Foto: Shutterstock.com

Se og si

Se og si er en interaktiv pekebok full av mange spennende detaljer, hvor barnet lett kan manøvrere seg rundt. Bildene er et godt utgangspunkt for samtale mellom barn og voksne, og kan være med til å stimulere språkutvikling.

Publisert

Star Wars: The Last Jedi

Den åttende episoden i sagaen om Star Wars er et solid og spennende actioneventyr. Anbefales fra tolv år.

Publisert

Teslagrad

Få dagens hjernetrim av de utrolig kreative og varierte gåtene i Teslagrad, som løses ved hjelp av magnetisme. Dette er et artig plattformspill med nydelig kunst og musikk. Anbefales tolv år på grunn av vanskelighetsgrad.

Publisert

Roblox

Delta i tusenvis av brukergenererte spill, eller bruk fantasien og lag ditt eget spill helt fra bunnen av. Roblox byr på utforsking og deltakelse i et engasjert nettsamfunn, men maser også stadig om kjøp i app og spill. Foreldreveiledning anbefales.

Publisert

Filmtips

Rom 213

Er det et spøkelse på sommerleiren? Elvira, Meja og Bea opplever skumle ting i denne prisbelønnede skrekkfilmen som har ungdom fra tolv år som målgruppe.

Publisert

Thor: Ragnarok

Thor er tilbake i et friskt eventyr med mye humor og morsomme vrier på historien. Dette er en velprodusert og underholdende superheltfilm som vi anbefaler for ungdom.

Publisert

Biler 3

Lynet og vennene hans er tilbake på racerbanen i en fartsfylt film med et godt budskap som anbefales for hele familien.

Publisert

Ressurser

Dette må du vite om aldersgrenser

Film, tv, spill, apper og sosiale medier. De fleste medieprodukter og tjenester har aldersanbefalinger eller aldersgrenser som alle bør ha et bevisst forhold til. Men det er ikke alltid like lett å orientere seg. Her får du en oversikt, samt lenker til nyttige ressurser.

Publisert

Tegnefilmer på NRK Super skal øke barns kunnskap om seksuelle overgrep

6. til 8. november hadde NRK Super temadager om «seksuelle overgrep». Her ble det også lansert en rekke animasjonsfilmer om temaet. Gjennom disse vil barn i hele Norge kunne få kunnskap om kropp, grenser, sine rettigheter og seksuelle overgrep, sier regissør Marianne Müller.

Publisert

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Relaterte artikler

Når barna blir en del av reklamen

Det finnes flere eksempler på reklame i sosiale medier der barn og unge får rollen som mottaker, produsent og distributør av merkevaren, sier Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.

Publisert

– La barna koble av med dataspill

På samme måte som voksne har behov for pauser, trenger også barn å kunne koble av fra en hektisk hverdag. Og gode dataspill handler om å oppleve både underholdning og læring, sier Kris Leslie Munthe, skribent, pappa, lærer og spillanmelder i Barnevakten.

Publisert