• Livsmestring

  Skoletime om selvfølelse – last ned gratis ressurs
  Confident Me
 • Læringsressurser for nettvett

  Klikk her og bruk vår søkemotor for norske ressurser for digital dannelse i barnehage og grunnskole.

 • Video og oppgaver om chatting i spill

 • Skolebesøk

  Barnevakten har skreddersydde opplegg for både elever og foreldre.

 • SØK I TUSEN ANMELDELSER

  Finn de beste filmene, spillene og appene for barn og unge.

Om portalen

FOR PEDAGOGER: Barnevakten har samlet alle norske læringsressurser for digital dannelse slik at de er enkle å søke opp for skoler og barnehager som skal undervise om nettvett og digital dannelse.

Læreren krysser av for elevenes alderstrinn eller andre kriterier, og så søker portalen frem hvilke norske læringsressurser som finnes. Portalen er gratis å bruke og har korte omtaler av hver læringsressurs.

Barnevakten er en stiftelse som gir råd og informasjon om barn og medier. Vår visjon er at barn og unge skal kunne bruke digitale medier på en trygg og bevisst måte. På nettsidene våre finner du oversikt over våre foredragstilbud, nyttige artikler og anmeldelser av film, spill, apper og programmer for barn og unge.

Følg oss:

 

Få nyhetsbrev: Bli skolemedlem og få Torsdagsposten hver uke med utvalgte nyheter og saker fra oss.

Bli medlem

Aktuelle artikler

Hvordan gi klassen samhold på nett?

Etter skoletid fortsetter mange elever samværet på sosiale medier og i dataspill. Hvordan kan skolen og hjemmet bidra til at alle elevene i klassen føler seg inkludert?

Publisert

Sjekkliste når barnet laster ned apper

Bruk denne sjekklisten før du laster ned apper til barna. Lær barna opp slik at de selv blir bevisste når de blir eldre og skal laste ned på egen hånd.

Publisert

Strålende filmer til skoletimen (12+)

Vi har samlet et knippe filmer som egner seg til undervisning i en rekke ulike temaer. I denne artikkelen er de fleste filmene egnet for barn fra 12 år.

Publisert