Soundation

Musikk, nettleserbasert, passer fra ni år

Soundation

Med det gratis, nettbaserte programmet Soundation kan hvem som helst mikse og sette i hop lekre låter på bare minutter.

NB! Vær nøye på å taste nettadressen riktig, ellers kommer du til et helt annet sted. 

Soundation er et virtuelt musikkstudio som kjører rett i nettleseren din. Slike programmer koster som regel en del penger å kjøpe, så at man her får en betydelig del av programmet gratis, ja det er en gode å ta med seg videre.

Lage musikk sier du? Vel, i bunn og grunn handler dette om å blande og sette sammen ferdiginnspilte musikksnutter. Alt som en låt består av, må bygges opp bit for bit. Dette inkluderer elementer som bass, trommer, gitarsnutter med mer. Små lydfiler plasseres som legobrikker oppå hverandre, og så kan man spille av og teste ut om det høres bra ut eller ei. Dette er heller ikke vanskelig å gjøre rent praktisk, da mye av bevegelsene er dra og slipp.

I gratisversjonen har man hele 700 lydsnutter å velge fra. Så kan man eventuelt oppgradere et abonnement og få tilgang til enda flere lydfiler. Men i og for seg er dette en ganske god introduksjonspakke som tilbyr nok å holde på med for de fleste. Her kan man i hvert fall prøve ut og se om konseptet faller i smak.

Flere muligheter

Man kan bygge opp en låt fra bunnen av, eller så kan man importere egne lydfiler og legge instrumenter oppå disse. Man blir kanskje ingen Kygo over natta, men man har da muligheten til å mikse og trikse med favorittsangene.

Prosjektene kan lagres til senere bruk, og når man er ferdig kan man eksportere ferdige låter som lydfiler. De virkelig ivrige brukerne kan til og med bruke programmet til å distribuere sanger til de store musikkbutikkene, enten det er Spotify, iTunes eller Google Play.

Soundation

Kategori: Musikk
Språk: Engelsk
Utgiver: Soundation

En sniktitt på produksjonssiden

Det er mye å lære av slike programmer som Soundation. Det handler om å grave dypere og se hva som binder låter sammen. Man lærer for eksempel mye om hvilke elementer en sang består av. I tillegg må man ta for seg aspekter som rytme, gjentakelser, brudd og mye mer. For de fleste er dette en renspikka hobby, men det finnes jo også et marked der ute for de som ønsker å bli skikkelig gode til elektronisk musikkproduksjon.

En ting å være oppmerksom på er at det kan oppstå noen feilmeldinger, om enn sjeldent, og det er en viss fare for at hele arbeidet kan forsvinne. Så det samme gjelder her som med alt arbeid på data: Husk å lagre arbeidet ofte for ikke å miste progresjon.

For mer erfarne musikkskapere anbefales programmer som FL Studio og Magix Music Maker, disse finnes i prisklassen mellom i alt fra 400-1000 kr.

 

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser