Hyperx Cloud Mix 2 – Gaming Headsett

Trådløst gaming-headsett.

ANMELDELSE: Lekkert gaming-headsett passer like godt til pendling og på farten som til spillkonsollen. Kan kobles til mobil, spillkonsoll samt PC, og byr på solid lyd.

Det finnes gaming-headsett som er massive, som oser av RGB-belysning og som har kraftige mikrofonarmer uten like. Hyperx Cloud Mix 2 derimot stiller ikke til lags med disse. I stedet sikter utvikleren her mot allsidighet og et enkelt oppsett.

Og sett fra avstand ser Cloud Mix 2 ut som et helt ordinært headsett for å lytte til musikk og podkast eller hva det måtte være. Dermed er dette et headsett som passer til mange ulike formål enten man er ved spillkonsollen eller på bussen.

Hyperx Cloud Mix 2 – Gaming Headsett

Format: Gaming-headsett
Utvikler: Hyperx

Cloud Mix 2 leveres i et etui av hardt stoff som både beskytter og oppbevarer selve lydproduktet og dets tilbehør. Etui er ikke standard tilbehør i disse dager og noen tilbyr bare en tøypose for eksempel.

Uansett vil dette by på tryggere transport og oppbevaring. For eksempel om headsettet skal oppbevares i en sekk eller rett og slett bare i en hylle og for å unngå opphoping av støv og annet skrot i lagringsfasen.

Et etui med hardt og solid materiale er et velkomment tillegg.

Med i forpakningen finner man selve headsettet, en USB C til USB A-ledning og en standard 3.5 mm tilkobling for lyd. I tillegg følger det med en trådløs mottaker for å overføre lyd mellom spillmaskin og headsett.

Mottakeren passer til USB C, men har en overgang om man heller vil gå for USB A.

Det er sort som er fargevalget her med Hyperx-logo på siden. Og det er et nokså nøytralt og stilrent uttrykk. Headsettet ligger over ørene og rammen er av stål og med en tøybøyle i topp. Det er et rullehjul for å styre volum.

I tillegg kan man dempe mikrofon, slå av og på støykansellering og mer via fysiske knapper.

Man kan også laste ned en egen app for å mikse og trikse med lydprofiler enten man vil vekte musikk eller gaming. Ellers veier selve headsettet svært lite og er behagelig å ha på over tid. Det er rett og slett et design som satser på et nøytralt, men behagelig uttrykk.

Komforten er det ingenting å si på, og dette er ergonomisk for både små og store hoder.

I motsetning til en del andre gaming-headsett så er det ingen mikrofonarm som henger ut. Heller ikke en avtagbar en. Ulempen er jo at mikrofonlyden blir hakket dårligere. Så her kunne jo utviklerne ha tenkt på å heller kjøre en avtagbar variant.

Allikevel er det ikke så rart når fokuset er på kjapp veksling og bytte mellom ulike formål. Men mikrofonlyden er ikke dårlig, absolutt ikke. Stemmen høres klart og fint ut hos den andre parten. Bare ikke forvent studiokvalitet.

Man kan sitte og spille på Nintendo Switch, Playstation eller en PC, og så forflytte seg over til mobiltelefonen når man skal reise et eller annet sted, eller bare sitte og nye musikk, film eller en podkast på hytta med familien.

Men ikke alle tilkoblinger passer overalt. USB-mottageren er best for PC, bluetooth for mobil og 3.5 mm-ledningen til spillkonsoller.

Lydkvaliteten er god. Svært god. Musikk og låter med trøkk beveger seg godt gjennom de 40 mm høyttalerelementene. Det hjelper også at man kan veksle og eksperimentere i appen for å finne lydbildet man ønsker.

Kygo og Sasha Sloans låt I`ll wait trommer gjennom med gjenklang, rik, men ikke øredøvende bass og kjører godt på alle partier enten det er fullt trøkk eller mer rolig. Det er som å ha dype lommer under øreputene, og et lybilde som har god akkustikk.

