Chantlings

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Denne appen synger sammen med barna. Rett og slett ved å gjengi det barna synger med komplimenterende toneleier.

Chantlings er en artig liten app som sikter mot de som liker sang og musikk. Tenk på appen som et lite kor som synger i lag med barnas stemme. Langt fra feilfritt, men i en form som er spennende å utforske.

Når man åpner appen blir man presentert for fire ulike figurer. Hver figur står for et bestemt toneleie. Og man kan huke disse av eller på, for på den måten å skape nye kombinasjoner med ulike lyduttrykk.

Chantlings

Format: iOS
Kategori: Sang
Utvikler: IORAMA AB

Prosessen videre etter det er enkel. Når man nynner et bestemt toneleie, vil de fire figurene følge på og komplimentere nynningen. Man får en aldri så liten samling med munker som nynner i lag. Og enten sangstemmen fra før er en fulltreffer eller falsk som en gammel gressklipper, vil appen hjelpe til med å løfte kvaliteten.

Stort sett.

For det er ikke alltid at resultatet blir så bra som man skulle ønske. Noen ganger bommer datastemmene, andre ganger kjører de på med for hardt volum slik at det nesten skjærer i ørene. Så det er litt treff eller bom her.

Disse figurene gjentar ikke bare nynning, men etterligner også så godt de kan både ord og uttrykk. Så om man synger de første strofene av «Ja vi elsker dette landet», vil appen forsøke å etterligne ordene. Resultatet er langt fra feilfritt, men det er litt artig å se datastemmene forsøke.

Man kan få appen til å plukke opp og gjengi nynning i sanntid. Eller så kan man be appen om å lytte, vente og så gjengi det man nettopp har nynnet eller sunget.

I tillegg går det an å ta skjermopptak (og lyd) slik at nynningen eller syngingen kan foreviggjøres dersom verket lagres på mobiltelefonen. Alt i alt er dette en artig app som kan motivere barn og unge til å våge å synge.

Ikke minst kan man utforske og eksperimentere med forskjellige toneleier som komplimenterer hverandre i ekte a-cappella-stil.

Alle foto: IORAMA AB

Egnethet

Chantlings er merket 4+ år i App Store.

Appen inneholder ikke reklame eller kjøpemuligheter. Av tilganger krever appen bruk av mikrofon og skjermopptak. Best resultat får man med en ekstern mikrofon, gjerne hodetelefoner med ledning.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamefilm

Lenke til appen her: iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser