Napoleon

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Spennende lek med lys og mørke i en app der barna skal leke gjemsel med hunden Napoleon.

Esther og hunden Napoleon leker gjemsel. I denne appen skal man styre en lommelykt i husets mange kriker og kroker for å finne hunden. Og med dette utforsker man lys og mørke, samt fantasiens evne til å skape forestillinger.

Appen er godt laget, byr på flotte animasjoner og tegninger. I tillegg oppfordrer den barn til å bruke evne til observasjon og oppmerksomhet.

Napoleon

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Ablemagic

Når appen starter ser man Esther og hunden Napoleon. Kjæledyret forsvinner så i ett av fire rom. Hele seansen foregår i et gammelt hus med en bestefarsklokke, uvisse huslyder og et nattemørke som har senket seg.

Man kan utforske en stue, et bad, kjøkken og loft.

Så lenge rommet er mørkelagt lever fantasien for fullt og tar for seg konseptet med barn som forestille seg motiver i mørket. Et toalett ser ut som en snegle, og en haug med klær ligner på en blekksprut.

I tillegg er det øyne overalt og lyder.

Men ved hjelp av lyset og sirkelen til lommelykten som man kan styre med fingeren, avdekker man hva som faktisk befinner seg i rommet. På det vis har appen også et betryggende budskap i bunn: Egentlig så skjuler deg seg ikke noe farlig i nattemørket.

Etter hvert som barna finner riktig punkt i rommet, dukker hunden Napoleon frem fra skjulestedet sitt.

Og slik går nå gangen i dette lille spillet. Man beveger seg fra rom til rom på jakt etter kjæledyret. I tillegg har man en egen del der man kan pusle sammen bilder av rommene. Enten med lyset av eller på – avhengig av hvilke motiver man ønsker å bryne seg på.

Alt i alt er Napoleon en artig liten app. Opplevelsen er ikke veldig langvarig, men det som er av innhold er gjennomtenkt og tegnet med lekre detaljer. Ikke minst egner dette spillet seg godt for barn med et intuitivt oppsett.

Her er det enkel styring, få menyer å forholde seg til og gjemsel på barnas premisser.

Det visuelle er også på toppnivå. Tegningene er lekre og badet i detaljer. Å utforske rommene og nyte alle de individuelle elementene er en glede seg selv. Både i mørket og når man lyser opp forskjellige deler av rommet med lommelykta.

Alle foto: Ablemagic

Egnethet

Napoleon er merket 4+ år i App Store.

Appen har ingen reklame eller kjøpemuligheter. Det kreves heller ingen inntasting av brukerinformasjon.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamefilm

Lenke til appen her: iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser