Richard Storken

Snart klart for vårens store filmfest for barn

Barnefilmfestivalen feirer 20 år med nye filmpriser og et program bestående av rundt 100 filmer fra 20 land. Den norskproduserte animasjonsfilmen Richard Storken åpner vårens store filmfest.

(pressemelding)

– Det er stort å kunne se tilbake på 20 år med Barnefilmfestivalen i Kristiansand. I løpet av disse årene har mer enn 300.000 publikummere latt seg glede og engasjere av filmene våre, og vi har vært en viktig møteplass for både den norske og den internasjonale barnefilmbransjen, forteller festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

Norske premierer

Årets Barnefilmfestival arrangeres 25. til 30. april, og er Norges største og viktigste kulturarrangement for barn og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Barnefilmfestivalen viser både spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer.

– Det er veldig gøy å gi barn i Kristiansand, Farsund og Arendal mulighet til å se filmer de ellers ikke ville få sett på kino, og dermed legge et godt grunnlag for videre filminteresse, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

Blant annet vises de norske kortfilmene Theodor og den magiske revansj, St. Elliot og Sandkassa og dokumentaren Min familie av Torgeir Kalvehagen. Det blir norgespremiere på den nederlandske filmen Lærer Frosk (bildet under), og flere av filmene kommer direkte fra filmfestivalen i Berlin. Blant annet den tyske Det magiske fjellet, nederlandske Ugler & mus og svenske Opp i det blå.

Lærer Frosk

I tillegg til filmvisninger, arrangeres det filmverksteder for skoleelever og seminarer for filmbransjen.

– Barnefilmfestivalen har markert seg som et nasjonalt og internasjonalt samlingspunkt for alle som jobber med formidling og produksjon av film for barn, fortsetter Monrad-Krohn.

Kronprinsesse Mette-Marit deltar på åpningen av den 20. Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Skal dele ut to nye filmpriser

To nye priser skal deles ut på Barnefilmfestivalen i år. Den ene er Barnefilmfestivalens kortfilmpris som gis til «beste norske kortfilm». Vinneren her blir nominert/shortlistet til Amandaprisen. Den andre er Barn-i-byen-prisen. Her skal en jury bestående av seks barn i alderen 11-13 år gå sammen for å kåre «beste film». Øvrige priser som deles ut er Barnefilmfestivalens filmpris, ECFA-prisen, UNG-prisen og Publikumsprisen.

Fakta om Barnefilmfestivalen i Kristiansand

  • Den 20. Barnefilmfestivalen i Kristiansand arrangeres 25. til 30. april. I tillegg til å vise barne- og ungdomsfilmer arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Det blir også visninger og arrangementer i Arendal og Farsund
  • I 2016 ble det solgt 17.000 billetter og rundt 500 skoleelever deltok på filmverksteder under ledelse av profesjonelle filmskapere
  • I 2016 var det 300 bransjeakkrediterte som deltok på festivalen, herunder filmskapere, produsenter, filmkjøpere fra den europeiske kino- og tv-bransjen og representanter fra internasjonale festivaler