Minecraft: Nintendo Switch Edition

Nintendo Switch, anbefales fra syv år

Det populære byggespillet er nå utgitt til Nintendo sin spillkonsoll – Switch. Utforsk en åpen verden, samle ressurser og bygg alt det fantasien brygger på. Anbefales fra syv år.

Minecraft kan best sammenlignes med LEGO i et digitalt format. Her kan man bygge alt mulig rart i en stor, åpen, datagenerert verden. Grafikken er kanskje enkel og pikselert, men det holder ikke igjen på spillets popularitet. Utallige barn (og voksne) verden over har sluppet kreativiteten løs i dette spillet her, ofte med flotte byggverk som pryder skjermen.

Det finnes to måter å spille Minecraft på. I «Creative mode» har man ubegrensede ressurser (tenk en kasse med Lego som aldri går tom), og i «Survival mode» må man skaffe våpen og ressurser for å kjempe mot farlige dyr og monstre.

Langs disse to modusene er det mulig å endre på innstillinger i spillet som påvirker vanskelighetsgrad. Blant annet om dyr angriper eller ei, tilgjengelige ressurser og mer.

I spillet må man som nevnt hente inn materialer og mat for å overleve. Ressurser kan bestå av for eksempel kjøtt, tre, stein, edelstener og mer. Hogg ned et tre for å samle treklosser for å bygge hus og verktøy, eller samle dyr for å få mat som regenererer helsenivået til spillfiguren.

Minecraft: Nintendo Switch Edition

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Action, Eventyr
Utvikler: Mojang
Utgiver: Nintendo/Mojang

Opplevelsen i Minecraft tilsvarer mengden med tid og innsats man legger inn i spillet. Det er fullt mulig å bruke time etter time på å lage fantastiske byer med hus som har vinduer, møbler, dører og mer. Man kan variere på fargene på interiør og eksteriør, lage gamle slott, etterligninger av gjenstander og bygninger man finner i den virkelige verden, og mer.

I starten av spillet har spillfiguren bokstavelig talt ingenting med seg. Det første man lager er nok en øks ved å samle ved fra et tre og stein. Så bygger man sitt første hjem, som etter hvert utvides til å bli større og mer avansert. En seng, en kiste, en sikrere dør, en pipe, et ildsted og mer.

Etter hvert lærer man å lage mer avanserte verktøy og våpen. Det finnes utallige opplæringsfilmer, manualer og oppskrifter på hvordan å spille Minecraft. Men den beste måten å lære spillet på, er ved å hive seg ut i det og prøve seg frem.

Minecraft finnes til både spillkonsoller, PC og smarttelefoner. Nytt av innhold i Switch-konsollen er blant annet opplæring, en egen Mario-verden med tilhørende musikk og Marioklær til spillfiguren din.

Dette spillet har noe å tilby både til den som søker kreativitet, og til den som ønsker litt action. I «creative mode» kan man fokusere ene og alene på bygging, kontra i «survival mode» der man også må tenke på at spillfiguren kan tørste og sulte og bli angrepet av zombier, skjelett, «endermen» og «creepers».

I konsollutgaven av Minecraft er navigeringen tilpasset håndkontrollen på en fin måte. Styring av spillfiguren, graving og plassering av klossene gjøres med styrespaken og knappene på håndkontrollen.

Fordelen med Switch-konsollen er jo så klart at hele spillopplevelsen blir portabel, og at man kan spille lokalt uten internett sammen med venner i samme rom, dersom de også har en Switch-konsoll.

Egnethet

Minecraft: Nintendo Switch Edition er merket PEGI 7 år.

Spillet inneholder milde former for vold mot fantasifigurer og monstre. Ingen former for blod, men disse monstrene kan oppleves som skumle for noen barn.

Merk at man også kan kjøpe mer innhold, flere verdener og temaer i spillet for ekte penger. For eksempel, eget Star Wars-tema.

Ellers er dette et spill der barn kan være kreative, lære om geometri og konstruksjon, og dersom flere spiller sammen, kan man samarbeide om å bygge omfattende verdener.

Det er også mulig å spille på nett sammen med andre.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt alder.

7-11 år: Minecraft er enkelt og intuitivt å komme i gang med, selv om spillet også har avanserte byggemuligheter. «Creative mode» kan være et godt sted å starte for de som er helt ferske.

12-15 år: Minecraft kan også appellere til eldre spillere. Jo dypere man går inn i spillet, jo mer avansert er det, noe som vil by på utfordringer og gjøremål som fenger også denne aldersgruppen.

16+: Spillet kan også være interessant for eldre ungdom og voksne. Kun kreativiteten setter grenser!

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten