Little Fox Animal Doctor

iOS, anbefales fra fire år

Little Fox Animal Doctor

Dyr som er blitt syke står i kø på legekontoret ditt. Det er opp til deg å gi riktig behandling slik at de blir friske igjen. Passer for barn fra fire år.

Appene fra Fox and Sheep er av høy kvalitet, og dette bidraget er intet unntak. Man introduseres for en fargerik og levende verden, der barna tar doktorrollen og skal hjelpe ulike dyr som er blitt skadet. Grafikken er pen og med mange fine detaljer.

Det er for eksempel en rev som er kommet inn på legekontoret med mageknipe fordi han har spist for mye godteri i bursdagsselskapet. En ugle trenger hjelp fordi hun fikk lus da hun satt i parken. Spillet inneholder syv dyr med 21 ulike sykdomsforløp.

Fremgangen er enkel, man ser hva slags medisiner de ulike dyrene trenger og trekker frem riktig behandling. Dersom det er brukne ben må man for eksempel ta frem røntgen og sette beina på plass. Er en vinge brukket må man hente frem nål og tråd.

Fremgangen er spennende, og det gir mestring når pasientene blir friske. Alle dyrene er flott animert, og de viser glede og positiv respons når de blir tatt hånd om. Selv om det er gjentakende sykdommer som går igjen, så varierer det med hvilke dyr som får sykdommene. Derfor er det spennende å se hva slags hjelp pasientene trenger.

Det er dessuten en liten tankeboble over hvert dyr med en kort animasjon som viser hvordan problemet utartet seg. Dette er sjarmerende små historieklipp som bygger opp innlevelse.

Little Fox Animal Doctor

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Fox and Sheep GmbH

Egnethet

Little Fox Animal Doctor baserer seg på behandling av skadelidende dyr. Animasjonene er vennlige og uten sterke innslag av blod eller gørr. Dette er derfor trygt for barn, og siden det er dyr og ikke mennesker som er skadet passer dette for de yngste.

Det er et positivt aspekt her med å ta vare på dyr og se dem bli friske igjen. Her lærer man omsorg og viktigheten av å verne om liv. Spillet er dessuten språkløst, og foregår via animasjoner og symboler. Dette gjør at spillet passer godt for yngre barn.

Vær obs på at appen åpner opp for reklame for andre apper dersom man trykker på knappen «more apps». Her kan man se trailere på andre spill og apper men man må taste inn nummererte sekvenser for å bli lenket videre til kjøp.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser