Gi barna tryggere Youtube på 1-2-3!

WEBINAR: 6. desember kl 21. Youtube er den mest brukte videoplattformen blant barn - men har du tatt grep for å gjøre den tryggere og mer barnevennlig? Med nye foreldreinnstillinger kan Youtube nå tilpasses for ulike aldre, også de litt større barna. Vi viser hvordan. Webinaret varer en time. Påmelding.

En helt fersk undersøkelse viser at ni av ti barn er på Youtube (Barn og Medier, 2022). Dermed er dette den mest populære videotjenesten som barn og unge bruker.

Selv om det er mye som er underholdende og lærerikt, er det også innhold på tjenesten som barn absolutt ikke bør se. Krig, ulykker, virkelighetsvold, seksuelt innhold, ufin språkbruk og bruk av rusmidler – er innhold som ligger søkbart og tilgjengelig på Youtube.

Vi viser hvordan man kan sperre for denne type innhold, og tilpasse videoplattformen for både yngre og eldre barn.

I tillegg går vi gjennom Youtube Kids, som kan være et alternativ for de yngste barna.

Vi går gjennom:

  • Hva kan være problematisk for barn å se på Youtube?
  • Hvordan gjør du Youtube tryggere og mer barnevennlig?
  • Administrering av barnas Youtube-konto
  • Forskjellen på Youtube Kids og Youtube med foreldreinnstillinger
  • Råd til barn som har en youtubekanal
  • Still spørsmål i chat og få svar

Påmelding

Mangler påmeldingsskjema over – trykk her! 

Pris:

  • Medlemmer i Barnevakten: Gratis
  • Ikke-medlemmer: 49 kr

Kris Munthe er rådgiver på apper og spill i Barnevakten. Han vil ta for seg det positive med Youtube, samt en rekke dilemmaer knyttet til barns bruk av tjenesten. Kris vil også vise deg tryggere innstillinger trinn for trinn. Han vil også gi deg nyttig informasjon om aldersgrenser og annet du bør kjenne til om Youtube.

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom. Du kan logge deg inn i nettleseren eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Opptak av webinaret blir tilgjengelig for alle påmeldte i tre døgn etter arrangement.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du slike webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin. Er du ikke medlem, koster webinaret 49 kroner.


Tips og råd om nettvett hver uke, samt tilgang til webinarer om nettvett: Bli medlem av Barnevakten. Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.