Goat Simulator – The Bundle

Action – PlayStation 4/Xbox One, anbefales fra tolv år

Hvem kunne tro at livet som geit var så underholdende? Bli med på meningsløs moro i en åpen verden som nå blir din egen digitale lekeplass. Anbefales for barn fra tolv år.

Har du noen gang undret deg over hva geitene gjør når du ikke ser på? Goat Simulator kan gi en liten pekepinn på akkurat det. Men i stedet for å hoppe på fjelltopper, gresse og gå over bruer med skumle troll, så finnes det altså geiter som gjør all slags galskap bare for å skape kaos.

Goat Simulator er neppe et spill du skal ta altfor seriøst. Utviklerne har for eksempel beholdt mange av feilene i utviklingen av spillet, noe som gjør at du støtt og stadig faller gjennom bakken til mørk grafikk, eller setter deg fast i alt fra vegger til møblement.

Man beveger seg fritt omkring i et by- og naturlandskap. Her er det trafikk, mennesker, bygninger og liv. Mål og mening skaper man stort sett selv. Det kan være å ødelegge mest mulig ting, for eksempel ved å sprenge biler når man stanger mot dem. Ellers så har man en nyttig og unaturlig lang tunge, der man kan dra med seg alt fra mennesker og gjenstander til hvor som helst på kartet.

Alt av kaos gir poeng, og man kan konkurrere på ledertavler mot andre. Men det å samle poeng er bare et sidestykke til hovedgreia, som er å utforske og herje. I en sekvens kommer man over en demonstrerende folkegruppe som kjemper for rettighetene til mat med skarpe kanter.

Ja, spillet har nok av humor å by på. Før man vet ordet av det, så sleiker man en i folkemengden sånn at han henger fast. Så er det bare å klatre opp en farlig høy heisekran, før man hiver seg utpå med både demonstrant og geit som følge. Og ta det helt med ro, begge er i like fin form når de lander på bakken igjen.

Goat Simulator – The Bundle

Sjanger: Action
Språk: Engelsk m/norsk tekst
Utvikler: Coffee Stain Studios, Double Eleven
Utgiver: Coffee Stain Studios, Double Eleven, Koch Media

Ingen dør i dette spillet, sånn til en viss grad i hvert fall. Med et hav av modifikasjoner kan man gjøre om ting og mennesker til snåle bomber. Geita kan også sykle, fly med jetpack, gjøre seg selv om til en spøkelsesfigur, og mye mer med alt av spillmodifikasjoner som er inkludert i pakken. Disse kan man enkelt bytte mellom når man er midt oppi spillet.

Det finnes også fem ulike kart å herje på. Goatville er standardkartet, med et lite bymiljø og naturlandskap. I Goat City Bay får man vannområder å dukke i, skjulte steder og en fornøyelsespark der man kan kjøre karuseller. Goat MMO tar deg med til middelalderen med riddere, borger og oppdrag som må løses. Her kan geiten din hive seg ut i fem ulike klasser, med alt fra magiske krefter til utrolig styrke.

Goat Z byr på et zombie-eventyr på linje med de beste film- og tv-seriene. Her kan man infisere mennesker slik at de blir zombier, og selv forsøke å overleve så lenge som mulig når de infiserte går til angrep mot deg. Da lønner det seg å bygge opp festninger og samle mat.

Goat Simulator byr på mye underholdning, enten man hopper på trampoliner, bryter opp grillfester, tar seg opp til nye høyder og faller i sakte film, går inn i bygninger eller finner skjulte områder. Grafikken er enkel, men med fine farger og et detaljert miljø.

Hvis man tar spillet for det spillet er, nemlig uskyldig moro og en lekeplass med frihet til å gjøre hva som helst, da vil man oppleve mange timer med moro. Ikke minst er det et stort pluss at man kan spille flere på samme skjerm (opptil fire spillere lokalt).

Egnethet:

Goat Simulator inneholder milde former for animert vold mot mennesker. Det er ingen innslag av blod eller gørr, og alt er i en absurd setting som ufarliggjør opplevelsen.

I Goat-Z, som er zombie-inspirert, har geita stått opp fra graven med mulighet til å infisere andre til å bli zombier. Disse kan igjen gå til angrep på geita med spark og slag. Men igjen så er det ingen former for blod og gørr, bortsett fra sårskader på geit og mennesker.

Man kan stange mennesker som igjen reagerer med en filledukke-fysikk. Disse kan kastes fra alle slags høyder og utsettes for trafikk-kollisjoner. Men disse vandrer så videre som om de aldri hadde blitt utsatt for skade. Spillet finnes med norsk tekst og med norske instruksjoner.

Vanskelighetsgrad:

0-11 år: Under aldersanbefaling

12-15 år: Spillet passer godt for denne aldersgruppen. Veldig enkelt å komme i gang med, og enkelt å navigere omkring i spillverdenen. Enhver kan lære det grunnleggende på få minutter. Her er det mye å oppleve og mye å gjøre så lenge man ikke har for store forventninger til spillet.

16+: Spillet kan være underholdende både for ungdom og voksne. Det er enkelt å sette seg inn i spillet, men interessen kan være variabel da spillet ikke har noe mål og mening utover det man skaper selv. Her er det mye moro i herjing og utforsking allikevel.

Spilltrailer:

 

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser