2014 FIFA World Cup Brazil

Sport, Playstation 3/Xbox 360, passer fra ni år

FIFA World Cup-utgivelsen taper ovenfor de ordinære FIFA-spillene.

Hvert år kommer en oppdatert utgave av fotballspillet FIFA. Som regel er det snakk om mindre endringer og oppdateringer, men hver gang når spillballen nye høyder: Spillet blir bedre, spillopplevelsen blir større.

World Cup-utgaven av spillet oppleves for øvrig mer som et skritt bakover enn forover: Grafikken er dårligere og det samme gjelder spillfunksjonaliteten. Det er morsomt å se VM-innpakningen på FIFA, men gjennomføringen holder ikke nivået vi er vant til fra de «vanlige» FIFA-utgivelsene.

FIFA World Cup handler naturlig nok om verdensmesterskapet. Du kan velge å starte i selve gruppespillet, eller begynne reisen to år før kvalifiseringen sparkes i gang – og spille deg gjennom alle vennskapskampene i forkant. I World Cup-spillet har det dukket opp en ny funksjon: Før hver kamp kan man spille en kort treningskamp. I treningskampene velger du ut fire spillere, og spillet øker ferdigheter som fart, skudd og pasninger. Hvis spillerne leverer dårlig i treningskampen, kan de gå ned i ferdigheter. Dette er en fin funksjon vi håper å se mer av i fremtidige FIFA-utgivelser.

Disse treningsøktene fungerer også bra i «Be a Pro»-modus, eller «Captain Your Country»-modus. Her starter du som ny spiller på landslaget. Målet er å spille seg til en plass i laget som til slutt reiser til Brasil. For å oppnå dette må du levere godt spill i kampene som leder mot fram sluttspillet. Hvis du ikke klarer det er eventyret brått over. Dette gir hver kamp en ekstra mening ved å spille vennskapskampene.

2014 FIFA World Cup Brazil

Sjanger: Sport
Språk: Engelsk
Utgiver: EA Sports

I «Seasons»-modusen er de ulike divisjonene forkledd som de ti VM-arenaene. Man spiller ti kamper på hver stadion og må samle nok poeng for å komme videre til neste arena, med Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro som det endelige mål.

Det er også en modus hvor man spiller VM-sluttspillet mot andre spillere via nettet. Denne gruppen settes sammen av lagene som motstanderne dine bruker etterhvert som du spiller mot dem. Man begynner modusen i en tom gruppe, som fylles opp med ett lag for hver kamp.

«2014 FIFA World Cup Brazil» har med andre ord noen nye og fine utvidelser med tanke på spillfremdrift. Disse oppveier for øvrig ikke opplevelsen av dårligere grafikk og funksjonalitet sammenlignet med den originale FIFA 14-utgivelsen. Derfor anbefaler vi heller å holde seg til de vanlige FIFA-spillene om man er ute etter mest mulig fotball for spillpengene.

Testet på PlayStation 3.

Barnevennlighet:

FIFA handler ene og alene om fotball. Det er med andre ord ingenting skummelt av noe slag i dette spillet. Se for øvrig vår kommentar vedrørende vanskelighetsgrad i neste avsnitt.

PEGIs vurdering:
The content of this game is suitable for all persons. It contains: This game allows the player to interact with other players ONLINE.

Spillet kan spilles via internett, der man kan spille med eller mot andre påloggede spillere.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Vi tror spillet er vanskelig å mestre for mange barn i denne aldersgruppen. Det er blant annet en fordel å kunne lese for å finne frem i spillet.

7 -11 år: Vi tror spillet kan være vanskelig å mestre for en del av de yngste barna i denne aldersgruppen. Men med litt hjelp av eldre søsken eller voksne, vil de sannsynligvis komme godt i gang – deriblant være med på selve fotballkampene i spillet. Det er en fordel å ha lært å lese, og spillet er ikke tilgjengelig med skandinaviske språk i motsetning til den ordinære FIFA-utgivelsen.

Fra og med om lag 9-10 års alder tror vi barn vil finne frem i spillet på egenhånd og ha glede av fotballspillet. FIFA lar deg velge mellom ulike vanskelighetsgrader og spillmoduser, noe som gir stor bredde i vanskelighetsgrad. Offlinemodus og karrieremodus anbefales for spillere under 12 år.

12+: Spillet har stor appell til denne aldersgruppen. FIFA lar deg velge mellom ulike vanskelighetsgrader og spillmoduser, noe som gir stor bredde i vanskelighetsgrad. Se for øvrig vår kommentar vedrørende vurderingen av World Cup-utgaven sammenliknet med orginalutgivelsen.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser