også er jo dette nyttig dersom barna har en laptop og mangler tilgang til strømuttak, for eksempel om de sitter ved et skrivebord eller i sofakroken. Høyttalerne er enkle å flytte på og står stødig på flater. De er ikke særlig tunge og veier rett under et halvt kilo per enhet. Størrelse er: 116 x 122 x 115 mm.

Lyden går inn via en 3.5 mm plug som er nokså standard for Android-mobiler og nettbrett (Google). Merk at Apple-produkter av nyere årgang, trenger en overgang for å passe til disse. Ellers har jo datamaskiner en slik inngang som standard. Strømførsel går via USB-C, og er en kontakt som nyere maskiner har. Men det følger også med en adapter (overgang) dersom man har en USB-inngang av eldre modell.

Creative Pebble V2 er en oppgradert utgave av Pebble. Størrelsen på høyttalerne er de samme. Forskjellen er i hvor mye kraft enhetene gir fra seg. Vanlige Pebble hadde opptil 4,4 W. Nå derimot, er det opptil 16 W, takket være en funksjon som skrur opp strømtilførselen.

For å få mer «kraft» skrur man på en bryter under høyre høyttaler. Da endres også lysfargen, og forskjellen høres.

Creative Pebble V2 høres fantastisk ut! Her vil barn og unge kunne lytte til musikk med klar og kraftig kvalitet. Relativt til størrelsen så klart. Dette er jo høyttalere som er ment å være nærme brukeren. Også er det jo utformingen som gjør at lyden stråler rett mot ansiktshøyde.

Men det er mye kraft i maskineriet her. Også takket være passivt basselement som beveger på seg i takt med musikken.

I OneRepublic sin låt Rescue me hører man først de klare tonene til strengeinstrumenter. Ekko høres fantastisk ut, og spres godt i rommet, det samme gjelder bakgrunnslyder. Så starter bass og trommer og gyver løs. Lyden skurrer ikke, vel i hvert fall ikke på lavt til mellomnivå på volum. Over dette nivået strever kvaliteten noe. Men høyere enn mellomnivå trenger man strengt tatt ikke å gå så lenge man sitter nærme lydkilden.

Creative Pebble V2 er et solid lydtilbehør som ikke koster all verden. Anlegget er ikke av det aller billigste, men for prisjusteringen får man god lyd og et høyttalerpar som er enkelt å koble opp og som tar lite med plass.

Dette er enkelt for barn og unge å selv sette opp. Kun to kontakter skal til. Høyttalerparet er også lett å flytte på, noe som er fint med tanke på at barn og unge kan flytte rundt på en laptop både her og der. Høyttalerne har også en mørk (sort) farge som gjør at riper og mindre slitasje ikke blir så synlig. Det er dessuten ikke et hav av avanserte funksjoner å sette seg inn i her. Bare sett i kontaktene og vri på lydhjulet, så er barna i gang!

Stereo-funksjonen gjør også at disse høyttalerne kan gi god lyd når man ser på film og spiller spill. Og stereo er nyttig når man skal finne retningen til lydkilden i ulike spill.

Barnevakten anbefaler derfor Creative Pebble V2.

Egnethet

Creative Pebble V2 er enkelt å sette opp. De to stereo-høyttalerne er allerede kablet, ellers så er det bare å koble til USB for strøm og en medfølgende 3.5 mm lydkabel inn i datamaskinen for å få lyd. Resten ordner seg selv, og på få minutter har man pakket opp og satt sammen det meste.

Anlegget er dermed også enkelt å bruke fordi det er få justeringsmuligheter og innstillinger annet enn volum.

Høyttalerne bærer også preg av å ha god kvalitet og et design med sort farge som tåler noe før riper og merker synes. Svart som valgt farge et godt alternativ for å skjule merker. Ikke det at dette er et anlegg som skal gå i bakken støtt og stadig, men dette virker som mer enn god nok kvalitet sammenlignet med pris.

Les mer på produsentens egen hjemmeside.