Keanes Dirt er heller ikke noe unntak. Kraftige vokaler treffer godt og blir levert med overbevisning. Lydbildet for musikk er rett og slett svært godt. I tillegg kan man tilpasse stilen mer til gaming eller film for eksempel.

Headsettet er åpenbart også polert for gaming. Man kan høre lyden fra ulike retninger slik at man kan få et fortrinn i konkurransebaserte skytespill. I andre eventyrspill kan man dykke ned i en grotte og høre gjenklang i rommet fra veggene, høre vann dryppe like bak spilleren og nyte filmatisk musikk.

Dette er et gaming-headsett som er litt av en allrounder og som passer helt ypperlig til musikk og film.

Med andre ord får man her premium-kvalitet på lyden og denne kan enkelt bli et favorittheadsett for å nyte musikk. Det er også aktiv støydemping som slettes ikke er så verst til å forsøke å skape en støyfri boble på bussen eller i kafeteriaen.

Med tanke på batteritid er bruken vanvittig høy. Det avhenger noe om man velger bluetooth til å overføre lyd eller USB-mottakeren. På bluetooth og med støydemping avslått kan man få opptil 110 timer med bruk. Og om man slår på støydemping er det fortsatt opptil 70 timer før batteriet må lades.

Det betyr at dette er et ypperlig headsett til lange turer der ladekabelen ligger unna rekkevidde.

I kombinasjon med et design og en form som ikke er så tung å bruke, byr det på behagelig lytting over tid. Her er det uansett viktig å ta pauser fra musikk- og spilløktene slik at øregangene får hvile mellom slagene.

Cloud Mix 2 er et spennende lydprodukt. Først og fremst er det et nøytralt uttrykk som gjør at denne passer til mange formål. Enten man ønsker å lytte til musikk på farten eller har lyst til å ta en spilløkt eller to, så passer Hyperx sitt produkt til flere oppgaver.

Lang batteritid og en valgfri USB mottaker gjør at det er lett å veksle mellom ulike lydkilder. I tillegg byr en USB-mottaker og en 3.5 mm lydkabel på mange potensielle enheter. Man kan lytte til musikk på en mobil via bluetooth, eller koble seg til spillmaskiner.

Og lydkvaliteten er fenomenal. Mikrofonen er nokså god, men uten en mikrofonarm som stikker ut og gir det lille ekstra for lydkvalitet. Uansett er dette headsettet en god partner for podkast, musikk, film og spill.

Alle foto: tatt av redaksjonen. Bildet øverst, er av Hyperx.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke et gaming-headsett, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headsett med mindre man passer godt på dem. Denne enheten er en av de mer kostbare på markedet som jevnt over byr på god kvalitet.

Med tanke på pris tenker vi at dette kan være et alternativ for ungdom, og de som virkelig satser på e-sport og proff spilling. Det finnes rett og slett langt rimeligere headsett på markedet som også byr på grei nok kvalitet.

Som alltid bør foreldre være obs på hva som skjer i ungdommens spillverden. Det kan oppstå kommunikasjon i onlinespill som kan være utfordrende for barn. I tillegg er et headsett med på å «lukke» barnas spillverden for foreldrene. Med vanlige høyttalere er det enklere for foreldre å plukke lyd fra spillchat og selve spillet.

Det er en balanse her mellom barns rett til privatliv og foreldres ønske om å trygge barna og følge med på det som skjer i spillene.

Man bør også være obs på at høyt volumnivå på headset kan skade hørselen over tid. Snakk derfor med barna om riktig bruk og velg et balansert lydnivå. Ta hyppige pauser.

Les om gode råd om sikker bruk av headsett her.

Her står det blant annet noen råd for å forebygge fremtidige hørselsproblemer hos barn og unge:

  • Demp lyden
  • Ta lydpauser jevnlig

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser