Light & Color by Tinybop

Appen er merket 4+ år i App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Utforsk og lær mer om fargene i denne superkreative appen fra Tinybop.

Tinybop er fenomenale til å lage kreative og lærerike apper. Det skrider gjennom en slags hengivenhet og omtanke for målgruppen, nemlig barna. Appene er blant annet fri for reklame og kjøp, i tillegg er det en åpen slutt slik at barna kan lære og utforske i eget tempo.

Det nyeste tillegget i serien dreier seg om fargene våre. Her kan barna lære om hvordan lyset beveger seg, kombinasjoner av farger, prismer og linser – og mye mer!

Light & Color by Tinybop

Format: iOS
Kategori: Læring
Utvikler: Tinybop

Teksten er på norsk. Og første gang barna åpner appen, blir de bedt om å skrive inn navnet sitt for å lage sin egen bruker. Her kan man også velge sitt eget symbol, og man kan ha flere brukere om gangen slik at små og større søsken også slipper til.

Det finnes så en hovedmeny med mange forskjellige alternativer som man kan utforske. En slags miniquiz presenterer spilleren for ulike farger og spør om hva slags følelser man får når man ser fargene.

Deretter kan man utforske ulike spektrum omkring svart og hvit-gradient, fargenyanser, skygger, toner og mer. Hvor man blant annet kan forsøke å sortere terninger som skal tilsvare fargestokker.

I et neste vindu ser man hvordan øyet til et menneske, en bie og en hund oppfatter farger og gjenstander. Deretter får man et åpent lerrett hvor man kan forsøke å blande farger for å lage nye.

Det finnes også et lite hus hvor man kan utforske forholdet mellom skygge og lys. Blant annet ved å lyse en lommelykt på forskjellige former og se hva slags skygger som blir til. Her kan man også justere på dag og natt, solnedgang og soloppgang og se hvordan månen endrer på omgivelsene.

En av de stiligste funksjonene er appens mulighet til å gjenkjenne farger i de virkelige omgivelsene. Ved å peke med kameraet på forskjellige gjenstander, kan man så trykke for å få navnelapper som sier noe om hva slags farger som finnes der.

Denne funksjonen fungerer ikke smertefritt. Man er avhengig av godt lys og en enhet med et ok kamera. Til og med når dette er på plass, er det ikke alltid at appen gjenkjenner farger korrekt.

Denne appen er et fenomenalt program for å utforske, gjenkjenne og lære mer om farger. Appen er i stor grad fri og åpen slik at barna kan utforske i eget tempo.

Det finnes en slags struktur i og med at barna går inn i ulike delfunksjoner fra hovedmenyen. Akkurat hva man skal gjøre innenfor de enkelte minispillene må man nesten finne ut av selv. Det er ikke spesifikke eller uttalte gjøremål på oppgavelisten. I stedet kan barna prøve seg frem og se selv hva slags muligheter som finnes.

For barn og unge som er mer avhengig av struktur, kan appen bli noe forvirrende. Det er ikke alltid like innlysende hva man skal gjøre, selv om det stort sett går greit å finne ut av dette etter hvert.

Alle foto: Tinybop

Egnethet

Light & Color by Tinybop har fått anbefalt aldersgrense 4+ år i App Store.

Appen har ingen reklame eller muligheter for kjøp. Det finnes samtidig lenker til flere apper fra samme utvikler.

Appen tilbys for øvrig også på norsk. Utviklerne har barn mellom seks og åtte år som målgruppe for denne appen.

Det finnes også en grundig guide på engelsk som blant annet inneholder fakta, refleksjonsspørsmål og forklarer grunnleggende konsepter i appen.

Ved å bruke denne guiden kan foreldre og lærere engasjere seg på en aktiv måte og utforske appen sammen med barna.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten