Matemagisk Måling

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple). Anbefales av Barnevakten fra 7 år.

ANMELDELSE: Interaktive oppgaver gir barna muligheten til å jobbe med målestokk, vekt og målenheter. Passer best for barn som allerede kan fagstoffet. Anbefales fra syv år.

Læringsapper er ikke akkurat ment å være underholdende. De har fokus på læring, men med interaktive oppgaver som kan være et alternativ til læreboka. I den sammenheng er Aschehoug sin serie med Matemagisk – fine apper å trekke frem i faget matematikk.

Matemagisk Måling

Format: iOS (Apple)
Kategori: Læring
Utvikler: Aschehoug

Matemagisk Måling passer først og fremst for barn som allerede kan fagstoffet. Det er noe avklaring av begreper og hint underveis, men mye av regneoperasjonene må barna mestre på forhånd. Det foregår altså lite introduksjon til emnet «måling» i appen.

I appen møter vi de kjente figurene Pi og Luringen som går igjen i Aschehoug sitt matteunivers.

Det er totalt fem oppgavesider å jobbe på. Her får barna jobbe med vekt, kart og målestokk, valuta, volum og måleenheter. Oppgavene øker i vanskelighetsgrad og er ledsaget av flotte bilder og animasjoner.

Til tross for at appen har noen år på bakken, er den fortsatt relevant å bruke. Med gode stemmeskuespillere, og undertekst som leder tale, får man også støtte til å forstå replikkene til figurene i appen.

I vektspillet skal barna jevne ut en vekt. Lodd har ulike benevnelser og tyngde. Sammenfattet skal disse tilsvare vekten på diamanten som ligger på andre siden. Gjør man feil, blir piraten misfornøyd.

Volumspillet lander et romskip for å fylle drivstoff. Her gjelder det å blande riktig mikstur av ingredienser slik at romfartøyet får innholdet det trenger. Her må barna bruke et litermål og mestre benevnelser som liter og desiliter.

For de som er glade i å reise, tar valuaspillet med barna ut på tur. Alle valuta er neppe oppdatert til dagens standard, men prinsippet er det samme: Gjør om på priser på produkter mellom ulike lands valuta.

Kartet står på menyen i spillet målestokk. Her skal barna finne avstanden mellom to punkt på et kart. De skal også gjøre om fra centimeter, meter og kilometer.

Og sist, men ikke minst, i spillet enheter skal barna gjøre om på forskjellige måleneheter og forsøke å forstå hva de ulike begrepene betyr.

Til sammen er det altså fem spill som byr på oppgaver med stadig økende vanskelighetsgrad. Barna har et gitt antall «liv» betegnet som hjerter. Men de får også litt hint innimellom dersom de står fast.

Matemagisk Måling er en fin app som kan være et alternativ til læreboka. Her får barna bryne seg på fine oppgaver som er ledsaget av flotte animasjoner. Barna bør kunne fagstoffet på forhånd.

Egnethet

Matemagisk Måling har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er fri for reklame og kjøp-i-app, og krever heller ikke registrering.

All tekst og tale er på norsk.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten