Børning 3

Norsk actionkomedie, 2020, passer fra seks år

Børning 3

ANMELDELSE: Børning 3 byr på på noen festlige scener, men historien er uhyre svak.

Krampaktig? Konstruert? Barnslig? Det er vanskelig å finne det rette ordet for å beskrive denne filmen. Premisset i Børning 3 er bortimot latterlig, men for barn over aldersgrensen er det mulig å ha det kjekt mens man ser filmen.

Handling

Roy skal gifte seg med Sylvia, men gjør noe dumt kvelden før bryllupet. En gammel flamme av Sylvia dukker opp og drar av sted med henne, og Roy og vennene hans må reise til Tyskland for å vinne Sylvia tilbake ved å vinne et billøp.

Mye rart skjer på veien.

Børning 3

Regi: allvard Bræin
Sjanger: Action, Komedie
Skuespillere: Anders Baasmo, Kathrine Thorborg Johansen, Ida Husøy, Otto Jespersen, Sven Nordin m.fl.
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 40min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Børning 3 er en svært skuffende film. Manuset er en pinlig affære. Utgangspunktet for filmen er tåpelig, historien er så enkel som det er mulig på bli, karakterene er totalt uinteressante og ensidige, og ja, det er mye man kan nevne her. I tillegg er spesialeffektene usedvanlig dårlige. Og man kunne jo ha prøvd å legge inn litt barnevennlig tematikk utover de vanlige flosklene.

Vi kan nevne alt det som gjør dette til en av årets mest skuffende filmer, men det er likevel sannsynlig at dette blir en populær film blant målgruppen. Det er nok tull og tøys og bilscener til at barn fra seks år og opp til 12-13-årsalderen kan kose seg med denne filmen. Det er tydelig at filmskaperne har laget en film for barn, med humor og handling som er utpreget barnslig.

Egnethet

Aldersgrensen er seks år. Det er noen spennende bilscener og litt slåssing, men alt er preget av humor. Dette er en film som passer greit for barn fra aldersgrensen og opp til 12-13-årsalderen. Men noen anbefaling blir det ikke. Barn fortjener bedre filmer med dette.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder enkelte dramatiske scener og kortvarige voldsinnslag med slapstick-preg. Den får derfor aldersgrense 6 år.

Filmtrailer:

Les mer om «Børning 3»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser