Foto: Shutterstock.com

Geostorm

Denne katastrofefilmen om menneskeskapte superstormer som truer verden er ikke spesielt engasjerende utover de heftige spesialeffektene.

Publisert

Skyggenes dal

Historien om seks år gamle Aslak er en rolig og stemningsfull film med trist stemning og alvorlig tematikk. Filmen har ni års aldersgrense, men den passer best for eldre ungdom og voksne.

Publisert

WWE 2K18

Dette spillet plasserer deg i ringen med kjente brytere fra WWE og gir deg mulighet til å spille i karrieremodus, mot andre på nett, eller i enkeltstående kamper. Passer fra 16 år.

Publisert

Hyperlapse from Instagram

Lag kreative videoer med effekten «hurtigspoling». Denne appen er intuitiv og enkel å bruke, slik at kreativiteten får rom til å gå løpsk. Anbefales fra seks år.

Publisert

Filmtips

Lærer frosk

Nederlandsk familiefilm med humor og fantasi. Norsk tale. Passer fra seks år.

Publisert

King Arthur: Legend of the Sword

Dette actioneventyret er en visuell fryd som anbefales for ungdom. Likevel er handlingen noe formelpreget, så det blir ikke helt toppkarakter. Filmen har flere truende scener, og kan være i skumleste laget for noen barn rundt aldersgrensen på tolv år.

Publisert

Richard Storken

Morsom og spennende animasjonsfilm med et godt budskap som anbefales for hele familien.

Publisert

Ressurser

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Nye veiledere for merking av reklame på sosiale medier

Forbrukerombudet og Medietilsynet har utarbeidet veiledere for hvordan man på lovlig vis kan legge ut reklame i sosiale medier. Samtidig foreslås merking som gjør det lettere å identifisere reklame, produktplassering og sponsing.

Publisert

Barnas nettbruk – vanskelig å henge med?

Har du barn eller jobber med barn som er mellom sju og tolv år gamle? I denne veilederen får du nyttige råd for hvordan dere skaper gode vaner på nett sammen.

Publisert

Relaterte artikler

Nå kommer appene til live rett foran øynene dine!

Lek med et virtuelt togsett på middagsbordet ditt, eller vandre blant stjernene i solsystemet. AR-teknologi rulles nå for fullt ut til iPhone og iPad, og byr på mange, spennende muligheter.

Publisert

Bekymret for at barna dine spiller for mye?

Når barn får et problematisk forhold til spill, så er det ofte ikke spillene som er utfordringen i seg selv, men andre vansker i ungdommens liv, sier Lars Aarvåg-Amundsen, sosionom i Utekontakten og veileder for Spillhuset i Bærum.

Publisert

Fokuser på barnas refleksjoner når de ser film

Etter at barn har sett film, kan dialogen med den voksne bære preg av en forutbestemt mening om hva barnet skal ha lært. Men kanskje har barna reflektert over noe helt annet enn det man har forestilt seg, sier regissør Katarina Launing.

Publisert