Nintendo LABO Robot Kit

For alle barn som drømmer om å være pilot i sin egen robot, er dette nå mulig med LABO Robot Kit. Design din egen robotdrakt fra bunnen av, og ta den med deg ut i spillverden med Switch-konsollen. Anbefales fra syv år.

Nintendo sin håndholdte konsoll, Switch, er en avansert maskin. Med berøringsskjerm, sensorer, avtakbare kontrollere og mer, fungerer den godt til å lese av bevegelse og omgivelser i virkeligheten.

Disse mulighetene utnytter Nintendo med LABO. Kort fortalt er dette en pakke med flate, tykke pappark med figurer som kan dyttes ut for hånd. I Nintendo LABO Robot Kit kan disse settes sammen til en robotdrakt ved å følge instrukser som best kan sammenlignes med oppskrifter på IKEA-møbler og LEGO-sett.

Denne gangen skal man som nevnt lage en slags robotdrakt som man kan ha på seg og bruke for å spille det medfølgende spillet. Seansen minner litt om Transformers.

I pakken finner man pappbrikker, muttere, tråd og en brikke som inneholder programvaren/spillet som man setter inn i Switch-konsollen.

Dette ender opp med en hodebøyle som man har Joy-Con-kontrollen oppi, en ryggsekk som man kan ha på seg, bøyler som går til føttene, samt håndtak som går til armene. Alt dette kobles ihop og gir bevegelse til en robot i spillet.

Den mekaniske kjempen i spillet går når man tråkker med føttene, slår med hendene, eller vender seg til siden. Sistnevnte endrer også kameraperspektivet i spillet.

I spillet kan man bevege seg i et fremtidsrettet byscenario. Her kan man utforske landskapet og ødelegge alt fra bygninger til biler for å få høyest mulig poengsum. Roboten kan også fly og gjøre seg om til en tanks i ekte, transformers-lignende stil. Ellers er det ulike oppdrag man skal gjennomføre i spillet.

Spillet har også flere treningsmodus som lærer deg spesialbevegelser.

Det finnes flere oppgaver der man kan jobbe med kreativiteten, som å designe roboten og endre på farge og utseende. Dette gjør man ved å dytte inn noen dreieklosser inn i selve ryggsekken. Det er også mulig å legge Switch-konsollen inn i ryggsekken i «Robot Studio». Her vil enheten lage lyder avhengig av hvilke bevegelser man gjør.

Alt i alt er Nintendo LABO Robot Kit et artig konsept som er nytenkende. I og med at barn er med på å lage robotdrakten fra bunnen av, lærer de om design og hvordan mekaniske innretninger fungerer. I samme prosess lærer de også mer om hvordan teknologien i Switch-konsollen fungerer.

Barn må også lese og forstå instrukser, og ettersom alt er på engelsk kan de lære fremmedspråk med tilhørende ord og begreper.

Mest av alt er Nintendo LABO gøy. Tenk gleden med å bygge noe blandet med opplevelsen av å spille dataspill. To goder fra begge verdener. LABO-settene koster heller ikke skjorta nettopp fordi produktet er laget av papp. Så klart, dette påvirker nok også sliteevnen. Utviklerne fremhever at man kan reparere så smått på leketøyene etter hvert som de slites ned. Men alt i alt vil nok ikke disse vare evig med mindre man er veldig forsiktig. Pappen virker allikevel av en mer solid type.

Nintendo LABO Robot Kit

Format: Nintendo Switch
Kategori: Spillutstyr
Utvikler: Nintendo

Egnethet

Nintendo LABO Robot Kit er gitt PEGI fra syv år på grunn av milde former med tegnserievold.

Spillet er fritt for blod og gørr og med en robot som kun går løs på gjenstander, andre roboter og romskip, biler og bygninger.

Når pappbrikkene skal settes sammen med LABO, må man være litt forsiktig når man trykker ut biter og ikke bøye sidene for hardt. Så her trengs en stødig og var hånd.

Veiledning fra voksen kan være nyttig for de yngste i denne aldersgruppen, da det kan være noen utfordrende steg i monteringsprosessen.

Selve om instruksjonene er på engelsk, er det mange visuelle pekere og animasjoner som gjør teksten (omtrent) overflødig.

Uavhengig av dette, er LABO en mulighet for voksne og barn, eller for vennegjengen, til å bygge ting sammen. Foreldre kan snakke med barna og få frem refleksjon omkring hvordan teknologien fungerer, og fysikken i konseptet.

Dette er også en mulighet til å koble av skjerm, men med en skjermrelatert aktivitet.

Foto: Skjermdump fra YouTube.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=AiFI1g46kZk&t=43s