Nettvett.no

Nettvett.no er et nettsted hvor man finner informasjon, råd og veiledninger om sikrere bruk av Internett.

Foto: Skjermdump fra nettvett.no

Nettvett.no er et nettsted hvor man finner informasjon, råd og veiledninger om sikrere bruk av Internett. Informasjonen er rettet både mot enkeltpersoner fra barn til voksne, forbrukere og små og mellomstore bedrifter.

Målgruppe:

Ansatte og elever 5.-10. trinn og videregående opplæring

I denne ressursen finner du:

  • Veiledninger for sosiale medier (Snapchat, Instagram, Facebook m.m., sikkerhet (Windows, Apple, Android), nettsvindel (ID-tyveri, svindel), netthandel og så videre.
  • Veiledninger for foresatte og voksne som jobber med barn (blant annet nettvettregler, nettmobbing, begrense synlighet i Tiktok).
  • Læringsressurser og kurs for lurere, elever og foreldre:
    • Kurs for lærere og skoleledere har som mål å skape forståelse for informasjonssikkerhet og sikkerhetsbegreper, skape forståelse for at utfordringer knyttet til personopplysninger kan skje, og øke kunnskap om tiltak for å ivareta egen og elevenes sikkerhet.
    • Ressurser for elever inkluderer nettvettråd, undervisningsopplegg (sosiale medier, svindel, datainnbrudd og hacking) og nettkurs for elever (blant annet «Digitale brukerkontoer», «Tenk før du deler» og «Vær grei mot andre»).
    • Ressurser for foreldre har som mål å skape forståelse for informasjonssikkerhet og sikkerhetsbegreper, skape forståelse for at barn kan komme opp i utfordrende og uønskede situasjoner på nett, og øke kunnskap om tiltak for å ivareta barnets sikkerhet.

Hvem står bak?

Nettvett.no er et samarbeid mellom NorSIS (Norsk senter for informasjonssikring), NSM (Nasjonal sikkerhetsmyndighet) og NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet).

Læringsressurser og kurs for lurere, elever og foreldre er utviklet av NorSIS i samarbeid med Innlandet fylkeskommune og Nordre Land kommune.

Gå til ressurs: 

Nettvett.no

It's Learning

Denne ressursen er også tilgjengelig for skolebrukere i biblioteket til itslearning. Ressursen kan søkes opp og legges inn i ditt fag.