Barnevakten: Hallo!-serien

En serie med videoer om nettvett. For barn i 4.-7. trinn. Oppgaver og samtalespørsmål. Her er lenker til alle episodene.

Hallo! er en nettvettserie for barn på mellomtrinnet. Dette er en omfattende læringsressurs til bruk for lærere, foreldre og ungdomsarbeidere. Hallo! inneholder undervisningsvideoer om en rekke tema knyttet til skjermbruk, samt tilhørende arbeidsoppgaver for videre refleksjon og læring. Blant temaene er bildedeling, nettvenner, kildekritikk, chatting i spill, selvbilde og kroppsfokus.

Barna kan se videoen hjemme eller sammen på skolen eller ungdomsklubben, og deretter jobbe med oppgaver enten som diskusjon i grupper, eller med å skrive svarene hver for seg.

Følgende episoder er foreløpig lansert:

Hallo! Episode 1: Chatting i spill
Første episode i Barnevaktens undervisningsserie med video, samtalespørsmål og aktivitetsoppgaver. I denne episoden handler det om chatting i spill. Målgruppen er elever på 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 2: Selvfølelse og bilder på nett
Undervisningsvideo om reklame, selvbilde og identitet, med tilhørende samtalespørsmål for videre refleksjon. Målgruppen er elever fra 5.-7.trinn.

Hallo! Episode 3: Kildekritikk og falske nyheter
Tredje episode i Hallo!-serien tar for seg kildekritikk og falske nyheter, med tilhørende arbeidsoppgaver. Vi tester også Kahoot. Målgruppen er elever på 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 4: Deling av bilder
Undervisningsvideo med tilhørende oppgaveark og refleksjonsspørsmål. I Hallo! Episode 4 er temaet bildedeling. Målgruppen er elever fra 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 5: Nettvennskap
Mange barn og unge har nettvenner fra spill eller sosiale medier. I denne episoden av Hallo! er temaet nettvennskap. Inkluderer oppgaver til videre refleksjon etter å ha sett videoen. Målgruppen er elever fra 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 6: Youtube
Hvordan kan man bruke Youtube på en tryggere og mer bevisst måte? Målgruppen er elever fra 4.-7. trinn. Det følger med oppgaveark til videre refleksjon.

Hallo! Episode 7: Nettmobbing

Undervisningsvideo med tilhørende oppgaveark og refleksjonsspørsmål. I Hallo! Episode 7 er temaet nettmobbing. Målgruppen er elever fra 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 8: Skjermtid

Hva er passe skjermtid? Undervisningsvideo med tilhørende arbeidsark til elever fra 4.-7. trinn.

Hallo! Episode 9: Sikkerhet

Undervisningsvideo om sikkerhet på telefoner og datamaskiner. Vi tester også passord. Målgruppen er elever på 4.-7. trinn.

Episode 10 om gaming er underveis.

Hva er Hallo! – en kort presentasjon:

Hvem står bak?

Undervisningsserien Hallo! er produsert av Barnevakten våren 2020 med støtte fra Udir, Kirkerådet og Lotteritilsynet.

It's Learning

Hallo! er også tilgjengelig for skolebrukere i biblioteket til itslearning. Ressursen kan søkes opp og legges inn i ditt fag.