Alt foreldre bør vite om Roblox

WEBINAR 29. SEPTEMBER: Få innblikk i stayeren Roblox og hvordan du gjør spillet tryggere for barna. Webinaret varer en time. Påmelding. 

Webinar for foreldre og andre interesserte torsdag 29. september kl 21:00 – 22:00

Kris Munthe, rådgiver på spill og apper i Barnevakten, gir deg nyttig informasjon om hvordan du kan gjøre det populære spillet Roblox tryggest mulig for barna. Få konkrete tips og veiledning om blant annet nyttige innstillinger som kan gjøres inne i spillet.

  • Roblox er superpopulært blant barn mellom 9 og 14 år.
  • Over halvparten av barn mellom ni og ti år spiller Roblox (Barn og Medier: 2020)
  • Spillet byr på åpen chat med fremmede og bruk av ekte penger
  • Noen spill på Roblox har skrekk- og voldselementer som ikke egner seg for noen barn

Man kan velge innstillinger og ta forholdsregler som gjør spillet tryggere for barna

Vi går gjennom:

  • Hva er egentlig greia med Roblox? Hvorfor har spillet tatt helt av?
  • Hva er aldersgrensen, og er det trygt for ditt barn å spille dette spillet?
  • Hvordan kan du gjøre spillchat tryggest mulig og begrense kontakt med fremmede?
  • Hvordan kan du begrense innhold i Roblox som ikke passer for barna?

 

Vil ikke skjemaet laste inn? Påmelding her: torsdag 29. september kl 21:00

Pris:
  • Medlemmer i Barnevakten: Gratis
  • Ikke-medlemmer: 49 kr

Kris Munthe er rådgiver på apper og spill i Barnevakten. Han vil ta for seg det positive med Roblox, samt en rekke dilemmaer knyttet til barns bruk av spillet. Kris vil også vise deg tryggere innstillinger trinn for trinn. Han vil også gi deg nyttig informasjon om aldersgrenser og annet du bør kjenne til om Roblox.

Her er noen reaksjoner vi har fått fra Roblox-webinarene:

«Takk for et veldig interessant webinar! Jeg synes det er godt og tydelig presentert. Alt som ble sagt er av interesse og jeg er imponert over hvor balansert og nyansert alt blir fremstilt.»

«Jeg fikk mer innsikt i spillene barna mine spiller og skal snakke enda mer med dem om innstillinger og hvordan man kan forholde seg til andre man møter i spillene.»

«Veldig lærerikt og interessant og vi foreldre har nå fått en større forståelse for hva barna våre faktisk bruker så mye tid på. Her ble dagen startet med en god spillprat med barna rundt frokostbordet. Som forelder er det nydelig å kunne delta mer og vise større forståelse i slike samtaler. -Det setter også barna stor pris på!»

Påmeldingsinfo:

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom. Du kan logge deg inn i nettleseren eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Opptak av webinaret blir tilgjengelig for alle påmeldte i tre døgn etter arrangement.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du slike webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin. Er du ikke medlem, koster webinaret 49 kroner.


Tips og råd om nettvett hver uke, samt tilgang til webinarer om nettvett: Bli medlem av Barnevakten. Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.