Lær klokka med Salaby

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple). Anbefales av Barnevakten fra 6 år.

ANMELDELSE: Fine figurer og animasjoner, samt en pedagogisk grunntanke, gjør dette til en fin app for å lære barn den analoge klokken. Anbefales av Barnevakten fra 6 år.

Å lære klokka er en stor milepæl. Endelig kan barna selv se an hvor lenge det er igjen til middag- og leggetid. Ikke minst blir det enklere å navigere døgnets tider uten å måtte spørre mor eller far hele tiden.

Lær klokka med Salaby

Format: iOS (Apple)
Kategori: Læring
Utvikler: Gyldendal norsk forlag

På menyen har man både den analoge og den digitale klokken. Og det er kanskje først og fremst den sistnevnte barna forholder seg mest til med tanke på at tiden vises på mobiler og nettbrett. Men i mange hjem har fortsatt det runde uret sin faste plass.

Lær klokka med Salaby er en slags avstikker fra den digitale skoleressursen og nettsiden Salaby.no. Her vil man kjenne igjen oppsettet og læringslinjen, samt de fine figurene og intuitive oppgavene. Salaby er en fin skoleressurs, og det er helt topp at man kan gå løs på en gratis, digital app i tillegg.

Appen er delt inn i tre deler:

Først skal barna lære klokka, så skal de øve på det de har lært og til slutt er det et «hoppespill» der barna kan samle poeng og kjøpe seg nye spillfigurer.

Aller først lager barna altså sin egen bruker som de navngir og velger tilhørende spillfigur.

I selve læredelen dukker det opp ulike klokkeslett og barna må så «rulle» gjennom svaralternativer for å treffe riktig klokkeslett. Etter hvert blir oppgavene mer utfordrende, og hjelpemidler på klokken tas bord.

En stemme leser opp klokkeslett og veileder, slik at prosessen blir enklere og mer intuitiv for barna.

I øvedelen får barna testet ut det de har lært. Her skal de stille klokka til ulike tider som blir oppgitt, og får belønning i form av stjerner når de mestrer oppgaven. Salaby-appen teller ikke feil, men gjennomførte oppgaver, slik at det er fokus på mestring.

Dette er altså en fin app for at barn kan lære den analoge klokken. Appen er gratis å laste ned , og byr derfor på lav terskel for at foreldre og barn kan teste dette ut.

For å virkelig mestre klokka må nok mer til enn bare drilling av oppgaver på appen. Men den kan være et fint alternativ til skolepensum, eller at foreldre selv øver med klokka sammen med barna hjemme.

Egnethet

Lær klokka med Salaby har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er fri for reklame og kjøp-i-app, og krever heller ikke registrering.

Menyoppsettet er også intuitivt og enkelt. Appen har også en pedagogisk grunntanke i bunn og er utviklet med høy kvalitet på vegne av Salaby/Gyldendal norsk forlag.

All tekst og tale er på norsk.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten