Foto: Shutterstock.com

Inventioneers

Lag dine egne oppfinnelser, lær om fysikk og se hvordan ulike mekaniske innretninger fungerer i praksis. Anbefales fra seks år.

Publisert

Playfinity

Playfinity blander mobil- med ballspill, og kan motivere barn til å leke med teknologi utendørs. Denne spillkonsollen for utendørsbruk, anbefales for barn fra seks år.

Publisert

Little Witch Academia: Chamber of Time

Bli gjenforent med dine venner fra Netflix-serien Little Witch Academia, og hjelp dem med problemene deres. Løs også mysteriet med hvorfor tiden gjentar seg. Spillet anbefales fra syv år.

Publisert

Conan Exiles

Gå inn i en nådeløs verden som barbar basert på den kjente tegneseriefiguren Conan. Spillet er veldig voldelig og viser full nakenhet av menn og kvinner. Anbefales ikke for noen under 18 år.

Publisert

Filmtips

Coco

Strålende animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for alle fra seks år. Coco byr på en hjertevarmende og morsom historie med en rørende budskap om familiens verdi.

Publisert

Det elleville nøttekuppet 2

I denne sprø animasjonsfilmen må ekornet Egon og vennene hans stoppe byens griske borgermester fra å rive den flotte parken deres. Dermed er det duket for et nytt nøttekupp som byr på flott underholdning for hele familien.

Publisert

The Greatest Showman

Gjør deg klar til en feiende flott musikal som gir en frisk tolkning av livet til den amerikanske showmannen P. T. Barnum og hans sirkus med menneskelige «kuriositeter». Anbefales for barn fra seks år, og ikke minst for ungdom og voksne.

Publisert

Ressurser

Dette må du vite om aldersgrenser

Film, tv, spill, apper og sosiale medier. De fleste medieprodukter og tjenester har aldersanbefalinger eller aldersgrenser som alle bør ha et bevisst forhold til. Men det er ikke alltid like lett å orientere seg. Her får du en oversikt, samt lenker til nyttige ressurser.

Publisert

Tegnefilmer på NRK Super skal øke barns kunnskap om seksuelle overgrep

6. til 8. november hadde NRK Super temadager om «seksuelle overgrep». Her ble det også lansert en rekke animasjonsfilmer om temaet. Gjennom disse vil barn i hele Norge kunne få kunnskap om kropp, grenser, sine rettigheter og seksuelle overgrep, sier regissør Marianne Müller.

Publisert

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Relaterte artikler

– Foreldre er for ukritiske når barna spiller skytespill

– Ikke la barna dine spille skytespill dersom de er yngre enn spillets aldersanbefaling. Det er oppfordringen fra Tonje Moberg, som er lektor i mediepedagogikk og tobarnsmor til en gutt på ni og en jente på tolv år.

Publisert

Slik lærer du barna dine å ta ansvar for penger

Vi dreier stadig mer mot det kontantløse samfunnet og er i en tid hvor netthandel bare øker. Hvordan lærer man så barn varsomhet når det gjelder forbruk, og at penger er mer enn bare tall som går inn og ut av kontoen? Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, gir råd.

Publisert

Månedens strømmetips: April

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Publisert