Skoleportalen om nettvett

Tips, råd og ressurser for lærere – om digital dømmekraft og nettvett

Søk her: Ressurser til elevundervisning/foreldremøte

For å hjelpe deg har vi samlet alle tilgjengelige og oppdaterte nettvettressurser. Bruk vårt filter og finn akkurat det du trenger.

Øk din egen kompetanse

Velg et tema du vil lære mer om og oppdag våre nyttige artikler rettet mot deg som jobber med barn og unge.


Få besøk av Barnevakten

Foredrag for lærere, elever og foreldre. Bestill foredrag til din barnehage eller skole.

Gøy på nett- Undervisningsressurs for elever i 1. – 10. trinn

Gøy på nett er en interaktiv læringsressurs for alle elever en til en, i mindre grupper og i helklasse. Den er gøy å bruke hjemme som en familieaktivitet. Innholdet er tilrettelagt for barn og unge med nevroutviklingsforstyrrelser som ADHD, autisme og Tourettes syndrom. Gå til ressursen

Bli skole-/barnehagemedlem

Alle skoler og barnehager som er medlemmer i Barnevakten får 500 kroner i rabatt på alle foredrag.

I tillegg får staben gratis tilgang til våre populære webinarer, ukentlig nyhetsbrev, tips om nye og kvalitetssikrede læringsressurser om nettvett, og mye mer.

Bli skolemedlem for bare 899 kroner i året!

Les mer

Aktuelt:

Kan elever og lærere være venner i sosiale medier?

9 av 10 lærere mener at de ikke bør være venner med elever i sosiale medier, ifølge Barnevaktens uformelle undersøkelse. Elevkontakt på sosiale medier kan også utfordre elevenes personvern forteller Datatilsynet og Skolenes Landsforbund.

Publisert

Gi elevene dine digital trivsel gjennom konseptet Ung på nett

Ung på nett engasjerer elever, lærere og foreldre for å sammen jobbe for digital trivsel. Gjennom kveldsskole for elever og deres foreldre, kurs for lærere og tilrettelagte læringsressurser i nettvett vil dette være en god måte for ungdomsskoler å sette digital kompetanse og digital dømmekraft i et helhetlig system. I en oppstartsperiode fram til utgangen av 2024 er det gratis for skolene å få veiledning og foredragsholdere til sin skole.

Publisert

Confident Me

Prøv Confident Me på din skole. En skoletime som hjelper elevene til å bedre selvfølelsen gjennom økt bevissthet om mediepåvirkning.

Publisert