Arkiv: Anmeldelser

Teslagrad

Vakkert eventyrspill med logiske hindringer. Utviklet av norske Rain Games. Anbefales fra syv år.

Sony Playstation Classic

Sony sin aller første spillkonsoll, Playstation, er blitt relansert som retrospillkonsoll. Opplev 20 originale spill som de opprinnelig var i tillegg til en maskin som er en pyntegjenstand i seg selv. Passer fra 18 år eller for barn med foreldreveiledning.

Maya og hekseblomsten

Bli med på et magisk eventyr i denne sjarmerende og spennende tegnefilmen som anbefales fra seks år.

Mortal Engines

Actionfylt og storslagent ungdomseventyr, men filmversjonen av den populære bokserien skaper ikke det helt store engasjementet og passer nok best for ungdom som har lest bøkene.

Battlefield V

Andre verdenskrig er bakteppet for det femte Battlefield-spillet. Her kan man delta i kriger med mange spillere, tanks, soldater, fly og mer. Aldersgrense 18 år, egner seg ikke for barn.

Fiete Math Climber

Drill på matteoppgaver innenfor de fire regneartene. Fiete math climber er oversiktlig og strukturert og har et helt hav av alternativer som kan velges for å tilpasse typer regnestykker. Anbefales fra fem år.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu (og Eevee)!

Dra tilbake til den vakre Kanto-regionen og slåss mot trenere og monstre. Dette Pokémon-rollespillet er en blanding av Pokémon Yellow og Pokémon Go (det populære mobilspillet). Anbefales fra syv år.

Tårnet

Vellaget norsk animasjonsfilm som forteller en viktig historie om de palestinske familiene som måtte forlate hjemmene sine i 1948.

Tella (matematikk for barn)

Tella er et pedagogisk matematikkspill for de minste barna, som kan passe både i hjemmet, i barnehagen og i 1.-4.trinn. Barna trenes i enkle matteoppgaver og lærer enkle begreper.

Toca Life: Hospital

I denne appen kan barna utforske det som skjer på et sykehus. Toca Life er en serie med apper som byr på digital rollelek ved at barna kan flytte på figurer og gjenstander på skjermen på samme måter som med dukker. Anbefales fra tre år.

Farming Simulator 19

Endelig kan man ha det "gøy på landet". Glem bylivet fjas og mas og flytt til gården for å bygge opp levedyktige og fruktbare avlinger. Med realisme og virkelighetstro maskiner og bedre grafikk i spillserien enn noen gang, er dette en artig måte å utforske bondelivet på. Anbefales fra seks år.

Snakebyte HeadSet S for Switch

Snakebyte sitt headsett byr på god lyd, komfort og er enkelt å slå sammen og ta med seg. Ikke minst er dette et glimrende eksempel på at headsett ikke behøver å være veldig dyre for å være gode. Anbefales fra ni år.

LS25 ESports Stereo Gaming Headset

LS25 er et solid gaming-headsett som ser stilig ut og gir klar mikrofon-input. Maksimalt nivå på volum skuffer allikevel noe. Headsettet kan brukes til spillkonsoller, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Anbefales fra ni år.

Julenissens datter

Denne danske barnefilmen har et originalt konsept med et flott budskap som passer for barn fra seks år, men likevel har ikke filmskaperne lykkes helt.

Spyro Reignited Trilogy

I denne nyoppussede spillserien er den heltemodige dragen tilbake igjen. Her er det spillglede og sjarmerende eventyropplevelser for både store og små. Anbefales fra syv år.

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Salmander Fisle er tilbake i et nytt actionfylt eventyr fra magiens verden, der vi møter flere av de kjente karakterene fra Harry Potter-universet. Filmen er svært dramatisk, og anbefales ikke for barn under tolv år.

Hitman 2

Tre inn i skoene til en profesjonell snikmorder. Her gjelder det å observere, planlegge og nå målet via mange alternative veier. Nærgående vold og grovt språk gjør at Hitman er merket med 18 års aldersanbefaling.

iNaturalist

Knips bilder av dyr, insekter og planter og la denne appen identifisere art og navn. Denne appen anbefales fra 13 år, men utvikleren har også laget enn lignende app som passer fra seks år.

Grinchen

Den gretne Grinchen gjør sitt beste for å ødelegge julen i en ny animasjonsfilm basert på den kjente barneboken av Dr. Seuss. Filmen er tillatt for alle, og byr på et fint budskap for hele familien.

Thinkrolls: Kings & Queens

Hjernetrim for de minste tar for seg logisk tenking, problemløsing, fysikk og lekne spillfigurer i en eventyrverden. Anbefales fra fem år.

Read Dead Redemption 2

Opplev livet i Det ville Vesten som aldri før. Dette spillet byr på en omfattende utgave av den ikoniske tiden med minneverdige karakterer, flott grafikk og en hel verden av gjøremål. Sterke voldsskildringer gjør allikevel at spillet har fått aldersanbefaling fra 18 år.

 Lego DC Super-Villains

Lei av å alltid være den snille? Spill heller som superskurkene i nye Lego DC Super-Villains og bevis til verden hvem som er de beste skurkene.

Photomath

Last ned en "mattehjelper" som passer i lomma. Denne appen tar bilder av regnestykker og viser løsning steg for steg. Anbefales fra ni år.

Småkrypenes magiske hage

Dette er en grei animasjonsfilm for barn fra seks år, men det som kunne blitt en fin og søt film for de aller yngste egner seg ikke for denne målgruppen på grunn av flere dramatiske scener.

Assassin’s Creed Odyssey

I dette spillet reiser du gjennom Hellas for nesten 2500 år siden. Assassin’s Creed Odyssey tilbyr en åpen verden med utforskning og kamper på både land og vann.

Pocket Build

Minecraft-inspirert byggespill. Samle ressurser og lag et yrende landsbyliv i ekte middelalderstil. Anbefales fra seks år.

The World Ends with You – Final Remix

Du er blitt dratt inn i et farlig dødsspill hvor du må løse gåter og kjempe for å holde deg i live. The World Ends With You tilbyr en unik opplevelse og interessant fortelling. Spillet er anbefalt fra alderen 12 år.

KuToppen

Fin norsk animasjonsfilm med et godt budskap til de yngste, basert på gården med samme navn i Dyreparken i Kristiansand.

Starlink: Battle for Atlas

Bygg og modifiser lekeromskip i den virkelige verden og ta dem med inn i et dataspill. Et spennende og gøyalt konsept, men kan også tære på lommeboka til foreldre. Anbefales fra syv år.

Call of Duty: Black Ops 4

Den populære skytespillserien Call of Duty er tilbake med større fokus på flerspiller på nett, nytt zombiemodus og en egen utgave av Battle Royale. Realisme og hyppige innslag av vold gjør at spillet har fått aldersanbefaling fra 18 år.

Lille gård 2+

I denne appen kan barna utforske livet på gården. Trykk på dyr, gjenstander og mennesker og se små interaktive historier. Anbefales for alle aldre.

Vitello trenger en far

Den litt rampete syvåringen Vitello finner på mye moro med vennene sine, men han savner å ha en far i hverdagen. Dette er en litt røff og ærlig barnefilm om en gutt som trenger en farsfigur.

Tik Tok – including musically

Mim og syng til kjente poplåter, lag stilige videoer og del med andre på internett. «Tik Tok inkludert musical.ly» inneholder også chattefunksjoner og videooverføring som i andre typer sosiale medier. Foreldreveiledning anbefales. 

Super Mario Party

Dette er et av de spillene vi virkelig anbefaler for barn og til hele familien. Slå dere løs i en haug med morsomme og helsprø minispill og konkurrer om vinnerplassen. Anbefales fra fem år.

Loopimal

Søte dyreanimasjoner representerer fengende musikkstykker. Her kan barn eksperimentere og sette sammen deler til å bli en hel sang. Anbefales for alle aldre.

Venom

Dette er en mørk superheltfilm med en interessant hovedperson, men etter en lovende start mister filmskaperne helt grepet.

Smallfoot

Yetien Migo oppdager at verden er større enn han tror i en morsom animasjonsfilm med et spennende budskap. Anbefales for hele familien.

FIFA 19

Det mest populære fotballspillet på markedet er tilbake med ny sesong, oppdatert spillerstall og små justeringer i spillmekanikken. Anbefales fra syv år.

Kristoffer Robin og Ole Brumm

I denne rørende familiefilmen må den voksne Kristoffer Robin ha hjelp av sine gamle venner i Hundremeterskogen for å finne tilbake til det viktige i livet.

Forza Horizon 4

Kjør gjennom nydelig engelsk natur i Horizon-eventen som strekker seg over alle årstider. Spillet passer fra treårsalderen og oppover.Toca Hair Salon Me

Med denne appen kan barn leke frisør med animerte bilder av seg selv, venner, familie eller til og med kjæledyr. Denne appen anbefales fra tre år.

Marvel`s Spider-Man

Tre inn i helterollen som selveste Spider-Man og beskytt byens innbyggere for hardbarka forbrytere. Et solid kvalitetsspill som også har hyppige innslag av tegneserievold. Passer fra 16 år.

8 bit Armies


Ta rollen som en kommandør av en armé og kjemp med bruk av taktikk og strategi. Fra 7 år og oppover.Shadow of the Tomb Raider

Det tredje og siste spillet i serien om Lara Croft som "The Tomb Raider" byr på solid historiefortelling og suveren grafikk. Å lete etter historiske skattekamre er spennende, men dette foregår allikevel i et voldelig miljø. Spillet passer derfor fra 18 år.