Epson EcoTank ET-2726 inkjet fargeskriver

PC-tilbehør

Nytenkende og effektiv måte å spare blekk på (som også hjelper på lommeboka), tilkoblingsmuligheter til mobil og nettbrett, og intuitivt oppsett, gjør denne printeren fra Epson til et godt valg. Her kan familien printe ut alt fra bursdagsinvitasjoner til familiebilder.

Vi blir stadig mer digitale. Før leste vi i større grad papiraviser, sendte brev gjennom vanlig postgang og printet ut tekst når vi måtte ha det for hånden. I dag, er det meste tilgjengelig i digitalt format. Å lese avisen kan like så godt gjøres på mobiltelefonen, og brev er for lenge siden blitt erstattet av e-post og sosiale medier.

Man skulle kanskje tro at tiden for utskrifter var forbi?

Epson EcoTank ET-2726 inkjet fargeskriver

Format: Fargeskriver
Kategori: PC-tilbehør
Utvikler: Epson

Ikke alltid. Å holde lesestoffet fysisk i hånden er å foretrekke for noen da ikke alle trives med å lese på skjerm. Bursdagsinvitasjoner er dessuten enklere å gi til barnas klassekamerater i hånden og lekser må noen ganger leveres på papir. Det kan også være fint å henge opp familiebilder på kjøleskapet. Med en fargeprinter er alt dette mulig fra hjemmefronten.

For ikke å nevne de voksne i mange hjem som bidrar innen idrettsgrener, borettslag, frivillige organisasjoner og lignende, som skal ha ut informasjon på papir. Da er en printer genialt å ha for hånden.

Epson har laget skrivere i årrekker og er anerkjent innenfor feltet. Deres EcoTank ET-2726 er for det første, ikke så vanvittig stor, slik at denne kan passe inn både i leiligheter og hus uten å ta for mye plass. Denne er rett under 40 cm bred og 20 cm høy. Vekten er på 4 kg, så det er ikke det tyngste beistet på markedet heller.

Maskinvare har heldigvis blitt lettere med tiden og mer komprimert.

Dette er altså en 3-i-1, som innebærer at man både kan skanne dokumenter, kopiere og skrive ut. Gjennom bruk av hjemmenettverk og apper, er det dessuten mulig å printe ut rett fra mobilen. Dette er et stort pluss i og med at ikke alle sitter på en laptop og PC hele tiden.

Det er dessuten helt topp at man kan sende utskrifter trådløst, og ikke kun via kabel. På den måten kan man ha enheten et helt annet sted enn rett ved siden av datamaskinen. Kanskje har man ikke en stasjonær, men en bærbar PC. Da er det greit å måtte slippe å drasse rundt på printeren hele tiden. Og ikke minst, at flere i hjemmet kan bruke enheten når de måtte ønske det.

Epson har også satses på blekkteknologi. Uten å ta det for avansert, så bruker maskinen blekktanker i stedet for patroner. Alle fedre og mødre har kjent på den irriterende murringen når printeren støtt og stadig maser om nytt blekk. Utviklerne påstår at med kun ett blekksett kan man skrive ut 4500 sider i sort-hvitt og 7500 fargesider (avhengig av bruk).

Mer enn nok for en gjennomsnittlig familie med andre ord. Når tankene er tomme, fyller man på nytt med flasker igjen. Disse er heller ikke så dyre, og lander på rundt 100 kroner per flaske. Blekkflaskene minner for øvrig om små ketsjupflasker.

Man behøver ikke å bekymre seg for søl. Korken tas av, også «plugges» disse inn i åpningene til tankene og tømmes. Det er enkelt å finne samsvar mellom fargen i flasken og beholderen som den skal inn i. Og på siden av tanken ser man en måler som viser når den er full.

Ellers er maskinen enkel i bruk. I og med at den har en Wi-Fi-tilkobling, kan man sende utskrifter trådløst. Det er også en LCD-skjerm her for skanning og kopiering av dokumenter, oppdatering av programvare, og enkle innstillinger. Man kan også velge norsk i språkinnstillinger, noe som er greit for de som føler seg mest fortrolig med det.

Å finne printeren på mobilen er enkelt. Man laster ned appen, kobler printeren til Wi-Fi, også dukker den opp i appen av seg selv. Med operativsystemet Windows, vil den også dukke opp automatisk i innstillingene her. Så det er lite «hokus pokus» å få dette oppe å gå.

Utskriftene ser ellers flotte ut med klare, fine farger. Det er A4 som er papirstørrelsen i bruk her (standard). For å få bedre bildekvalitet, kan man kjøpe fotopapir og bruke det. Men printeren jobber både godt og med helt grei hastighet for å skrive ut.

Selve byggkvaliteten på maskinen er helt ok. Lokket på toppet virker noe skjørt i hengslene, men ellers er det meste gjennomtenkt. Men denne tåler neppe mange fall i stuegulvet. Så denne bør ligge på et trygt sted. Designet er også stilig med en liten forskyvning i enden som stikker ut.

LCD-skjermen er definitivt et pluss. Den er litt liten, men det er greit å kunne styre litt direkte på maskinen, særlig når man bare skal kopiere et dokument eller to.

Egnethet

Epson EcoTank ET-2726 AIO inkjet er enkel å koble opp og intuitiv å bruke. Fargene er også enkle fylle på, og apper gir muligheter for utskrift på mobile enheter. Her kan man skrive ut bilder, dokumenter og mer rett fra datamaskiner og mobiltelefonen.

Appen er enkel å bruke. Man kan for eksempel rotere bilder, velge størrelse på utskrift, kvalitet og antall kopier rett fra appen. Dermed er det både enkelt og raskt å printe ut et bilde man nettopp har knipset. På den måten kan barn være kreative når de er ute med mobilen og knipser fine bilder, for så å printe det ut fysisk og henge det opp til visning for mor og far. Genialt!

Prislappen på skriveren er på drøye 2500 kroner. For den kostnaden får man en 3-1-skriver. Dette er et sted i midtsjiktet på prisstigen. Og man får altså et merkevare som er kjent for å lage gode maskiner, lang levetid på blekk, samt tilkoblingsmuligheter til mobile enheter. De trådløse mulighetene er veldig fine å ha med seg.

Familiers behov varierer. Noen vil kun skrive ut et par ganger i året og ved spesielle anledninger. Andre, har større behov. Det kan være foreldre som trenger dokumenter til jobben, barn som skal skrive ut lekser, eller familiens behov for å sende ut alt fra bursdagsinvitasjoner til familiebilder.

En skriver kan også brukes til mange kreative formål. For eksempel, om barna har tegnet noe på nettbrettet sitt og vil ha det ut for å vise stolt frem til besteforeldre, eller om de har brukt et redigeringsprogram og laget et flott bilde som de vil henge opp et sted. Med en printer, er det mulig å få det digitale ut i fysisk format.

Det finnes mange apper og spill som er kreative, for eksempel der barna perler noe flott, eller tegner noe fint, og da er det artig for barna å skrive det ut. Eller om de rett og slett bare har lyst til å printe ut fargeleggingsark som de da kan tegne og fargelegge etterpå.

Det er først og fremst de voksne i hjemmet som bør styre og navigere denne printeren. Eventuelt eldre barn og ungdom i husholdningen. Dette er materialer som er skjørbare, ark som må settes inn riktig vei osv. Men med hjelp fra voksne, er det altså mulig for barna å få ut det de enn måtte ønske fra nettbrett og PC.

Reklamefilm: