Sangklubben

Engelsk dramakomedie, 2020, tillatt for alle

Sangklubben

Koselig og hjertevarm film om en gruppe kvinner på en militærbase som starter sangkor mens mennene deres er ute i krig. Anbefales for hele familien, med unntak av de yngste barna.

Sangklubben byr på en morsom og rørende filmopplevelse og et godt budskap om samhold og medmenneskelighet. Filmen er tillatt for alle, og kan trygt ses av de yngste, men det er noen tema, blant annet død og sorg, som gjør at filmen ikke egner seg så godt for de aller yngste barna.

Handling

Konene til soldatene på en militærbase i England lever ikke helt vanlige liv. Spesielt når mennene er ute i tjeneste er dagene lange, og kvinnene må leve med den konstante faren for å miste ektemennene sine i krigen. I spissen for disse konene er Kate og Lisa, som er to rake motsetninger. Kate er den organiserte, litt hovne konen til obersten i leiren, som liker klassisk musikk, mens Lisa er den mer uorganiserte, popelskende og uhøytidelige nye aktivitetslederen for kvinnene.

Når de to skal starte sangklubb sammen blir det litt gnisninger, men samtidig klarer de å samle en flott gruppe forskjellige kvinner som alle ønsker fellesskap og sang. Og når koret en dag inviteres til å opptre i Royal Albert Hall, da får sangklubben nytt press på seg, noe som både øker det personlige presset, men som også tvinger kvinnene til å gå sammen for å skape en god opptreden.

Sangklubben

Regi: Peter Cattaneo
Sjanger: Komedie, Drama
Skuespillere: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng, Teresa Mahoney m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: England
Spilletid: 1t 53min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Sangklubben, eller Military Wives som originaltittelen er, er løst basert på historiene om ekte kvinnekor som har blitt startet på militærbaser over hele England. Det har skapt en veldig god filmhistorie, der tema som fellesskap, sorg og forståelse for ulike personligheter kommer veldig tydelig frem. Dette er til tider en veldig rørende film, ettersom alle karakterene har sterke historier som har formet dem som mennesker, gjennom sorg, glede, familie og kjærlighet. Samtidig er dette balansert med veldig mye humor og stor hjertevarme, der de ulike personlighetene spilles opp mot hverandre på en spennende måte. Forholdet mellom Kate og Lisa er veldig interessant, og her kan barn og unge lære mye om forhold mellom ulike mennesker, og hvor viktig det er å kunne akseptere andre for dem de er, og finne sammen igjen etter uenigheter, til fellesskapets beste.

I tillegg er det flott musikk gjennom hele filmen, så dette er en film vi tror vil glede et stort publikum. Skuespillerprestasjonene er meget sterke, og filmen er velprodusert i alle ledd.

Denne filmen anbefales varmt for dem som ønsker en hjertevarm og musikalsk filmopplevelse, men vi kan likevel ikke gi helt toppkarakter. Filmen er litt svak på karakterutviklingen i midten av filmen, og deler av filmen er noe forutsigbar.

Egnethet

Denne filmen er tillatt for alle, og kan trygt ses også av de yngste. Men det tas opp tema om krig, død, sorg og noe seksualitet som passer best for en litt eldre målgruppe. For litt eldre barn, ungdom og voksne er dette en underholdende og hjertevarm film som egner seg godt til en filmkveld for hele familien.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Sangklubben»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser