Influent

Denne appen er merket 4+ år i App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Lær språk via spill. Denne appen gjør språklæringen til en lek og tilbyr økt ordforråd innen mange forskjellige språk.

Det finnes mange måter å lære språk på. Bøker, lydopptak, apper og spill – det finnes løsninger for enhver smak. Influent skiller seg på sett og vis fra massen. På en veldig interaktiv og leken måte kan man lære nye ord innen mange forskjellige språk.

I menyen finnes det totalt 23 språk å velge fra. Man kan også velge norsk som morsmål slik at man kan oversette ord mellom fremmedspråk og morsmål. Tre språk er gratis å lære (fransk, italiensk og koreansk) – resten kjøper man stykkvis.

Influent

Format: iOS
Kategori: Språk
Utvikler: Robert Howland

Appen starter med en litt tullete historie. Man møter en oppfinner som har laget et revolusjonerende stykke teknologi for å lære språk. Dessverre har noen stålet konseptet og spilleren må hjelpe til med å bevise at det faktisk er hans ide.

For å gjøre dette skal hovedpersonen streame et program der han (du) viser teknologien i praksis.

Som spiller er man låst til å bevege seg i hovedpersonens leilighet. Man kan fritt bevege seg omkring mellom stue, kjøkken, soverom og andre rom i leiligheten. Hver eneste gjenstand er interaktiv. Når man for eksempel trykker på en gulrot, dukker det opp en infoboks der man ser både navnet, ordklassen og får lest opp ordet på fremmedspråket.

Dette er en genial måte som plasserer ordet i dets naturlige kontekst. I tillegg blir opplevelsen interaktiv ved at man fritt kan vandre omkring og velge gjenstander og ord etter eget ønske.

Flere ordklasser kobles også sammen til ord som det er naturlig for. Substantivet «bok» kobles til adjektivet «interessant» og verbet «lese» for eksempel. På den måten blir det knyttet tråder mellom flere læringsaspekt som henger sammen.

Det gir også merglede å faktisk kunne bevege seg omkring i spilluniverset og på den måten velge hvilke ord man ønsker å lære. Det er en hel haug med nye ord å lære innen synsrekkevidde, men man kan også åpne skapdører, kjøleskap og skuffer for å finne enda flere gjenstander.

Ordene man har samlet legges inn i en liste. Denne listen har flere funksjoner. For det første, kan man se hvor mange ord man har klart å oppdage. I tillegg, kan man starte små minispill for å memorere ordene.

Det kan for eksempel være et spill der man skal høre uttalelsen av ordet og så peke ut gjenstanden i omgivelsene. Eller at man må koble det skrevne ordet til gjenstanden i leiligheten. Det finnes flere forskjellige spill som gir variasjon og ulik tilnærming til de forskjellige ordene.

Som ekstra bonus har utvikleren også lagt inn et flybart romskip som man kan styre. I dette tilfellet skal man skyte på gjenstander som sammenfaller med ord som blir lest opp.

Influent er en interaktiv måte å lære nye ord på. Her kan man øke ordforrådet med hverdagslige ord innenfor temaer som mat, hobbyer, møblement, klær og mye mer.

Å kunne bevege seg fritt i spillverdenen og velge ut ordene man ser i omgivelsene gir en frihet og en plassering av gjenstander i deres naturlige kontekst. I tillegg kan man utfordre seg selv og øke læringen ved å gå løs på en rekke minispill.

Alle foto: Robert Howland

Egnethet

Influent  er merket 4+ år i App Store.

Appen er gratis å laste ned, men man må betale for flere språkpakker enkeltvis.

Man kan velge norsk som morsmål for å oversette fremmedordene, men instruksjonene i spillet gis på engelsk.

Spillet tilbyr ikke fullverdig språklæring. Man kan lære en rekke substantiv, verb og adjektiv. Men man lærer ikke å sette ordene sammen i setninger.

Testet på iOS

Reklamefilm:

Lenke til appen her: iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten