Math Ninja AR

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Løs regnestykker ved hjelp av mobilkameraet. Math Ninja AR er et enkelt, men underholdende regnespill.

Math Ninja AR vinner neppe noen priser innen «mest pedagogiske apper». Spillet er bygget på et enkelt konsept, men som allikevel serverer regnestykker med en annerledes vri. Her skal man løse matteoppgaver ved hjelp av mobilkameraet.

Teknologien baserer seg på utvidet virkelighet (AR) hvor man på skjermen ser både de fysiske omgivelsene kombinert med datagrafikk.

Math Ninja AR

Format: iOS
Kategori: Læring
Utvikler: Fantamstick

Med spillet kan man plassere ut et hus eller et tårn bebodd av små landsbybeboere. Alle beboerne har et tall over seg, og tallet tilsvarer løsningen på et regnestykke. Derfor må man trykke på riktig figur når oppgaven dukker opp på skjermen.

Avhengig av type hus man velger, må man fysisk bevege seg rundt for å se omgivelsene fra forskjellige vinkler.

Det gir spillet en ekstra dimensjon ved at barna kan bevege mobilen nærmere eller lengre unna for å forstørre eller endre på perspektivet. På den måten oppfordrer også spillet til noe bevegelse og aktivitet.

Man kan velge fra tre vanskelighetsgrader, lett, medium eller vanskelig. Regnestykkene som dukker opp er innen addisjon (pluss) og subtraksjon (minus). Jo høyere vanskelighetsgrad, jo større tall som skal legges sammen.

Det er allikevel dels vilkårlig hvilke tall og regneoppgaver som dukker opp innenfor vanskelighetsgraden man har valgt.

Spillet har heller ingen pedagogisk opplæring, tilrettelegging eller økning av vanskelighetsgrad. Så spillet må tas med en klype salt da dette neppe er spillet som vil revolusjonere barnets regneferdigheter.

Allikevel kan det by på variasjon og en annen tilnærming til det å jobbe med regnestykker.

Det er noe knotete å starte spillbrettet for første gang. Man velger vanskelighetsgrad og så type hus, deretter må man peke med mobilkameraet på en flate. Så plasseres spillbrettet ut etter noe knoting og utprøving.

Man kan også øke størrelsen på spillbrettet. Deretter er det bare å gyve løs på regnestykker og lete etter snåle og rare figurer med tall over seg.

Egnethet

Math Ninja AR har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS).

Spillet inneholder ikke kjøpemuligheter eller reklame fra tredjeparter. Det er allikevel lenker til flere apper fra samme utvikler med beskrivende tekst på et fremmedspråk.

Appen kan være relevant for barn og unge som har lyst til å kombinere regnestykker med AR-teknologi. Målgruppen er barn i barneskolealder som har lært seg grunnleggende addisjon og subtraksjon.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS

Foto: Fantamstick

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

(Artikkelen ble opprinnelig publisert  og er oppdatert senere.)